19.04.2024
П`ятниця,04:58
Вітаю Вас Гість

Папіломи і вагітність

Папіломи при вагітностіПапіломи у жінок можуть з'явитися під час вагітності, і це викликає певне занепокоєння. Може вірусна інфекція вплинути на перебіг вагітності та здоров'я дитини? Фахівці стверджують, що навряд чи це можливо. Звичайно, є ймовірність, що папіломи на інтимних місцях збільшаться в розмірі з-за змін в імунній системі, гормональної перебудови організму або підвищення піхвових виділень, але для жінки і дитини це, як правило, не небезпечно. Вірус може передаватися від матері дитині, але організм малюка самостійно з ним справляється, без будь-яких видимих проблем. Вкрай рідко у дитини може розвинутись рецидивуючий респіраторний папіломатоз, але це дуже малоймовірно.

Як лікувати папіломи під час вагітності

Не існує лікарських препаратів, які могли б знищити вірус папіломи. Тому папіломи при вагітності лікарі радять взагалі не чіпати. Після пологів вони часто зникають самі собою. А існуючі методи лікування папілом вагітним жінкам можуть і не підійти, виявитися не цілком безпечними для здоров'я матері і дитини.

Якщо лікар вважає необхідним і можливим, іноді для лікування використовують кислотне припікання, кріохірургію, видалення лазером, електролікування або скальпель. Не намагайтеся лікувати гострі папіломи при вагітності засобами від бородавок, пропонованими в аптеці. Якщо не виникає підозри на рак шийки матки, лікування відкладають на період після пологів.

При виявленні передракових клітин, швидше за все, буде призначений один з перерахованих способів лікування. Ці процедури можуть викликати проблеми при виношуванні дитини, або перешкодити жінці завагітніти. Ускладнення залежать від тяжкості захворювання, викликані папіломавірусом, і від того, яка кількість тканини видалено. Якщо ж передракові клітини залишити без лікування, може розвинутися рак шийки матки і подальше її видалення. А це виключає майбутню вагітність. На щастя, рак шийки матки, виявлений на ранніх термінах, виліковний.

Що стосується решти випадків захворювання, вірус папіломи людини не пов'язаний з викиднями, передчасними пологами або іншими ускладненнями вагітності. До лікування папілом при вагітності слід ставитися вкрай обережно. Деякі доступні натуральні засоби можуть бути використані для цієї мети.

Наприклад, кілька разів в день натирайте уражені ділянки тканини свіжим зрізом часнику. При щоденному застосуванні зазначеної процедури папіломи на тілі повинні незабаром зникнути. Аналогічну дію надають на папіломи цибульні скибочки, вимочені в оцті і свіжі ягоди червоної горобини. Їх слід прикладати до ураженого місця на ніч і прибинтовують.

найголовніше, що повинна засвоїти кожна жінка, будь-вірусне захворювання, у тому числі і вірус папіломи людини при вагітності повинен спостерігатися лікарем. Тому поява характерних ознак захворювання або нетипових виділень з піхви є приводом негайно звернутися у відповідний медичний заклад.

Всього коментарів: 0
avatar