28.04.2024
Неділя,10:41
Вітаю Вас Гість

Відмова від куріння, навіть не повна, знижує ймовірність серйозних захворювань

Зменшення інтенсивності куріння позитивно впливає на здоров'я Численні дослідження показують достоїнства повної відмови від куріння, в тому числі збільшення тривалості життя і поліпшення її якості, зниження імовірності розвитку захворювань, Однак медичні працівники визнають, що відмова від сигарет може бути важким і неприємним, і мати лише невеликий відсоток успіху.

Кожен день лікарі зустрічаються з пацієнтами, які не бажають відмовитися від шкідливої звички або не мають для цього достатньо сили волі, за твердженням Вікі Майерс, наукового співробітника Тель-Авівського університету медицини. Для вирішення цієї проблеми Майерс і її колеги-дослідники Ярив Гербер, доктор і професор Урі Голдборт розглянули показники тривалості життя курців, зменшили споживання сигарет, замість відмови від куріння повністю. Дані вчених охоплюють надзвичайно тривалий період, більше ніж у 40 років.

Люди, які повністю відмовилися від куріння, скоротили ймовірність ранньої смерті на 22%, в той час як ті, хто відмовився частково - лише на 15%. Дослідження було опубліковане в журналі Epidemiology.

Відмова від куріння продовжує життя

Для вивчення впливу змін в інтенсивності куріння протягом тривалого часу, дослідники звернулися за допомогою до іншого експерименту, проведеного для вивчення ішемії серця. За результатами зіставлення баз даних, були відібрані групи добровольців.

Під час інтерв'ю, учасники були розділені за категоріями, що показує інтенсивність споживання тютюну: некурящі , що викурюють 1-10 сигарет і 11-20 сигарет на день, і більше 21. Маєрс каже, що їх дослідження як жодне інше демонструє всю вигоду відмови від куріння і показує, що скоротити споживання сигарет, безумовно, краще, ніж взагалі нічого не робити.

Ніколи не пізно

Одним з найважливіших уроків, який можна зробити з результатів дослідження, на думку Майерс, є те, що розлучитися з курінням ніколи не пізно. Учасники експерименту, яким було в середньому п'ятдесят років, змогли повною мірою оцінити всі переваги повної відмови від куріння. Хоча скорочення щоденної норми тютюну є спірним питанням, фахівці вважають, що потрібно скористатися будь-яким шансом для покращення свого здоров'я.

Всього коментарів: 0
avatar