02.05.2024
Четвер,01:49
Вітаю Вас Гість

Простий тест для водіїв, які страждають на розсіяний склероз

Тестування водіїв зі склерозом Простий, точний протокол випробування для визначення придатності до водіння у пацієнтів з розсіяним склерозом є результатом трирічної праці вчених з університету штату Джорджія.

Доктор Абиодун Акинуантан, науковий співробітник університету, отримав грант в 360 000 доларів від національної організації розсіяного склерозу за свої новаторські ідеї.

«Розсіяний склероз є прогресуючим неврологічним захворюванням, яке впливає на здатність до водіння. На ранніх стадіях, можливо, це цілком безпечно. Однак, це лише питання часу, коли хвороба дійде до рівня, на якому управління автомобілем стане загрозою для водія і оточуючих», - пояснив Акинуантан, доцент кафедри фізіотерапії та неврології. Також він зазначив, що у порівнянні зі здоровими людьми, пацієнти з розсіяним склерозом в три рази частіше потрапляють в аварії.

У більш ранньому дослідженні, доктор Абиодун навів статистику проходження стандартних тестів на водіння. Тільки п'ять з пропонованих тестів оцінюють придатність водія з 91% точністю.

Нове дослідження пропонує дозволити проходження тесту людям, страждаючим від будь-якого з чотирьох видів розсіяного склерозу. Плюс до всього використовувати спеціальну бальну систему, де позначки в 3 і 7 балів будуть ключовими.

«Експеримент показав, що зазвичай ті, хто набирає менше 2,5 балів, є відносно непоганими водіями; хто вище 7 - не придатний для водіння», - пояснив доктор. «Таким чином, ми звертаємо увагу на групу людей, які залишилися в середині - між 3 і 7 балами. Це допоможе нам прийняти заходи щодо запобігання розвитку хвороби».

«Чим раніше водії усвідомлюють своє небезпечне становище, тим довше вони зможуть залишатися на дорозі і зберігати холоднокровність і впевненість за кермом», - сказав Акинуантан.

Університет штату Джорджія також проводить дослідження на придатність до водіння пацієнтів з вікової макулярної дегенерацією. Плюс до всього варто відзначити, що доктор Абиодун домігся успіху з аналогічними програмами для пацієнтів, що перенесли інсульт і людьми з хворобою Паркінсона.

Всього коментарів: 0
avatar