25.04.2024
Четвер,10:01
Вітаю Вас Гість

Впливові люди не схильні обмінюватися посмішками

Люди з владою і виразу обличчя Згідно знов проведеним дослідженням, впливові люди намагаються не повторювати міміку інших впливових людей. Це означає, що вони не будуть намагатися відповісти на посмішку іншої людини, яка також має високий статус. З іншого боку, дослідники з Університетом-та Каліфорнії в Сан-Дієго, відзначили, що безвладний людина повторює міміку тих, хто зани-маєт більш високе положення.

Як каже аспірант Еван Карр: «Повторення міміки впливових людей показує, що ми несвідомо використовуємо цю стратегію, щоб побудувати відносини з тими, хто має владу і статус». «Такі результати говорять і про те, як утворюється соціальна ієрархія».

Під час експерименту вчені попросили 55 людей, щоб вони написали коротко про подію, яке викликає відчуття влади або безсилля. Потім учасники подивилися веселе відео, а також страшне відео з впливовими людьми (наприклад, з лікарями) або з представниками найбільш низьких соціальних груп. Коли люди дивилися відео, їхні м'язи особи досліджували, щоб дізнатися посміхаються вони або хмуритися.

У результаті всі учасники, як правило, найчастіше повторювали хмурость впливових людей, ніж лю-дей з низьким статусом. Дослідники також виявили, що впливові люди були більш схильні посміхатися у відповідь на посмішку людей з більш низьким статусом.

Результати дослідження були представлені на щорічній зустрічі Товариства неврології в Але-вом Орлеані. Всі дані і висновки, які прозвучали на засіданнях, вважаються попередніми і були опубліковані в рецензованому науковому медичному журналі.

Всього коментарів: 0
avatar