25.04.2024
Четвер,19:55
Вітаю Вас Гість

Зволожуючий і живильний крем для нормальної шкіри обличчя

Крем для нормальної шкіри обличчяНормальна шкіра постійно потребує догляду, хоча і менш інтенсивний, чим інші типи шкіри. Наносити крем для нормальної шкіри обличчя необхідно хоча б 1 раз на день, якщо вам менше 35+, не кажучи вже про більш зрілому віці. Як правило, влітку вранці використовують зволожуючий крем, а в холодний період живильний. Живильний крем наноситься не пізніше, ніж за хвилин 20 до виходу з дому, щоб волога встигла випаруватися, а на шкірі обличчя, нормальної і відносно стійкою до погодних впливів, залишилася тільки тонка захисна жирова плівка.

Немає нічого дивного в тому, що практично всі косметичні компанії випускають зволожуючий і живильний крем для нормальної шкіри обличчя. Різний склад, структура та найрізноманітніші цінові категорії, частково відповідні якості продукції, але часом лише на догоду модному бренду. Якщо у вас нормальна шкіра обличчя, ви напевно багато перепробували на собі. Вибрати відповідні засоби для догляду буває не так вже просто, до того ж косметологи рекомендують креми періодично міняти, щоб не було звикання. А тут ще всілякі почервоніння, висипання, свербіж і маса не придатних баночок, придатних тільки на викид.

Домашній крем для нормальної шкіри

Хорошою альтернативою може стати домашній крем для нормальної шкіри обличчя. Його компоненти прості і доступні, змішуючи в різних пропорціях і змінюючи склад можна підібрати підходящі і улюблені креми, які будуть абсолютно натуральними і безпечними. Ось деякі з них.

  • 1 склянка полуниці (свіжої або замороженої) протерти і віджати сік. 1 ст. л. твердого рослинного масла (наприклад, пальмового) розм'якшити на водяній бані і змішати з полуничним соком. Додати ? чайної ложки пшеничної, вівсяної (толокно) або рисового борошна. Добре розмішати і охолодити. Наносити тонким шаром після очищення і тонізації. Надлишки промокнути паперовою серветкою.
  • ? персика добре подрібнити в блендері і протерти через ситечко. Вбити 1 ст. л. розм'якшеного пальмової олії або ланоліну і ? чайної ложки меду. Добре розмішати і нанести на обличчя тонким шаром. Хвилин через 15 надлишки крему для обличчя видалити серветкою.
  • 2 ст. ложки відвару пелюсток троянд (1 ст. л. сухої сировини на ? склянки води нагріти до кипіння і настояти хвилин 20-25) змішати з 1 ч. л. меду, вбити 1 ст. л. розм'якшеного пальмової олії і 1 ч. л. вівсяної муки. Наносити на обличчя тонким шаром, видалити надлишки паперовою серветкою.

У будь-який крем для нормальної шкіри особи можна додати кілька крапель ефірних олій лимона, лаванди, лимона, рожевого, ромашки, герані та олії оливи, жожоба або персикових кісточок. Рослинні олії містять вітамін Е, і є натуральними антиоксидантами. Зберігати домашню косметику слід в холодильнику не більше 30 днів.

Всього коментарів: 0
avatar