20.04.2024
Субота,07:10
Вітаю Вас Гість

Підшкірні прищі на обличчі

Підшкірні прищі на обличчіНе багато з тих, хто зазнавав підшкірні прищі на обличчі, знають, що це - сигнал запального процесу в сальних залозах, що відбувається із-за скупчення в підшкірних тканинах ексудата, тобто гною. В таких умовах шкірні бактерії можуть активно розмножуватися. В деяких випадках спостерігаються кістозні утворення. При появі підшкірного прища спочатку прощупується невелике ущільнення, після чого прищ дозріває і утворює почервонілий горбок, при натисканні на який виникають больові відчуття. Горбки під шкірою можуть утворюватися з множинних причин.

Причини появи прищів

Дефекти шкіри відображають внутрішній стан організму. Вони з'являються, коли ми щось неправильно робимо, чи піддаємося шкідливим впливам ззовні. Підшкірні прищі у цьому сенсі - не виняток. До основних причин їх появи відносяться:

  • неправильне харчування;
  • проблеми з шлунком і товстою кишкою;
  • гормональні збої в організмі;
  • порушення виділення шкірного сала;
  • закупорка шкірним салом проток сальних залоз;
  • неправильний догляд за шкірою обличчя;
  • наявність шкірного захворювання.

Щоб позбутися від прищів, необхідно лікувати не наслідок, а причину що їх викликала. Докопатися до суті можна самостійно або звернутися за допомогою до лікаря, оскільки знання причини - це половина успіху.

Як позбутися від підшкірних прищів

Як лікувати підшкірні прищі

Для початку необхідно знати, що видавлювати підшкірний прищ категорично забороняється! Після цього залишаються некрасиві рубці, які потім важко прибираються з шкіри. Також є ризик занести у відкриту рану інфекцію або, навпаки, з відкритого гнійників поширити інфекцію на здоровий ділянку шкіри. Для лікування вугрів необхідно дотримуватися наступних правил:

  • 1. Перегляньте свій спосіб життя і раціон харчування. Виключити з щоденного меню все жирне, копчене, солодке, спеції, або хоча б зменшити їх вживання. Більше бувайте на повітрі, займайтеся споротом, при занятті спортом поліпшується обмін речовин. Слід відмовитися від надмірного прийому кави, алкоголю і нікотину. Що містяться в них шкідливі речовини згубно впливають на шкіру.
  • 2. Ретельно доглядайте за шкірою, хороша гігієна - запорука чистої шкіри обличчя. Щодня очищайте шкіру, навіть якщо ви були вдома та не наносили косметику. Тому що, як правило, у власників підшкірних прищів, жирна шкіра обличчя. За день утворившийся жир закупорює пори і може викликати запальний процес. Заведіть собі індивідуальний рушник, якими будете користуватися тільки ви і виключно для лиця. Замініть пір'яну подушку, на будь-яку іншу. В пір'ї найчастіше заводяться шкідливі мікроорганізми. Частіше міняйте наволочки на подушках.
  • 3. Не призначайте самі собі сильно діючих препаратів, як правило, на основі антибіотиків, це повинен зробити лікар. Робіть парові ванночки з чистотілом, ромашкою, шавлією, календулою і м'ятою. Також відвари цих трав можна використовувати для вмивання. Гарний вплив на шкіру нададуть протирання лиця замороженими кубиками льоду з відварами трав. Тільки будьте обережніше при застосуванні кубиків, легкими рухами помасажуйте шкіру протягом 1-2-х хвилин, в іншому випадку можете переохолодити шкіру.
  • 4. Зробіть аналіз на наявність шкірного кліща, це спростить вам процес лікування. Бо, знаючи причину, простіше лікувати. Ураження шкірних кліщем називається демодекозом, він може проявитися в будь-якому віці, але найчастіше у молодості, під час вагітності, після перенесення сильного стресу. Лікування полягає в придушенні діяльності збудника хвороби. При цьому виді захворювання забороняються будь-які види масажу, оскільки це може лише погіршити ваш стан. Також забороняється самостійно розкривати прищі, паразит переміститься на здоровий ділянку шкіри і знову викличе запалення. Комплексне лікування може призначити тільки лікар. Це не кращий привід для самолікування.
  • 5. Озонотерапія. Вона дозволяє вбити бактерії, відновити процес саловиділення, зменшити наслідки після лікування акне (скорочення розмірів рубців), допомогти прыщу при визрівання. Озон підсилює процес регенерації шкіри і сприяє виробленню колагену, еластину. Озонотерапія дозволяє не тільки зняти почервоніння, набряк, але й зменшити больові відчуття.
  • 6. Косметологічні процедури. Першопричину це не вилікує, але зовнішній вигляд шкіри обличчя поліпшить.
  • пілінг видаляє ороговілі клітини, покращує мікроциркуляцію крові, підвищує еластичність шкіри;
  • лазерне шліфування - це досить новий засіб в боротьбі з нерівностями шкіри. За допомогою лазерних променів поліпшується процес відновлення тканин і обміну речовин;
  • дермабразія - це шліфування, завдяки якій видаляються верхні шари шкіри, тим самим сприяючи регенерації тканин.
  • 7. Якщо ви дівчина, то зверніть увагу на косметику, яку ви використовуєте, вона повинна містити рослинні екстракти. У період лікування краще відмовитися від тонального крему, він тільки посилить ваше положення, забиваючи всі пори, призначені для відтоку шкірного сала і тим самим перешкоджаючи природним процесам. Якщо вже ви зовсім не можете обходитися без тональних засобів, то краще тональний крем замінити розсипчастою мінеральної пудрою.

Як прибрати (лікувати) підшкірні прищі на обличчі

Домашні засоби для лікування підшкірних прищів

Підшкірні прищі можна лікувати і в домашніх умовах, використовуючи народні засоби. Однак у цьому випадку необхідно проявляти обережність, щоб не зробити проблему ще більш істотною. Серед домашніх засобів можна рекомендувати наступні:

  • обробляйте підшкірні прищі на щоках і лобі йодом. Але тут головне не переборщити, інакше це загрожує опіком;
  • прикладайте до вогнища ураження ихтиоловую мазь або мазь Вишневського, це прискорить процес визрівання прища та допоможе витягнути з нього гній;
  • добре допомагає синтомициновая мазь або емульсія, яку змішують з кип'яченою водою і протирають обличчя, вона сприяє процесу загоєння;
  • корисно протирати обличчя соком лимона, змішаним з кип'яченою водою в рівних пропорціях. Одним соком лимона не протирайте, якщо на шкірі вже є відкриті прищі, виникне пощипування;
  • антибактеріальний ефект має умивання з дігтярним милом;
  • до гнійних прищів корисно прикладати лист алое, переважно на ніч під пластир. Гній виходить приблизно через 2 дня;
  • пийте відвар кропиви, він сприяє виведенню шлаків і солей з організму і поліпшує процес обміну речовин. Ще один хороший засіб - це прийом сірки, приблизно пів чайної ложки в день.

Будь-яке лікування, медикаментозне чи народними засобами, може мати протипоказання. Тому, перш ніж приступити до самостійних процедур, проконсультуйтеся у лікаря.

Маски при боротьбі з підшкірними прищами на обличчі

Маски при лікуванні дефектів шкіри - це не тільки лікування, але й приємна процедура, після якої шкіра стає свіжіше і молодше. Тому не обійдіть стороною і ці доступні способи боротьби з підшкірними прищами.

  • 1. Взяти листя алое, залити склянкою холодної кип'яченої води або склянкою мінеральної води. Потримати близько години, після чого прокип'ятити 2 хвилини. Відвар остудити і дістати з води листя алое, зробити з них кашку. Накласти на шкіру обличчя, потримати 15 хвилин, змити охолодженою водою.
  • 2. Взяти білу глину, змішати з сухими дріжджами, довести до консистенції сметани, розбавивши молоком, і додати невелику кількість меду. Якщо у вас немає на нього алергії. Маску тримати 15-20 хвилин.
  • 3. У боротьбі з прищами вам також може допомогти часник. Змастити обличчя оливковою олією або рослинним, часник подрібнити, і нанести на обличчя уражені прищами. Зверху покласти марлю з гарячою водою. Залишити на 20 хвилин, потім зняти марлю, а все інше змити відваром ромашки. Ця маска покращує мікроциркуляцію крові.

На закінчення слід згадати про білі підшкірні прищі, ці прищі краще не лікувати самостійно, а звернутися до фахівця, який підбере відповідне для вас лікування. Вони утворюються, як правило, при гормональних збоях і неполадках внутрішніх органів.

Підшкірні прищі на обличчі погіршують його зовнішній вигляд. Однак лікування, в залежності від переважаючої причини, дозволить повністю від них позбутися і знову добре виглядати.

Всього коментарів: 0
avatar