25.04.2024
Четвер,23:36
Вітаю Вас Гість

Пластир від куріння - твій вибір

Пластир від курінняЧому дівчата курять? Справжню причину цього назвати досить складно навіть самим курцям. Тим не менш, сьогодні, все більше і більше дівчат вживають нікотин з самого раннього віку. У той же час, більшість представниць прекрасної статі, так чи інакше, час від часу намагаються кинути цю шкідливу звичку. Доведено, що палюча людина намагається кинути палити кілька разів, до тих пір, поки не кине або не відмовиться від цієї спроби. Способів позбавлення від куріння придумано багато, один з них - нікотиновий пластир (пластир від куріння).

Пластирі від куріння сьогодні неймовірно популярні, оскільки вони прості у використанні і коштують порівняно недорого. Якщо звичка палити носить не тільки фізіологічний характер, але і психологічний, то нікотиновий пластир - найкращий засіб.

Що таке пластир від куріння і як його використовувати

В пластирі від куріння використовується метод заміщення шкідливого нікотину. Тим самим він виводиться з організму. Нікотин, який міститься в пластирі, перешкоджає появі нездужання, викликаної недоліком звичної його дози в організмі курця.

Перш ніж почати використовувати пластир від куріння необхідно проконсультуватися з лікарем-наркологом. Це необхідно, щоб попередити небажані наслідки під час застосування пластирів. Також це стосується людей, які страждають хронічними захворюваннями, захворюваннями серцево-судинної системи, хворобами нирок.

Нікотинові пластирі накладаються на суху шкіру, вільну від волосяного покриву. Їх накладають на плече або стегно. Це пов'язано з тим, що саме на цих ділянках великі кровоносні судини близько розташовані до шкірного покриву. Однак необхідно міняти розташування пластиру, щоб уникнути всілякого роду подразнень на поверхні шкіри.

Щоб наклеїти пластир від куріння, його необхідно притиснути до шкіри і утримувати близько 10 секунд. Перед сном пластир знімають, а вранці накладають заново. Ні в якому разі не наклеюйте старий пластир.

Термін лікування від куріння становить від 12 до 16 тижнів. При цьому пластир поступово допомагає організму звільнитися від згубної звички курити. Починається терапія з найбільшої кількості нікотину (15-20 мг.) і застосовується протягом 8-12 тижнів. Це залежить від індивідуальних особливостей організму. Далі йде зменшення кількості нікотину до 10-14 мг. Застосовується протягом двох тижнів. В останні тижні терапії дозування нікотину зменшується до 5-7 мг.

За умови, що людина викурює менше пачки сигарет на день (10-20 сигарет), дозування дещо змінюється. Перші 8-12 тижнів прописується 15 мг. нікотину, решта 4 тижні по 10 мг.

Пластирі виготовляються в розрахунку на 16-18 годин застосування. Це необхідно для того, щоб організм під час сну відпочивав від впливу нікотину, до того ж переважна більшість курців не відчуває тяги до куріння в нічний час доби.

При використанні пластиру від куріння необхідно прислухатися до наступних рекомендацій:

  • багаторазове використання пластиру заборонено;
  • забороняється палити під час використання пластиру, так як це може викликати передозування;
  • категорично забороняється використовувати пластир на пошкоджених ділянках шкіри;
  • під час вагітності застосовувати пластир тільки з дозволу лікаря, так як нікотин наносить шкоду плоду, хоча він і менше шкоди, що завдається палить матір'ю;
  • забороняється використовувати препарат особам, які не досягли 18 років.

Пластир від куріння необхідно зберігати при температурі не вище 25 градусів, інакше відбудеться випаровування нікотину. По закінченні трьох років пластирі приходять в непридатність, від них необхідно позбавлятися.

Як кинути курити за допомогою пластиру від куріння

Переваги і недоліки пластиру

Гідності пластиру очевидні, і їх неважко перерахувати:

  • простота в обігу, не потрібно докладати додаткових зусиль;
  • доступність. Його можна знайти в будь-якій аптеці;
  • ефективність пластиру;
  • нікотин швидко проникає в організм;
  • підбір дозування пластиру в залежності від індивідуальних особливостей організму;
  • пластир не кидається в очі, під час його застосування;
  • наклеювати пластир можна в будь-який зручний для вас час, так як він діє близько 18 годин;
  • долається психологічний бар'єр для тих, хто боїться відвідувати лікарні;
  • пластир дозволяє позбавитися від нікотинової залежності самостійно, головне при цьому чітко дотримуватися інструкції.

Проте пластир має і недоліки, а саме:

  • коли ви його використовуєте, не проходять так звані, жести курця;
  • довгий процес кидання куріння в купе з роллю пасивного курця дає в деяких випадках повернення до згубної звички;
  • під час застосування пластиру від куріння можуть виникнути деякі побічні ефекти.

До побічних ефектів, зокрема, можна віднести почервоніння в місцях, де шкіра була в зіткненні з нікотином або безсоння. У зв'язку з цим пропонується змінювати пластирі після 20 годин використання.

Результат застосування пластиру

Відмова від куріння, шляхом використання пластиру, виробляє наступний позитивний ефект:

  • нормалізується пульс і артеріальний тиск;
  • зниження концентрації вуглекислого газу в крові;
  • поліпшення кровообігу та дихальної системи;
  • зниження ймовірності онкологічних захворювань і хвороби серця;
  • поліпшення репродуктивної функції.

Допомагають пластири від куріння, плюси і мінуси

Який пластир від куріння вибрати

На сьогоднішній день найбільш популярні марки нікотинових пластирів: Нікоретте (Nicorette),Никодерм (NicoDerm), Никотрол (Nicotrol), Никотинелл (Nikotinell) , Хабитрол (Habitrol), Никвитин (Niquitin). Їх можна придбати в звичайній аптеці або іншим відомим способом.

З'явилися і нові розробки, наприклад, пластирі, в яких нікотин замінений на фітозасобів. В них використовуються екстракти гвоздики, кориці, женьшеню, гвоздикового масла. Вони виводять нікотин із організму і позбавляють його від наслідків куріння, впливають на зміцнення імунітету, фізичний стан, розумову діяльність, покращують роботу внутрішніх органів, заспокоюють нервову систему. Головне ж, після їх застосування тяга до куріння зникає.

Вартість пластирів варіюється від 250 до 500 гривень. Ціна залежить від дозування, яка необхідна вам на певній стадії лікування. Багато сучасних марок нікотинових пластирів в Україні не продаються. В нашій країні офіційно є в продажі тільки «Нікоретте», вартість якого близько 200 гривень. Це трохи дешевше і заощадить ваш бюджет.

Під час досліджень нікотинових пластирів, американські вчені виявили дивний факт. Виявляється, що він допомагає літнім людям поліпшити пам'ять. Відсоток відновлення нормальної роботи головного мозку приблизно дорівнює 50 %.

Чи допомагають пластири від куріння

Насправді, допомагають нікотинові пластирі, чи це чергова реклама. У 80-х роках, коли з'явилися пластирі, це вважалося неймовірним. Сьогодні від нікотинової залежності завдяки никотиновым пластирів вилікувалися вже багато мільйонів курців. І той факт, що розробляються все нові варіанти пластирів, свідчить про їх ефективність.

Варто відзначити, однак, що кинути палити наважується не кожен. Це викликано психологічною залежністю особи від нікотину та його похідних. Тому перш ніж кинути палити потрібно цього захотіти і докласти максимум зусиль. І тоді успіх просто неминучий.

Всього коментарів: 0
avatar