29.04.2024
Понеділок,05:03
Вітаю Вас Гість

Реп'яхова олія для волосся, корисні властивості та спосіб застосування

Реп'яхова оліяРеп'яхова олія широко застосовується в косметології для догляду за волоссям, нігтями та шкірою. Його отримують з коріння лопуха. Містяться в реп'яховому маслі мінеральні і органічні компоненти, вітаміни і гормоноподібні речовини дозволяють створювати з його використанням ефективні лікувально-косметичні засоби, які мають, крім усього іншого, протиалергічну, бактерицидну і тонізуючим впливом на шкіру і волосся.

Реп'яхову олію для волосся: спосіб застосування

Реп'яхову масло виробляється для зовнішнього і внутрішнього застосування. В цілому воно безпечно, але вживати масло всередину слід все-таки по рекомендації лікаря, особливо коли мова йде про дітей, вагітних або годуючих матерів. Внутрішнє вживання реп'яхової олії призначають при деяких шлункових захворюваннях, при порушенні травлення або як загальнозміцнюючий засіб.

Реп'яхову олію для волосся використовують у вигляді масок. Воно зміцнює волосся, покращує їх зростання, усуває подразнення шкіри голови і виліковує лупа. Перед застосуванням масло слід нагріти приблизно до температури тіла або трохи вище, потім м'якими рухами втерти в шкіру голови, укрити утеплюючим ковпак (шапочка для душу і махровий рушник) і залишити вбиратися на пару годин або хоча б на годину. Потім змити масло з волосся шампунем. Реп'яхову олію особливо ефективно проявляє свою дію при лікуванні сухого волосся і волосся, ослаблених регулярним фарбуванням хімічно агресивних препаратів.

Реп'яхову олію для волосся

Маски з реп'яхової олії

Маски з реп'яхової олії зміцнюють волосся і лікують шкіру голови від лупи. Масло можна купити в аптеці або приготувати в домашніх умовах. Корінь лопуха викопують пізно восени або на початку весни. Використовувати його краще всього в свіжому вигляді. Нижче наведено два рецепту самостійного виготовлення реп'яхової олії:

  • 1. З'єднати в скляній або керамічній ємності 250 мл соняшникової оливкової або мигдального масла і 100 г мелених коренів лопуха. Помістити в тепле місце і настоювати добу. Підігріти на повільному вогні і витримати, постійно помішуючи, 15 хв, після чого процідити і злити в банку або невелику пляшку. Готове реп'яхову олію втирати в шкіру голови за годину або два до миття волосся.
  • 2. Змішати 500 мл соняшникової олії і 100 г мелених коренів лопуха. Наполягати в теплому місці 20 днів, процідити і злити на зберігання в скляну ємність. У цьому рецепті також може бути використано оливкова або мигдальне масло замість рафінованої соняшникової олії.

В отримане таким чином реп'яхову олію додають ефірне масло лаванди, розмарину, ромашки, м'яти та ін з розрахунку 3-5 крапель на столову ложку масла. Крім догляду за волоссям та шкірою голови, масло з коренів лопуха застосовують для лікування дерматитів, екземи, вугри, загоєння ран і уповільнення процесів старіння шкіри обличчя.

На чому засновані корисні властивості реп'яхової олії

Лікувально-косметичні властивості реп'яхової олії до цих пір не вивчені в повному обсязі. Це натуральний продукт, і ефект можна одержати тільки при його тривалому використанні. Зміцнюючі, регенеруючі, репаративні властивості масла обумовлені наявністю в ньому мінеральних і органічних складових, гормональних речовин і вітамінів.

Інулін виступає в ролі природного адсорбенту. Він очищає волосся і шкіру від токсичних речовин, облягаючи «бруд» на своїй поверхні. Після цього починається всмоктування вітамінів і корисних компонентів (вітаміни, мінерали, пальминтовая і стеаринова кислота). Однак, кількість засвоюваних поживних речовин незначно, тому потрібно застосовувати маски з реп'яховою маслом знову і знову, поки не отримаєте помітний ефект. Тільки після цього слід зробити перерву, а потім, через якийсь час знову відновити лікування.

Для прискорення ефекту можна чергувати лікування натуральним реп'яховою маслом та пом'якшуючі креми і маски для волосся і шкіри, що містять реп'яхову олію. Хімічні речовини, що містяться в кремах, дозволяють натуральним компонентам швидко проникати в клітку. Але слід пам'ятати, що постійна стимуляція обмінних процесів може викликати звикання, тобто клітини перестануть реагувати на дратівливі компоненти.

Спосіб застосування реп'яхової олії для волосся

Реп'яхова олія з червоним перцем

Іноді в реп'яхову олію додають інші рослинні компоненти для посилення її корисних властивостей, наприклад, реп'яхову олію для волосся з червоним перцем. Червоний перець сприяє посиленню кровотоку і поліпшення кровопостачання волосяних цибулин. При цьому корисні речовини всмоктуються значно активніше. Крім того червоний перець багатий вмістом вітамінів групи В, провітаміну А, вітаміну Е і цінним набором макро-і мікроелементів.

Реп'яхову олію для волосся з червоним перцем використовують для лікування волосся і шкіри голови в наступних випадках:

  • Для прискорення росту волосся;
  • Щоб зупинити випадіння волосся. Масло для волосся з перцем покращує кровообіг, підсилює живлення цибулин і зменшує тим самим випадання волосся.
  • Для оздоровлення волосся, ослаблених фарбуванням та хімічною завивкою, ламкого, з иссеченными кінчиками;
  • Для живлення сухої шкіри голови, усунення свербежу та лупи.

При використанні олії для волосся з перцем зверніть увагу на протипоказання. Основними з них є індивідуальна непереносимість і підвищена чутливість шкіри голови.

Реп'яхову масло для вій, застосування

Використання реп'яхової олії для догляду за віями прискорює їх зростання, робить більш густими і темними. Однак реп'яхову масло для вій має бути по можливості чистим, без ароматичних і дратівливих добавок. Олія наноситься на вії на ніч, одним з наступних способів.

  • Добре промийте і просушіть стару пензлик для туші. Вмочіть в масло, злегка відіжміть надлишки про стінки флакона і нанесіть на вії. При цьому не варто дуже старатися, попадання масла в очі хоча і не зашкодить, але викликає неприємне відчуття.
  • Ватний диск зігніть навпіл, капніть на нього реп'яхову олію, піднесіть до вій, і моргающими рухами нанесіть масло на вії. Не притискайте ватний диск до повік, щоб масло не потрапило в очі.

Попадання масла в очі може призвести до утворення набряків, але від них легко позбутися, зробивши примочки з холодного чаю, відвару ромашки або протерши косметичним льодом.

В реп'яхову олію додаються всілякі рослинні та мінеральні компоненти для посилення її корисних властивостей. Реп'яхову олію використовують не тільки для лікування волосся і вій, а також для догляду за нігтями, шкірою обличчя і тіла. Невелика кількість олії додають у косметичні креми і лосьйони.

Всього коментарів: 0
avatar