28.04.2024
Неділя,10:18
Вітаю Вас Гість

Засоби по догляду за шкірою обличчя: як вибрати краще

Засоби по догляду за шкірою обличчяЯкість життя сучасної людини постійно зростає, і на ринку раз у раз з'являються нові продукти, що задовольняють його потреби. Більшу частину з них представляють біологічно-активні добавки і засоби по догляду за шкірою обличчя. І це зрозуміло, багато людей прагнуть стежити за своїм здоров'ям і підтримувати красу і молодість шкіри. Адже що, як не шкіра здатна показати реальний вік і стан здоров'я людини. Виробники косметики постійно оновлюють свою продукцію та пропонують різноманітні формули краси і здоров'я. Зрозуміло, всі вони володіють певним якістю і властивості, в яких вам і належить розібратися.

Всі лікувальні косметичні препарати можна розділити на дві основні групи: засоби догляду за проблемною шкірою (вугри, прищі) з лікувальним ефектом і призначені для підтримки краси і молодості шкіри косметологічні засоби по догляду за шкірою без лікувальних компонентів. На жаль, не кожен засіб здатне виконати своє призначення. Про властивості продуктів розповідає їх склад, розміщений на етикетці.

Засоби по догляду за шкірою обличчя з водним складом

Багато косметичні продукти сьогодні містять у своєму складі воду в якості одного з головних компонентів. Прикрість у тому, що наявність великої кількості води може перешкоджати проникненню в шкіру поживних речовин. Тому переконайтеся, що вода не є основним елементом, тобто вона далеко не перша в переліку складу. Якщо є можливість, постарайтеся вибирати засоби по догляду за шкірою обличчя з мінімальною кількістю води.

Спиртової складу косметики

Спирт знаходить широке застосування в сучасних косметичних продуктах. Особливо це відноситься до засобів, що володіє антибактеріальними властивостями. Для знищення бактерій це цілком прийнятний варіант, а от на шкірі людини спирт викликає роздратування. Він також надмірно висушує шкіру. Не рекомендується використовувати засоби по догляду за шкірою навколо очей, засоби для сухої і чутливої шкіри, якщо в їх складі міститься спирт. Однак не всі спиртові продукти шкідливі для шкіри, деякі з них, наприклад, цетиловий, стеариловый і їх суміш у приблизно рівному співвідношенні - цетеариловий спирт, пом'якшують і захищають шкіру, захищають від ультрафіолетових променів. Тому уникайте тільки шкідливих спиртів: метилового, етилового, бензилового, изоприлового. Зазвичай їх додають в дешеві засоби по догляду за шкірою.

Очищаючі компоненти

Очищаючі компоненти мають назву ПАР, поверхнево-активних речовин. ПАР містяться в багатьох побутових засобах: для миття посуду, миючих засобах. Це хімічні речовини і їх завдання полягає в розчиненні бруду й мастил. Але одна справа, коли ними миють посуд і забруднені поверхні і зовсім інше, коли ПАР взаємодіють з шкірою. Бромід амонію або калію, натрію лаурил сульфат - ці та подібні їм речовини можуть значитися в переліку складу косметичного засобу догляду за шкірою обличчя. Постарайтеся не користуватися подібною косметикою і взагалі косметикою, яка складається тільки з хімічних компонентів.

Засоби по догляду за шкірою з натуральним складом

Поряд з хімічними, засоби по догляду за шкірою можуть включати перевірені роками натуральні продукти: кокосова олія (до речі, з нього виробляють цетиловий і stearyl алкоголю), алое-віра. Ці речовини використовували для догляду за шкірою з давніх часів. Вони добре живлять і зволожують шкіру, зберігають її молодість і здоров'я, захищають від шкідливого впливу ультрафіолету. Догляд за шкірою народними засобами також заснований на використанні натуральних компонентів.

В даний час широко відомі такі натуральні продукти, як масло виноградних кісточок, авокадо, чайного дерева, мигдалю, жожоба, ши, горіха макадамії, какао. Багато виробників косметики виготовляють засоби догляду за шкірою особи, які використовують антибактеріальні властивості бджолиного меду.

Враховуючи слабкий нагляд за ринком косметичної продукції, важко оцінити властивості всіх хімічних добавок, які виробники обирають на свій розсуд, тому, вибираючи засоби по догляду за шкірою обличчя, віддавайте перевагу продукції з натуральним складом.

Всього коментарів: 0
avatar