02.05.2024
Четвер,20:28
Вітаю Вас Гість

Їсти чи не їсти - ось в чому питання

Скільки їжі потрібно людині Діти, які страждають надмірною вагою і ожирінням, з'їдають на 34% калорій більше порівняно з їх братами і сестрами середньостатистичного ваги, завдяки закусок. Якщо таке обжерливість триває протягом довгого часу, це призводить до надлишкової маси, згідно з дослідженням, проведеним в Університеті при Пенсильванської школі медичних сестер.

Маса тіла - величезна проблема охорони здоров'я в США. Всього-на-всього трохи більше третини американців можуть похвалитися вагою в межах норми, 35,8% мають надлишкову вагу і 27,6% страждають ожирінням. Результати дослідження, в якому взяли участь 47 пар братів, показали, що діти з надмірною вагою і ожирінням схильні слабкості вживати в їжу закуски, і наїдатися ними досхочу.

Якщо дітям давали калорійну ситну закуску перед обідом, то випробовувані з нормальною вагою за обідом їли менше, ніж їхні брати та сестри з надмірною вагою. Між тим, діти з ожирінням не зменшили кількість споживаної їжі у достатньому обсязі для компенсації зайвих калорій, отриманих завдяки закуски.

Таня Крав, доктор філософії та головний спеціаліст, пояснює:

«Діти, які страждають надмірною вагою або ожирінням, показали порушення здатності враховувати калорії і споживають більше закусок, навіть коли ситі. Ці дані свідчать про те, що деякі діти малочутливі до внутрішніх сигналами голоду і ситості, і продовжують їсти навіть тоді, коли їх шлунок вже повний».

Доктор Крав зазначила, що ця нездатність може бути спадковою і усугубля6тся оточенням, пропонують великі порції нездорової їжі. Учасники експерименту спостерігалися протягом трьох тижнів, у цей період один раз на тиждень їм давали на обід макарони з томатним кетчупом, брокколі, несолодкий яблучний соус і молоко 2% жирності.

Діти з надмірною вагою в середньому з'їдали на 93 калорії більше, ніж їхні брати та сестри з нормальною вагою, коли надавалася можливість з'їсти смачні закуски після їжі. З часом цього додаткового споживання калорій виявилося достатньо, щоб викликати надмірну вагу.

Доктор Крав зробила висновок: «Ці результати можуть представляти собою свідоцтво поведінкової схильності до ожиріння деяких дітей. Подальші дослідження мають з'ясувати, чи є навчання дітей зосереджуватися на внутрішніх сигналах ситості і заміна домашньої їжі на здорову запобігти ризик переїдання у дітей».

Всього коментарів: 0
avatar