19.03.2024
Вівторок,13:29
Вітаю Вас Гість

Рання діагностика Альцгеймера

Виявлення Альцгеймера Вчені виявили хворобу Альцгеймера більш ніж за 20 років до появи ознак захворювання у пацієнтів з рідкісною, спадковою формою.

Вчені Інституту Банера (штат Арізона) по дослідженню захворювання Альцгеймера, Університету Бостона і Університету Антьокия (Колумбія), опублікували свої роботи в журналі The Lancet Neurology.

Автори вважають, що отримані результати допоможуть ученим зрозуміти, як і чому хвороба прогресує. Також наголошується, що дослідження дає можливість ранньої профілактики Альцгеймера.

Брак часу

Нові препарати повинні бути перевірені заздалегідь, однак, не було ніякого способу дізнатися, на якій стадії розвитку знаходиться хвороба. Лікарські засоби досить ефективні тільки при початковій стадії захворювання.

Хоча й існують ліки, які можуть відкласти термін настання хвороби, вчені припускають, що вони в змозі визначити захворювання ще за два десятки років до виникнення початкових симптомів.

Пресенилин-1

Для експерименту було обрано 44 добровольці, 20 з яких мали видозмінений ген пресенилин-1. Інші виявилися абсолютно здорові. Вчені виявили, що пацієнти зі зміненим геном схильні до хвороби Альцгеймера. Однак коли дослідження почалося, в жодної людини ознаки когнітивних порушень не було виявлено.

Керівник експерименту, доктор Ерік Рейман, пояснив: «Експеримент показав, що клітини мозку починають змінюватися задовго до фізично відчутних проявів Альцгеймера. Це допоможе нам розробити різні профілактичні процедури та запобігти захворювання».

Захворювання

Хвороба Альцгеймера, також відома як просто Альцгеймер, є неврологічним захворюванням мозку, в результаті якого повністю втрачаються розумові здібності, у тому числі здатності мислити, пам'ять і мову. Альцгеймер відноситься до числа прогресуючих захворювань, ознаки прояву яких з часом погіршуються.

При перебігу хвороби, в головному мозку розвиваються різні бляшки і закупорки, які вбивають клітини органу. Бляшки - це позаклітинні відкладення амілоїду в сірій речовині мозку людини.

Всього коментарів: 0
avatar