19.04.2024
П`ятниця,06:27
Вітаю Вас Гість

Зволоження губ і захист від сухості

Зволоження губСухі потріскані губи виглядають не найкращим чином і заподіюють біль при мімічних рухах. Тому зволоження губ і їх захист від зневоднення важливі не тільки для зовнішності, але і для здоров'я. В тріщинки на губах може проникнути бактеріальна інфекція або вірус герпесу, а також безліч інших захворювань. Тому слід зберігати губи зволоженими при будь-яких зовнішніх умовах. Сушать шкіру губ і деякі відомі продукти харчування, тому одночасно з доглядаючими процедурами необхідно переглянути свої харчові звички і змінити їх, наскільки це можливо.

Відмовтеся від кофеїну

Багато людей не можуть почати плідний робочий день без чашки ароматної кави. З часом вживання кофеїну входить у звичку, і доза збільшується до декількох чашок в день. Однак кава є однією з важливих причин, що призводять до сухості губ. Якщо ви завзятий любитель кави, і вас турбують потріскані губи, то зволоження губ варто почати з відмови від цієї звички, або хоча б спробуйте знизити вживання кави до 1-2 чашок в день.

Зволоження губ за допомогою косметики

Хорошим засобом від сухості шкіри є бальзами для губ. Ці кошти виготовляють на основі воску, вони добре і швидко зволожують губи. Покладіть маленький флакончик бальзаму в кожен ящик, яким ви користуєтеся протягом дня: в офісі, вдома, роздягальні спортивного клубу, на дачі і в дамській сумочці. Використовуйте його при будь-якій можливості.

Деякі жінки замість бальзаму використовують вазелін. Зволоження губ вазеліном - випробуваний і ефективний спосіб. Найкраще нанести на губи вазелін перед сном. Вранці губи будуть м'якими і зволоженими. Вазелін, до того ж, значно дешевше бальзамів.

Захист губ від сонячного впливу

Сонячні промені сушать губи, тому уникайте їх надмірного впливу. У будь-який час року і при будь-яких погодних умов, навіть якщо на вулиці похмуро, використовуйте бальзам з сонцезахисними фільтрами SPF не нижче 15. Такий бальзам не тільки виробляє зволоження губ, але і захищає їх від пошкодження ультрафіолетовим промінням. Аналогічна захист повинен бути присутнім у вашій помади або блиску для губ. При знаходженні поза приміщення ваші губи обов'язково повинні бути покриті хоча б гігієнічною помадою. Незахищені губи втрачають вологу і стають сухими.

Уникайте гострої їжі та алкоголю. Перевірте реакцію на зубну пасту і рідина для полоскання рота, оскільки причиною сухості може стати алергія на деякі компоненти. Постійне зволоження губ і усунення шкідливих факторів з повсякденного життя допоможуть зберегти красу і пружність губ.

Всього коментарів: 0
avatar