Електром'ясорубка для домашнього використання |
ПотужністьПершим і найважливішим показником домашньої електром'ясорубки є її потужність. Так малопотужні прилади можуть просто не впоратися з поставленим завданням, поставивши вас у незручне становище в самий не підходящий момент, наприклад, перед приходом гостей. Як показує практика, оптимальною потужністю можна вважати 900-1000 Вт. При таких показниках електром'ясорубка здатна перемелювати 0,7-1,2 кг м'яса в хвилину. Має значення також продуктивність. Цей показник безпосередньо пов'язаний з потужністю, але має деякі відмінності. При різних потужностях електром'ясорубки можуть показати однакову продуктивність, якщо перемелювати на них м'ясо різного якості. Однак більш потужний апарат завжди буде справлятися зі своїм завданням легше і швидше. Матеріал електром'ясорубкиВ даний час при виробництві електром'ясорубок застосовуються два види матеріалів: метал і пластик. На корпус виробу припадають незначні навантаження, тому можна вибирати і пластиковий. Що має і свої плюси - зменшення ваги, більш приємні тактильні відчуття. А от такі деталі як ножі, шнек, решітки необхідно вибирати сталевими, причому марка сталі повинна бути відповідною. Шнек при обертанні подає шматочки м'ясної заготовки ножам, які подрібнюють м'ясо. Зустрічаються і пластикові шнеки, але вони призначені для роботи з м'якими продуктами (ягоди і фрукти). Особливу увагу слід звернути на матеріал ножів, чим вони якісніше, тим рідше ножі доведеться заточувати. Існують моделі електром'ясорубок з ножами з високоякісних сталей, які не потребують заточування протягом усього терміну служби. Не в новинку і самозатачивающиеся ножі. Решітки для фаршу виконуються у вигляді металевого диска з отворами. Зазвичай в комплекті електром'ясорубки включають кілька решіток для приготування фаршу різної консистенції. БезпекаПри виборі електроприладів необхідно приділяти підвищену увагу питанням безпеки. Переконайтеся, що в електром'ясорубці передбачена захист від перегріву і перевантаження. Для цих цілей використовується або електричний запобіжник, або пластикова втулка (механічне блокування) на шнеку. Відносно недавно з'явилися електром'ясорубки з захисним тепловим елементом. Конструкція повинна також виключити будь-яку можливість потрапляння в шнек пальців. Додаткові можливостіВибираючи електром'ясорубку варто уважно вивчити і додаткові можливості, пропоновані виробником: Визначившись з потрібними насадками і решітками, можна вирушати в магазин за покупкою. Тепер найголовніше - оцінити якість електром'ясорубки та ножів. Важливою властивістю є компактність м'ясорубки, зручність зберігання аксесуарів, довжина шнура і спосіб його зберігання. Перевірте також стійкість приладу і матеріал підставок (вони не повинні ковзати). Оцініть висоту отвору для виходу фаршу (чим воно вище, тим зручніше), хоча це і не визначальний показник. Перевірте працездатність приладу, включивши електром'ясорубку на холостому ходу. Не лякайтеся шуму, це нормальне явище, даний показник у всіх приблизно на однаковому рівні. Електром'ясорубка - вдале придбання для дому, вона допомагає швидко і якісно перемелювати м'ясо для фаршу і виконувати ряд додаткових функцій. З нею ви легко зможете приготувати смачні м'ясні делікатеси, зберігши при цьому свій час і сили.
|
Всього коментарів: 0 | |