28.04.2024
Неділя,09:03
Вітаю Вас Гість

Психічне захворювання перешкоджає працевлаштуванню більше, ніж фізична інвалідність

Психічне захворювання і працевлаштуванняКлеймо психічного захворювання часто має більший вплив на людей в перспективі працевлаштування, ніж фізична інвалідність або хворобу, стверджують австралійські дослідники.

Дослідження за замовленням WISE Employment, виконане для некомерційної організації і націлене на розширення прав і можливостей осіб, які шукають роботу, показало, що психічне захворювання, навіть в період передбачуваної очевидною ремісії, продовжує залишатися серйозною перешкодою для працевлаштування.

Дослідження було замовлено в рамках Тижня Психічного Здоров'я, яка почалася в неділю, 7 Жовтня 2012.

Дослідники пояснили, що кожен п'ятий дорослий австралієць був схильний до того чи іншого виду психічного захворювання протягом останніх 12 місяців.

Основна перешкода для найму людей, які мали або мають психічне захворювання - це просто невігластво або нерозуміння, сказав Метью Ламбелл, представник WISE Employment.

Психічне захворювання і погіршення продуктивності праці не пов'язані між собою, підкреслив Метью Ламбелл. Його організація заявляє, що люди з психічними захворюваннями здатні працювати і робити свою роботу добре, іноді навіть краще за інших.

WISE роз'яснює, що більшість роботодавців, які мають, принаймні, п'ять працівників, швидше за все, вже мають персонал з якимось психічним захворюванням, у тому числі на посадах, пов'язаних з довірою і відповідальністю.

Метью Ламбелл цитує дослідження, яке показало, що 72% малих і середніх підприємств (МСП), які взяли на роботу людини з психічним захворюванням, отримали дуже позитивний, позитивний досвід.

Клеймо психічного нездоров'я все ще є серйозною перешкодою

За даними Національного об'єднання з психічним захворюванням (NAMI), США, клеймо є основною причиною, по якій три чверті всіх людей, які страждають психічними захворюваннями, не звертається за медичною допомогою. Пацієнти бояться дискримінації, сорому, неповаги або презирства.

Вислухавши заяву про психічний розлад, особистість, чиє якість життя можна було б значно покращити при правильному лікуванні, може втратити будь-яку надію. Експерти кажуть, що надія є життєво важливою для відновлення психіки.

NAMI повідомляє, що кожен четвертий американець живе з якимось психічним захворюванням протягом свого життя. Щоб гарантувати, що пацієнти отримують необхідне лікування, повинен бути широкий спектр медичних послуг та підтримки.

Психічні захворювання, як і інші, є біологічними порушеннями. Вони зачіпають мислення людини, в тому числі настрій і ставлення до предметів і людей навколо. Без відповідного лікування здатність людини виконувати повсякденні функції може бути порушена. Не існує ніякого зв'язку між психічним захворюванням і волею людини, характером або інтелектом. Тим не менш, вони можуть бути ефективно виліковні за допомогою ліків, психосоціальної допомоги і підтримки, або того й іншого одночасно.

NAMI пояснює, що до 90% людей з психічними захворюваннями, які звертаються за професійною допомогою, відчувають значне скорочення симптомів і досягають набагато кращої якості життя в порівнянні з тими, хто цього не робить. Підтримка з боку друзів і членів сім'ї також має визначальне значення.

Всього коментарів: 0
avatar