20.04.2024
Субота,00:45
Вітаю Вас Гість

Порада батькам: жодних батутів!

Стрибки на батуті для дітейПедіатри попереджають: стрибки на батуті можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю дитини. Американська Академія Педіатрії знову підтверджує своє попередження щодо використання домашнього батута в доповіді, опублікованій 24 вересня в Pediatrics, відомому онлайн-журналі.

Ті сили, які роблять стрибки на батуті веселими для багатьох дітей, які можуть привести і до особливих видах травм та закономірності каліцтв», - пише автор доповіді. «Педіатри повинні підтримувати лише використання батутів у рамках програми навчання з відповідним контролем стрибків і заходами безпеки».

Статистика травм знизилася з 2004 року, але інциденти все ще трапляються, і багато з них мають серйозні наслідки.

У США в 2009 році сталося майже 98000 травм, пов'язаних з стрибками на батуті, в результаті яких відбулося 3100 госпіталізацій. Діти, згідно зі статистикою, травмуються частіше, ніж літні стрибуни. Переломи і вивихи становлять приблизно половину травм у дітей до 5 років, згідно з професійної асоціації педіатрів.

Загальні травми у всіх групах включають розтягування, вивихи та забої. Падіння з трампліну, складові до 39 відсотків всіх травм, часто мають серйозні наслідки. Крім того, сальто і кульбіти можуть призвести до постійних травм хребта і голови, -попереджають автори.

згідно з останніми даними, три чверті травм на батуті відбувається, коли на ньому знаходиться більше однієї людини, і багато нещасні випадки відбуваються в присутності дорослих. Виробники і компанії в останні роки докладає зусиль для підвищення безпеки батутів, додавши більш важку оббивку і більш суворі інструкції щодо належного використання.

Але дослідження сітки та інших елементів безпеки не виявили зниження ризику травматизму, і експерти наполягають на тому, що використовувати батут вдома небезпечно.

«Хоча рівень випадків травматизму дітей, пов'язаних з використанням батута, знижується з 2004 року, можливість отримання важкої травми все ще залишається надзвичайно високою навіть під наглядом дорослих», - говорить доктор Роберт Глаттер, співробітник екстреної медичної допомоги лікарні Ленокс Хілл в Нью Йорку. «Використання батута з оббивкою, насправді, не дає захисту від великої кількості травм, але може призвести до оманливого почуттю додаткового захисту».

Глаттер сказав, що педіатри повинні продовжувати перешкоджати використанню батута серед дітей і підлітків. «Але для тих сімей, чиї діти продовжують використовувати батут, рекомендується присутність на мате тільки одного стрибуна», - заявив він. Глаттер також висловився проти виконання сальто і кульбітів на базах відпочинку.

Доктор Хосе Роса-Оліварес, медичний директор Центру дитячої медичної допомоги в лікарні Майамі, сказав, що він регулярно дає поради батькам про те, як уникнути травм під час спорту і відпочинку, і це включає в себе обмежене використання батута. «Ми не радимо використання як домашнього, так і громадського батутів, і нагадуємо батькам про серйозні ризики, пов'язані з їх використанням», - говорить Роса-Олеварес.

Всього коментарів: 0
avatar