21.05.2024
Вівторок,20:50
Вітаю Вас Гість

Кетамін позбавляє від симптомів депресії за кілька годин

Кетамін і депресія Невелика кількість кетаміну може відразу полегшити симптоми хронічної депресії, а також прискорити лікування резистентних пацієнтів, кажуть вчені.

Після десятирічних досліджень експерти Єльської Школи Медицини прийшли до висновку, що педіатрична анестетика відновлює синаптичні зв'язки між клітинами мозку, які порушуються від депресії та стресу.

Цей висновок підтверджує попереднє дослідження від 2010 року, показало, що кетамін може швидко позбавити від депресії людей з синдромом біполярного розладу.

Використання антидепресантів вимагає декількох місяців для поліпшення симптомів у той час як кожен третій пацієнт зовсім не відчуває ніякого покращення. Кетамін працює на зовсім інший вигляд системного нейромедіатора.

Абсолютно новий спосіб лікування депресії і стресу може виходити з розуміння того, як цей препарат працює в головному мозку. Десятки мільйонів пацієнтів могли б полегшити свої симптоми швидше, ніж коли-небудь.

"Швидке терапевтична дія кетаміну при лікуванні резистентних пацієнтів є великим проривом у дослідженні депресії за останні півстоліття", - сказав Рональд Думан, професор нейробіології.

Вчені повинні усвідомлювати кожен аспект дії медикаментів, особливо в їх застосуванні. Наприклад, симптоми, полегшені після застосування препарату, повертаються через 7 днів. Кетамін, який приймається в великих кількостях, може призвести до появи ознак психозу.

Думан і його колеги стверджують, що кетамін активує вивільнення нейромедіатора глутамата, який стимулює зростання синапсів. Одна доза препарату може швидко виправити пошкодження синапсических зв'язків, кажуть вони.

Зв'язок між кетаміном і пом'якшенням синдромів депресії вперше була виявлена Джоном Кристалом, завідувачем кафедри психіатрії Єльського Університету.

Хоча створювалися деякі препарати, що забезпечують ті ж ефекти, що і кетамін, вони не були більш дієвими. Подальші експерименти проводяться для того, щоб повторити не тільки результат, але і швидкодію, досягнуте при використанні кетаміну.

Всього коментарів: 0
avatar