04.05.2024
Субота,22:52
Вітаю Вас Гість

Електром'ясорубка для домашнього використання

Електром'ясорубкаЗрази, пельмені, котлети, запіканки і рулети з м'яса - приємно радувати близьких смачними м'ясними стравами. Однак перемелювати гору м'яса на ручний м'ясорубці навряд чи хто вважатиме великим задоволенням. Так чи не час задуматися про придбання її електричного аналога? Тим більше що електром'ясорубка не тільки зробить якісний фарш, але і за допомогою ряду насадок наріже ковбасу, подрібнить овочі і безліч інших продуктів і навіть вичавимо сік. Тому багато господинь мріють мати на кухні таку електричну помічницю, яку не доведеться з працею відривати від дивана, як деяких чоловіків. Як вибрати електром'ясорубку, не прогадав в якості і ціні? Своїми секретами з вами діляться професіонали.

Потужність

Першим і найважливішим показником домашньої електром'ясорубки є її потужність. Так малопотужні прилади можуть просто не впоратися з поставленим завданням, поставивши вас у незручне становище в самий не підходящий момент, наприклад, перед приходом гостей. Як показує практика, оптимальною потужністю можна вважати 900-1000 Вт. При таких показниках електром'ясорубка здатна перемелювати 0,7-1,2 кг м'яса в хвилину.

Має значення також продуктивність. Цей показник безпосередньо пов'язаний з потужністю, але має деякі відмінності. При різних потужностях електром'ясорубки можуть показати однакову продуктивність, якщо перемелювати на них м'ясо різного якості. Однак більш потужний апарат завжди буде справлятися зі своїм завданням легше і швидше.

Матеріал електром'ясорубки

В даний час при виробництві електром'ясорубок застосовуються два види матеріалів: метал і пластик. На корпус виробу припадають незначні навантаження, тому можна вибирати і пластиковий. Що має і свої плюси - зменшення ваги, більш приємні тактильні відчуття. А от такі деталі як ножі, шнек, решітки необхідно вибирати сталевими, причому марка сталі повинна бути відповідною.

Шнек при обертанні подає шматочки м'ясної заготовки ножам, які подрібнюють м'ясо. Зустрічаються і пластикові шнеки, але вони призначені для роботи з м'якими продуктами (ягоди і фрукти).

Особливу увагу слід звернути на матеріал ножів, чим вони якісніше, тим рідше ножі доведеться заточувати. Існують моделі електром'ясорубок з ножами з високоякісних сталей, які не потребують заточування протягом усього терміну служби. Не в новинку і самозатачивающиеся ножі.

Решітки для фаршу виконуються у вигляді металевого диска з отворами. Зазвичай в комплекті електром'ясорубки включають кілька решіток для приготування фаршу різної консистенції.

Безпека

При виборі електроприладів необхідно приділяти підвищену увагу питанням безпеки. Переконайтеся, що в електром'ясорубці передбачена захист від перегріву і перевантаження. Для цих цілей використовується або електричний запобіжник, або пластикова втулка (механічне блокування) на шнеку. Відносно недавно з'явилися електром'ясорубки з захисним тепловим елементом. Конструкція повинна також виключити будь-яку можливість потрапляння в шнек пальців.

Електром'ясорубка - як вибрати оптимальний варіант

Додаткові можливості

Вибираючи електром'ясорубку варто уважно вивчити і додаткові можливості, пропоновані виробником:

Визначившись з потрібними насадками і решітками, можна вирушати в магазин за покупкою. Тепер найголовніше - оцінити якість електром'ясорубки та ножів. Важливою властивістю є компактність м'ясорубки, зручність зберігання аксесуарів, довжина шнура і спосіб його зберігання.

Перевірте також стійкість приладу і матеріал підставок (вони не повинні ковзати). Оцініть висоту отвору для виходу фаршу (чим воно вище, тим зручніше), хоча це і не визначальний показник. Перевірте працездатність приладу, включивши електром'ясорубку на холостому ходу. Не лякайтеся шуму, це нормальне явище, даний показник у всіх приблизно на однаковому рівні.

Електром'ясорубка - вдале придбання для дому, вона допомагає швидко і якісно перемелювати м'ясо для фаршу і виконувати ряд додаткових функцій. З нею ви легко зможете приготувати смачні м'ясні делікатеси, зберігши при цьому свій час і сили.

  1. 1. Реверс - можливість включити зворотний хід шнека. Дозволяє усунути такі неприємні моменти як попадання кісток або намотування сухожиль на ножі і засмічення електром'ясорубки.
  2. 2. Завантажувальний лоток - полегшить завантаження шматочків продуктів до шнека, виключивши їх розсипання на підлогу. Так само лоток допомагає уникнути калюж сукровиці і соку ягід на підлозі.
  3. 3. Штовхач - допоможе вам просувати заготовлену масу по горловині електром'ясорубки. Чим щільніше штовхач пригнаний до стінок горловини, тим краще.
  4. 4. У сучасних моделях широко поширені такі насадки: соковижималки, шинкування і терки, насадка для печива, диски для макаронів, домашньої локшини і спагетті, формочки для котлет, насадка «кебе» і багато інші.
Всього коментарів: 0
avatar