20.04.2024
Субота,05:39
Вітаю Вас Гість

Шугарінг (SUGARING) в домашніх умовах

Шугарінг (SUGARING) в домашніх умовахНайбільш простим способом епіляції в домашніх умовах є шугарінг. Шугарінг - це видалення волосся розплавленим з водою і охолодженим до безпечної температури цукром. Перш ніж застосувати шугарінг в домашніх умовах, слід приготувати карамельну «тягучку», трохи рідший, ніж розплавлена суміш для цукрового льодяника. Це натуральний склад, продукти, що входять в нього, прості і доступні. Після розплавлення цукру його необхідно охолодити до кімнатної температури, щоб не обпектися. Виключити питання, шугарінг в домашніх умовах, як зробити, допоможе наступна інструкція:

Підготуйте шкіру для нанесення цукрової пасти

Шкіру необхідно очистити від косметики, кремів, лосьйонів або масел, щоб цукрова маса не зісковзувала. Можна скористатися антимікробні та протизапальні складами, призначеними для підготовки шкіри до епіляції воском. Шугарінг в домашніх умовах дуже часто роблять без спеціальної обробки, просто прийміть ванну або душ, але утримайтеся від нанесення зволожуючого крему, лосьйону або сироватки.

Нанесіть на шкіру крохмаль або дитячу присипку

Злегка розпиліть засіб на шкіру і злегка втріть. Порошок допомагає цукрової пасти краще триматися на шкірі, але занадто велика його кількість завадить видалення волосся. Тому не намагайтеся насипати крохмалю або присипки як можна більше. Шугарінг в домашніх умовах зазвичай не доставляє проблем, але дотримуватися деякі умови все ж необхідно.

Розділіть цукрову пасту на частини

Якщо ви розплавили цукор і чекаєте, коли він охолоне, залиште його трохи теплим, так він буде більш м'яким і пластичним і його легше нанести на шкіру. Якщо цукрова карамель приготована заздалегідь, підігрійте її у мікрохвильовці протягом 5 с.

Щоб зробити шугарінг в домашніх умовах на обличчі і тілі необхідно розділити приготовану цукрову пасту на дві або три частини. Меншу частину використовуйте для особи, велику - для тіла. При цьому майте на увазі, що маса може бути досить липкою, особливо якщо в ній мало води, тому допускається скористатися рукавичками.

Візьміть цукрову пасту в руки і скачайте з неї кульку

Взявши липку масу з ємності, не наносите її відразу ж на шкіру, а скатайте між долонь кульку. Не натискайте занадто сильно, рухи повинні бути м'якими. Паста злегка розігріється в руках, тому наносити її стане трохи легше.

Змастіть цукрових карамеллю частина волосистій поверхні

Наносити цукрову масу слід проти росту волосся, причому не просто покласти зверху, а повільно, з натисканням, відчуваючи, як маса прилипає до шкіри. Шугарінг в домашніх умовах бікіні або на обличчі слід робити після того, як ви трохи освоїте цю техніку.

Видаліть цукрову пасту разом з волосками

При видаленні пасти злегка притримуйте шкіру натягнутою вільною рукою. Рухи повинні бути швидкими, у напрямку росту волосся, щоб поверхня шкіри залишалася чистою як можна довше, і не було врослого волосся.

Якщо тягнути карамельку вгору, частина волосся обломиться і швидко відросте знову, а рухаючись проти росту волосся можна пошкодити волосяний фолікул або поверхню шкіри. Залишилися на поверхні волоски можна видалити повторним нанесенням цієї цукрової пасти. Якщо ви робите шугарінг в домашніх умовах, більше двох разів одну і ту ж масу використовувати не рекомендується.

На яких ділянках шкіри рекомендується шугарінг

Цукрова карамель для епіляції застосовується практично на будь-якому місці: на руках, ногах, обличчі, в зоні бікіні. Але для оформлення брів його можна застосовувати тільки після того, як добре освоїте техніку виконання, інакше ваші брови можуть сильно постраждати.

Обробка шкіри після шугарінга

Після того як ви зробили шугарінг в домашніх умовах, просто змийте залишки цукру водою. Велика перевага в тому, що цукрова карамель розчинна у воді, а змити її будинку не становить проблем. Для заспокоєння шкіри, зменшення почервоніння і подразнення нанесіть заспокійливий засіб або спеціальний охолоджуючий гель з антибактеріальними компонентами. Намагайтеся дбайливо ставитися до ділянок шкіри після шугарінга хоча б перші добу, щоб уникнути подразнень та прищів через потрапляння бактерій.

Всього коментарів: 0
avatar