04.05.2024
Субота,00:25
Вітаю Вас Гість

Ін'єкції краси або що таке мезотерапія

МезотерапіяПідшкірні ін'єкції різноманітних косметичних засобів давно не новинка, а невід'ємна частина світу естетичної медицини та косметології. Сама процедура введення ліків під шкіру саме в зону проблемної ділянки називається мезотерапія. Такий метод впливу має цілий ряд переваг, але найголовніше полягає в тому, що запровадження саме у вузько обмеженій ділянці тіла дозволяє надавати найбільш ефективний вплив безпосередньо на проблемну зону, не впливаючи на організм в цілому. З цієї ж причини можна використовувати лікарський препарат високої концентрації, а отже, покращити кінцевий результат від процедури.

Загальні відомості про мезотерапії

Термін, що позначає цей метод лікування, вперше був введений ще 1958 році Мішелем Пістором, образовавшим його від слова «мезо», яке в перекладі означає «середній». Мається на увазі введення лікарського засобу в серединний або дермальний шар шкіри. Сільський лікар, він зібрав весь досвід попередників в одну струнку методику, яка полягала у впливі на зони, найбільш наближені до ураженої області.

Правда, спочатку мезотерапія не мала своєю метою досягнення косметичного ефекту - вона лікувала астму. Проте в подальші роки методика була вдосконалена, були створені спеціальні інструменти для проведення процедур, проведені клінічні дослідження, і як результат, ця терапевтична процедура зайняла гідне місце серед методів традиційної медицини.

Незважаючи на той факт, що в більшості країн мезотерапія широко застосовується в загальній медицині, найбільшу популярність отримали косметичні процедури, що проводяться з її допомогою. І це не дивно: даний спосіб дозволяє впливати безпосередньо при усуненні таких дефектів, як обвисання шкіри, розтяжки, рубці, зайва вага і так далі.

Мезотерапія обличчя

Досить поширена мезотерапія обличчя, шиї та зони декольте. Більш тонка і чутлива шкіра на цих ділянках тіла найбільше схильна процесам старіння, а тому і косметичні процедури, спрямовані на омолоджування, підтяжку і відновлення природного стану шкірного покриву цих зон найбільш затребувані.

Процес старіння індивідуальний, але в середньому можна говорити про те, що фізіологічно він починається вже після 25-28 років. Це викликано тим, що в шкірі скорочується зміст фібробластів - клітин, міжклітинної тканини, беруть участь у виробленні колагену і еластину, що додають шкірі еластичність, міцність, поліпшують відновні функції. В процесі мезотерапії вводяться різні замісні препарати, які сприяють відновленню та омолодженню шкіри, дуже популярні при цьому ін'єкції гіалуронової кислоти.

Мезотерапія особи з гіалуронової кислотою

Гіалуронова кислота відповідає за регенерацію шкіри, але з віком її вміст в організмі знижується. Нестача цього важливого компонента призводить до того, що шкіра старіє значно швидше. Так, наприклад, надмірна кількість ультрафіолетових променів, одержуване при сонячних опіках, призводить до того, що нові клітини гіалуронової кислоти не утворюються, а вже існуючий її запас дуже швидко розпадається, що призводить до прискореного руйнування шкіри. Після того, як це було виявлено, гіалуронова кислота стала обов'язковим компонентом багатьох косметичних засобів.

Саме тому вона стала одним з основних компонентів лікарських препаратів для мезотерапії. Нею заповнюють глибокі складки, які утворюються з віком - біля носа і губ, біля очей і так далі. Введені під шкіру, кислота живить клітини, омолоджуючи їх та допомагаючи відновлюватися від негативного впливу навколишнього середовища.

Вплив кислоти довготривало: шкіра набуває молодий, здоровий і квітучий вид на досить тривалий період. Призначається вона також при лікуванні рубців, вугрів, лікування куперозу, а також для усунення зморшок і пігментних плям. Проте варто пам'ятати і про протипоказання:

  • онкологічні захворювання;
  • діабет;
  • алергічні реакції на елементи препарату;
  • шкірні захворювання, такі як псоріаз, нейродерміт, герпес;
  • вагітність та годування груддю.

Схуднути за допомогою мезотерапії

Дуже поширеною процедурою вважається мезотерапія для схуднення. Ефект від ін'єкції лікарських засобів полягає в комплексному впливі, при цьому лікарський склад:

  • нормалізує обмінні процеси;
  • прискорює процес руйнування жирових тканин;
  • покращує процеси лімфодренажа і мікроциркуляції в шкірі;
  • виводить надлишки вологи з організму;
  • чинить жовчогінну дію;
  • покращує стан шкіри, підвищуючи її еластичність.

При цьому має значення, з якою метою буде проводитися процедура: позбутися від надмірної ваги або від целюліту. Це важливо, так як комплекс речовин, що застосовуються у цих випадках, різний. Також необхідно пам'ятати про те, що, хоча мезотерапія лише косметологічної процедурою, після її проведення варто поберегти свій організм від додаткових навантажень. Іншими словами, не варто робити ін'єкції, якщо ви худнете за допомогою занять спортом і так далі.

Важливий і той факт, що мезотерапія має локальним впливом, а тому з її допомогою доцільніше коригувати недоліки фігури, ніж знижувати вагу в цілому: це задоволення обійдеться дуже дорого і досить болісно. Тому худнути рекомендується з допомогою інших методів (заняття спортом, дієта і так далі), а мезотерапія допоможе сформувати красивого силует.

Ця процедура ідеальна для позбавлення від надлишків ваги в таких зонах, як сідниці, внутрішня поверхня стегон, область навколо колін, живіт та інші ділянки тіла, де формування силуету буває досить складним Саме тому мезотерапію вигідно поєднувати із звичайним або вакуумним масажем, обгортаннями і іншими косметичними процедурами, спрямованими на корекцію целюліту і створення стрункої фігури.

Мезотерапія в домашніх умовах

Популярність мезотерапії в косметичних цілях зумовила розвиток ринку продуктів для проведення процедур в домашніх умовах. Аналогом медичних інструментів служить так званих мезороллер - пристрій, що представляє собою валик, покрите голками. Цей гаджет дозволяє вводити лікарський засіб у шкіру рівномірно, регулюючи область і глибину проколів. Використання мезоваликов (або мезороллеров) робить процедуру більш доступною для споживача, значно знижуючи вартість процедури.

Проте проведення цієї процедури в домашніх умовах не дасть того ж ефекту, що і професійна мезотерапія. Справа в тому, що препарати для мезотерапії (коктейлі) найчастіше складаються (і підбираються) індивідуально, залежно від поставленої мети. До того ж професійне обладнання дозволяє впливати на проблемну ділянку направлено, глибоко вводячи препарат, що, безумовно, дає більш високий результат.

Підбираючи лікарські засоби для проведення мезотерапії в домашніх умовах, ви в кращому випадку отримаєте менш ефективний варіант, ніж в умовах клініки або салону, а в гіршому - зіткнетеся з алергічною реакцією, набряком, запаленням, гематомами або слідами від ін'єкцій. Чи варто згадувати, що процедура при цьому стане набагато більш болісною?

Коктейлі для мезотерапії

Як уже згадувалося вище, комплекси лікарських засобів, що застосовуються для мезотерапії, підбираються індивідуально в кожному випадку, що і робить процедуру досить дорогою. Проте позитивний ефект може дати також і введення вітамінних комплексів, підібрати які значно простіше - під силу навіть тим, хто все ж ризикнув зробити ін'єкції в домашніх умовах. Найчастіше до складу комплексу входять такі речовини, як:

  • вітаміни;
  • мікроелементи (такі як цинк, магній, сірка і багато інших);
  • органічні речовини - кислоти і витяжки з лікарських рослин;
  • деякі екстракти тваринного походження, такі, наприклад, як колаген, що дозволяє відновити природний баланс цієї речовини в шкірі;
  • продукти біотехнологій, наприклад, гіалуронова кислота, в нормальному стані міститься в шкірі, сполучної і нервовій тканинах людини;
  • деякі додаткові препарати, які підбираються залежно від проблемної ділянки.

Знання складу коктейлю для мезотерапії дозволяє спрогнозувати результат і уникнути алергічних реакцій на процедуру.

Всього коментарів: 0
avatar