17.05.2024
П`ятниця,15:02
Вітаю Вас Гість

Фізичні вправи рятують від злоякісних пухлин

Заняття спортом і пухлини Після завершення курсу хіміотерапії, виліковані від раку пацієнти, які кілька тижнів виконували фізичні вправи, підвищили цим ефективність своєї імунної системи, що в свою чергу, запобігає розвитку раку в майбутньому.

Команда фахівців під керівництвом Лаури Білек з медичного центру Університету Небраски створила групу з 16 подолали рак хворих, які брали участь у двенадцатинедельной тренувальній програмі. У крові хворих визначили кількість Т-лімфоцитів до і після тренувального курсу.

Клітини перейшли з форми неефективною для боротьби з раком до форми, готової для боротьби проти хвороб і інфекцій. Під час попереднього дослідження було відкрито безліч зв'язків між вправами і рак:

  • вправи знижують шанс розвитку декількох видів злоякісних пухлин;
  • вони знижують шанси рецидиву та розвитку вторинних пухлин;
  • збільшують шанси виживання хворих на рак.

Білек пояснила, що відновлення кількості наївних Т-лімфоцитів - найважливіше завдання імунної системи для того, щоб вона правильно функціонувала і могла боротися з раком.

Щоб визначити кількість застарілих і наївних Т-клітин у всіх учасників взяли зразки крові і відправили на аналіз. Після цього вони взяли участь у тренувальній програмі Інституту реабілітації Рокі Маунтін.

Для кожного були розроблені індивідуальні програми тренувань, вправи для серцево-судинної системи та вправи для розвитку гнучкості та балансування, з особливо ретельною роботою в тих частинах тіла, які були слабкіші. Фахівці провели другий аналіз після 12 тижнів тренувань.

Підвищення виживаності після раку і зміцнення імунної системи, зупиняє рак, особливо благотворно для боротьби зі злоякісними пухлинами, і для тих, хто тільки що переніс їх.

Всього коментарів: 0
avatar