29.04.2024
Понеділок,23:27
Вітаю Вас Гість

Черепно-мозкові травми в дитинстві пов'язані з рівнем злочинності

Травми в дитинстві і злочинність За результатами дослідження, проведеного у Великобританії, вчені прийшли до висновку, що травми черепа в ранньому віці пов'язані з злочинністю серед молоді. Отримані докази того, що дитяча черепно-мозкова травма з віком може призвести до асоціальної поведінки і спалахів агресії.

Вчені переконані, що необхідно більш тісна співпраця між медичними і правовими установами, щоб виявляти дитячі травми головного мозку і ставитися до них відповідним чином.

Х'ю Вільямс, професор психології центру клінічної нейропсихології Університету Ексетера, підготувала доповідь, в якій говориться про вплив травми черепа в дитячому віці на подальший розвиток молодих людей і кримінальні наслідки таких травм.

Черепні травми дітей виникають в результаті падінь, заняття спортом, дорожньо-транспортних пригод або участі в бійках. Вони можуть залишитися непоміченими, і якщо їх не лікувати, то через їх вплив на дозрівання мозку, в більш дорослому віці може виникнути рецидив.

Розділ доповіді докладно описує перерви в розвитку мозку, які стають наслідком травми. У результаті розвивається імпульсивність, асоціальну поведінку і спалахи агресії. Молодий мозок, будучи в стадії розвитку, більш вразливий до травм, і в першу чергу страждають концентрація і контроль над емоціями.

«Кримінальні злочини рідко пов'язують з черепно-мозковою травмою при оцінці реабілітаційних потреб правопорушника, хоча останні дослідження, проведені у Великобританії, показали, що поширеність черепно-мозкових травм серед ув'язнених досягає 60%», - каже Вільямс.

У доповіді говориться також, що необхідно працювати над ідентифікацією та лікуванням травм головного мозку на ранній стадії. Це означає, що необхідно навчання шкільних вчителів, щоб молоді люди отримали кваліфіковану допомогу при нейрореабілітації.

Процес дорослішання і без того протікає досить складно, якщо додати до цього ще й черепно-мозкову травму, стає зрозумілим, чому ця допомога так необхідна.

Всього коментарів: 0
avatar