12.05.2024
Неділя,01:21
Вітаю Вас Гість

Як вибрати посудомийну машину

Як вибрати посудомийну машинуПару десятиліть тому господиня і мріяти не могла про звільнення від такої рутинної, але необхідної турботи, як миття посуду. Незважаючи на це, поява посудомийних машин в нашому житті було сприйнято, скоріше, зі скепсисом. Жінкам було непросто довірити настільки важливе заняття машині, а чоловіки цей атрибут хорошого життя довгий час вважали непотрібним загромождением і без того невеликої кухні. Але мрія про більш комфортне існування поступово перемогла недовіру. Як вибрати посудомийну машину, щоб вона стала корисним придбанням, а не черговий головним болем? Скористайтеся рекомендаціями професіоналів.

Машини всякі потрібні

Посудомийні машини бувають настільні (їх ще називають компактні) і підлогові, що стоять окремо і вбудовані в єдину горизонталь під стільницею, великі (на 9-12 комплектів посуду) і маленькі (на 5-6). Як тут не заплутатися? Тим більше що зараз на ринку побутової техніки можна зустріти величезну кількість пропозицій від виробників з Європи, Японії, Китаю. Ось що радять фахівці:

  1. 1. При виборі розміру посудомийній техніки слід виходити з принципу «чим більше, тим краще», так як у більшу машину вміщаються великі предмети кухонного начиння: великі каструлі і сковороди, листи. Компактні і вузькі варіанти цим похвалитися не можуть. Тому, по можливості вибирайте машину більшої місткості, не менш ніж на 9 комплектів. Комплект - це повний набір посуду для однієї людини, тобто 1 глибока, 1 велика, 1 маленька тарілка, блюдце, чашка, і столові прилади (ложка, виделка, чайна ложечка, ніж). Як показує практика, навіть у сім'ї з 2-3 осіб «посудомийка» наповнюється дуже швидко.
  2. 2. При виборі зверніть увагу на режим сушіння. Конденсаційна сушка, в основному, має місце у недорогих моделях. Вона полягає в нагріванні вимитого посуду до певної температури. Машини з турбосушкой дорожче, за наявності потужного вентилятора, але дозволяють висушити посуд, не залишаючи плям від води.
  3. 3. Вибір бренду повністю залежить від ваших уподобань, особистого досвіду та довіри до тій чи іншій фірмі, думки друзів і авторитетних осіб.
  4. 4. Перед покупкою посудомийної машини ознайомтеся з незалежними рейтингами побутової техніки, публікуються в пресі та інтернеті. На сьогоднішній день ринок рясніє виробами побутової техніки від виробників з Європи, Японії, Китаю. Але найбільш популярні моделі брендів Ariston, Electrolux, Bosch, Indesit, Whirlpool, Zanussi. А вже про зовнішньому вигляді, стилістичних і колірних рішеннях і говорити не доводиться.

Яку вибрати посудомийну машину

Як мити посуд в посудомийній техніці

Зрозуміло, що від «посудомийки» ми чекаємо в першу чергу блискучий результат, але чистота вимитого посуду залежить від декількох факторів

  1. 1. Від правильного вибору режиму миття. Більшість машин мають кілька програм миття: стандартну, інтенсивну, швидку (або делікатну), також можна зустріти режим Біо для миття посуду засобом з ензимами. Для вибору відповідного режиму скористайтеся підказкою виробника. У паспорті на машину наводяться рекомендації по вибору залежно від ступеня забрудненості посуду та її механічної міцності.
  2. 2. Від оптимального розташування предметів всередині машини. Наприклад, стакани та чашки потрібно розташовувати дном вгору, а столові прибори - ручками вниз. Між предметами повинно бути простір для вільного доступу води з розпилювачів. Велика кухонне начиння розташовується на нижніх сітках, більш дрібний посуд і столові прилади - на верхніх.

Як вибрати посудомийну машину правильно

Яку посуд можна завантажувати в «посудомийку»

Будь-яку чи посуд можна мити в мийної техніці? З'ясуйте це заздалегідь, поки машина ще не куплена. Обмеження для автоматичної мийки пов'язані, насамперед, з перепадом температур при митті посуду гарячою водою (близько 50 градусів) і подальшому ополіскування холодною.

  • під забороною дерев'яна посуд - від гарячої води вона поступово тріскається;
  • миття пластмасового посуду можливо, але тільки термостійкої;
  • посуд з тефлоновим покриттям рекомендується мити зрідка;
  • немає ніяких обмежень для посуду з фаянсу, порцеляни, кераміки, нержавіючої сталі, алюмінію. Тобто, практично на всій посуду повсякденного використання.
  • посуд з кришталю і дорогих матеріалів в посудомийній техніці мити не рекомендується, таким предметів показано дбайливе миття руками.

Які використовувати посудомийні засоби

Засоби для миття посуду в посудомийній машині сьогодні продаються в будь-якому відділі побутової хімії. Це: власне миючий засіб, сіль, яка пом'якшує воду, і ополіскувач. Замість трьох коштів можна придбати таблетки «три в одному». Додатково (але не обов'язково) рекомендується придбати засіб для миття машини, засіб проти накипу, різні ароматизатори.

Безсумнівно, нюансів використання посудомийної машини чимало, і на початковому етапі у господині на кухні можливі «проколи», але з часом у вас з'явиться досвід. Посудомийна машина - це чудова помічниця на кухні, що підтверджують численні позитивні відгуки власниць цієї чудової і корисної техніки.

Всього коментарів: 0
avatar