29.03.2024
П`ятниця,17:53
Вітаю Вас Гість

Перлова дієта для схуднення

Перлова дієтаБагато дієти беруть свій початок біля витоків кулінарії, включають в свій склад фрукти, каші і кисломолочні продукти. Перлова дієта в цьому сенсі не є винятком. Як і будь-яка дієта, заснована на каші, перлова дієта передбачає зменшення споживання вуглеводів і жирів і нормалізацію метаболізму, тобто обміну речовин. Перловка відноситься до числа самих дешевих круп та особливої довіри, на перший погляд, не викликає. Вона є ситною і важкою їжею. Але, виявляється, ця каша ще й дуже корисна.

Про користь перлової каші

При вивченні складу перловки було з'ясовано, що вона містить всі життєво необхідні речовини для повноцінного функціонування організму. Основні переваги цього продукту наведено далі:

  • 1. Як і вівсяна каша, перловка дивує своїм набором корисних елементів. Вона містить досить широкий спектр вітамінів, фолієву і нікотинову кислоти, спеціальні харчові волокна.
  • 2. Зміст великої кількості амінокислот, зокрема лізину, сприяє виробленню колагену, що дуже добре позначиться на стані вашої шкіри.
  • 3. Перловка включає майже всю таблицю Менделєєва: високий вміст магнію і калію зміцнить серцево-судинну систему, а наявність мікро - та макроелементів сприяє зміцненню здоров'я в цілому. Так що на час дієти не бійтеся, що ваш організм залишиться без корисних речовин, ніякого додаткового прийому вітамінних комплексів не потрібно.
  • 4. У перловке багато складних вуглеводів, які досить довго розщеплюються, тим самим забезпечуючи енергією на тривалий час. З'їдаючи вранці трохи перлової каші, ви отримуєте енергію на весь день.
  • 5. В перловій каші міститься в 2 рази більше фосфору, ніж в будь-якій іншій каші. Саме цей фактор впливає на прискорення і нормалізацію обміну речовин. Крім цього, фосфор стимулює роботу мозкових клітин.
  • 6. Перлова каша добре чистить кишечник. В ній стільки клітковини, що вона не тільки благотворно впливає на роботу кишечника, покращує процес травлення, але і виводить все зайве з ШКТ.
  • 7. Крім усього іншого, перловка - гарне противірусний та антибактеріальний засіб. Вона прискорить процес заживання герпесу, а також полегшить алергічні реакції.

Таким чином, корисні властивості перловки забезпечують їй не тільки роль ідеального продукту для збалансованого харчування, але і обумовлюють її високі дієтичні властивості.

Обмеження під час перлової дієти

Перлова дієта вважається досить жорсткою і в перші дні може викликати сильне почуття голоду й напади нудоти. Однак на цьому мінуси закінчуються. Для того щоб легше перенести дієту і отримати від неї найбільший ефект слід дотримуватися кількох простих правил:

  • виключіть зі свого раціону борошняне, солодке, свинину. Це не тільки прискорить процес схуднення, але і допоможе того, щоб вага не повернувся назад;
  • пийте достатню кількість рідини. Нехай це буде звичайна вода, або мінералка без газів. На ніч можна випити склянку нежирного кефіру. Загальний обсяг випитої за день води має становити 1,5-2 літри;
  • не вживайте під час дієти, а також обмежте споживання після її закінчення копченостей, алкоголю, кави, всіх жирних продуктів;
  • щоб поліпшити свій фізичний стан і підсилити ефект від дієти робіть невеликі фізичні навантаження;
  • виходячи з перлової дієти, вносити різноманітність у раціон слід поступово. У перший час хоча б один раз в день продовжуйте їсти перлову кашу.

Правильне використання дієтичного продукту, дотримання наведених вище рекомендацій дозволить поліпшити здоров'я і схуднути. Не повторюйте дієту частіше, ніж один раз на 1,5-2 місяці.

Перлова дієта для схуднення

Перлова дієта: меню

Незважаючи на обмежений раціон перлової дієти, вона теж має декілька варіантів. Залежно від тривалості і жорсткості дієти можна втратити від 4-5 до 12 кілограм. Важливо також правильно приготувати перлову кашу.

Рецепт приготування перловки для дієти: крупу замочити з вечора. Відмірюючи потрібну кількість крупи, пам'ятайте, що при варінні її буде разів в 5 більше, тому не потрібно замочувати перловки занадто багато. Отже, з вечора залийте перловку водою у співвідношенні 1:5. За кілька годин до варіння злийте холодну воду і залийте заново, тільки окропом у такому ж співвідношенні. Коли крупа розбухне, залийте її кількома склянками води і варіть 30-60 хвилин на помірному вогні. Потім кашу добре укутати. Ні в якому разі не додавати сіль, приправи або масло.

Довільний варіант перлової дієти

В даному вигляді дієти свій раціон можна формувати індивідуально. У кашу допускається додавати приправи і трохи олії. Цілком доречно буде розбавити раціон овочами та фруктами. Забороняється тільки вживати продукти, перераховані вище.

Виключіть вживання жирів і цукру, а вечеря вибирайте максимально легким. На такій дієті можна протриматися більш тривалий час. Знайте, що в перші кілька днів піде тільки рідину, а лише потім почнуть розкладатися жирові відкладення. Довільний варіант не такий жорсткий і ефективний і розрахований на слабовольних худнуть.

5-денна перлова дієта (жорсткий варіант)

По закінченні цієї дієти ви втратите 4-5 кілограм. Їсти дозволяється тільки перлову кашу, приготовану за правилом. Але кількість каші, споживаної в день досхочу. Крім води і мінералки без газу дозволяється пити трав'яні настої і зелений чай. Після закінчення 5 днів обов'язково вийдіть з дієти.

Дієта на перловій каші: рецепти (меню)

7-денна перлова дієта

Такий варіант перлової дієти відрізняється різноманітністю і збалансованістю.

  • на сніданок їмо перлову кашу з додаванням однієї тертого яблука або декількох чорносливин;
  • на обід до перлової каші можна приготувати легкий овочевий салат або додати шматочок нежирного м'яса або риби;
  • на вечерю з'їдаємо близько 100 гр нежирного сиру і випиваємо стакан кефіру.

протягом дня можна пити необмежену кількість рідини. За сім днів дієти слід припинити і поступово перейти до звичайного харчування.

Результати перлової дієти

Перше, що ви відчуєте сівши на перлову дієту - це легкість організму. Завдяки виведенню зайвої рідини, шлаків і жиру ви не тільки позбудетеся від небажаних кілограмів, але і поліпшите обмін речовин, нормалізуете роботу кишечника, що збережеться ще на довгий час.

До всього іншого ви помітите поліпшення стану шкіри - вона стане виглядати молодше і еластичніші, підуть припухлість і набряки, ви отримаєте свіжий і здоровий вигляд. Перлова дієта дає досить стійкий і стабільний результат, тому повторювати її часто немає необхідності.

Якщо ви хочете зміцнити здоров'я, схуднути й просто очистити організм, то один з варіантів перлової дієти буде ідеальним рішенням всіх цих проблем. Перлова дієта є самим корисним і при цьому самим бюджетним варіантом схуднення. Харчуйтеся правильно і підтримуйте здоров'я свого організму.

Всього коментарів: 0
avatar