28.03.2024
Четвер,23:55
Вітаю Вас Гість

Звідки беруться шишки під шкірою на тілі

Шишки під шкірою на тіліІснують різні шкірні захворювання, із-за яких утворюються нерівності і шишки під шкірою на тілі. Одним з поширених захворювання є шкірні кісти. Кісти відносяться до доброякісних утворень і уявляють собою шкірний мішок, заповнений рідиною, гноєм або іншим аналогічним складом. Кісти можуть з'явитися в будь-якій області тіла і прощупуються під шкірою як невеликі горошини. Кісти можуть утворюватися через закупорку сальних залоз або навколо сторонніх тіл, наприклад, сережок. Причиною утворення кіст може стати перенесена шкірна інфекція.

Ознаки кісти і її лікування

Кіста розвивається повільно і безболісно. Вона схожа на м'який гладкий кулька, що перекочується під шкірою. Деякі кісти, шишки під шкірою на тілі, зникають самі собою без будь-якого лікування, інші ж доведеться проколоти та видавити. При запаленні кіст допомагають ін'єкції кортизону, а повторювані кісти або не реагують на інші способи лікування можуть бути видалені хірургічним шляхом. Однак медикаментозне і хірургічне лікування проводиться тільки лікарем або хірургом.

Шишки під шкірою на тілі через фолликулита

Важливою причиною, по якій з'являються шишки під шкірою на тілі, є фолікуліт, що розвивається в результаті запалення волосяних фолікулів. Винуватицею може бути інфекція, механічне (наприклад, тертя об одяг) або хімічне (реакція на косметичні засоби) вплив. Фолікуліт зустрічається на обличчі, стегнах, голові. Їм страждають діабетики, люди, схильні до ожиріння і з ослабленим імунітетом.

Фолікуліт проявляється у вигляді червоних прищів на волосистої частини шкіри голови і свербіння. Лікування включає антибіотики і протигрибкові препарати, в залежності від основної причини захворювання. При лікуванні важливо не допустити поширення інфекції і запобігти утворенню рубців, тобто оберігати шишки під шкірою на тілі від пошкодження поверхневих шарів шкіри. Тому слід максимально обмежити тертя об одяг, гоління та інші дії, а також містити уражені ділянки шкіри у виключній чистоті.

Ваша шкіра і ліпоми

Ліпома - це підшкірні нешкідливі пухлини м'яких тканин або вузлики, які розвиваються повільно і безболісно. Вони м'які і еластичні, і зустрічаються частіше на плечах, шиї, тулубі. Більшість ліпом розвивається безсимптомно, але при натисканні на нервові закінчення вони можуть заподіювати біль. Безболісні липомные шишки під шкірою на тілі не видаляють, якщо тільки вони не є косметичним дефектом і не викликають дискомфорт своєю наявністю. У разі необхідності їх можна видалити вирізуванням, оскільки ліпоми не проникають у навколишні тканини. Для видалення ліпом застосовується також ліпосакція або видавлювання через невеликий розріз.

Існує безліч інших шкірних захворювань, за яких розвиваються шишки під шкірою на тілі, більшість з них безпечно і безболісно, але деякі можуть привести до важких ускладнень. Тому будь-яке новоутворення під шкірою, не зникає тривалий час, має змусити вас звернутися за порадою до дерматолога.

Всього коментарів: 0
avatar