20.04.2024
Субота,14:52
Вітаю Вас Гість

Очищення організму в домашніх умовах

Очищення організму в домашніх умовахДосить популярне в наші дні очищення організму в домашніх умовах від шлаків. Людський організм - повністю збалансована система. Кожен день людина вживає в їжу тваринну і рослинну їжу, яка потім переробляється, щоб отримати енергію і будувати нові клітини. Отже, із зовнішнього середовища надходять всі необхідні речовини, які і використовуються в організмі. Але поступово організм зашлаковується, цьому сприяє і погіршення екології.

Шкідливі речовини, які накопичуються в організмі, необхідно час від часу виводити. Саме для цього використовують різні методи очищення. Якщо вчасно організм не очистити, тоді можливо різке зниження активності, відбувається серйозне порушення в процесі обміну речовин, можуть з'явитися хронічні захворювання, передчасне старіння організму, і навіть смерть в ранньому віці.

Очищення організму природним шляхом

Чистку організму рекомендується проводити природними способами, тобто відновленням обміну речовин. Відновити природні функції допоможуть такі прийоми:

  • стежте, щоб харчування було раціональним і повноцінним. Додайте в свій раціон якомога більше свіжих фруктів і овочів, злаків, а також легкозасвоювані вуглеводи, зведіть до мінімуму або повністю відмовтеся від вживання здоби, цукерок, тортів. Рекомендується вживати в їжу м'ясо виключно нежирних сортів, як мінімум один раз в тиждень включати в раціон рибу, не переїдати і приймати їжу тільки при появі почуття голоду;
  • кількість вживаної калорійної їжі повинен прямо залежати від об'єму фізичної активності - чим більше ви будете рухатися, тим більше калорійної їжі можете собі дозволити;
  • пийте чисту воду (негазовану) близько 2-2,5 літрів протягом дня (не менш). Для виведення шлаків рекомендується випивати по одній склянці чистої води за півгодини до сніданку.

Очищення рисом

Очищення організму з використанням рису є одним з найбільш ефективних і популярних методів очищення в домашніх умовах для виведення з організму токсичних речовин і зайвої рідини. Для проведення такої процедури необхідно взяти бурий неочищений рис (три ст. л), відварити (до напівготовності). Випийте склянку чистої води і з'їжте приготований рис, після цієї трапези заборонено протягом чотирьох годин що-небудь їсти. Курс очищення рисом можна проводити протягом одного тижня. На поверхні рису збираються токсичні речовини, які легко виводяться з організму.

Повне очищення організму в домашніх умовах

Очищення організму в домашніх умовах з використанням яблучного оцту

Яблучний оцет сприяє ефективному очищенню організму від шлаків завдяки вмісту в складі оцту органічних кислот і мікроелементів, які беруть активну участь в процесі обміну речовин. Якщо в організмі протікає нормальний процес обміну речовин, то відкладається меншу кількість шлаків і отрут. Яблучний оцет треба приймати для очищення протягом одного місяця, при цьому оцет додається в чай (одну-дві ч. л), пити такий чай рекомендується три рази на день. Через місяць необхідно зробити перерву.

Очищення організму народними методами

У домашніх умовах можна очищати організм народними методами. Ось тільки деякі з них:

Візьміть по 100 г ромашки, звіробою, безсмертника, березових бруньок подрібніть і накрийте кришкою. Потім візьміть одну ст. л трав'яної суміші і залийте окропом (500 мл) і залиште на 20 хв. Профільтруйте за допомогою чистої марлі. Налийте рідину в склянку, розчиніть в ній мед (1 ч. л) і випийте суміш. Після цього заборонено що-небудь пити або їсти. Вранці решту суміш підігріти (на пару) і випити перед сніданком (додайте в настій 1 ч. л меду), і так до тих пір, поки не скінчиться приготовлена суміш. Завдяки цьому ви не тільки очистити організм від шлаків, але і зможете нормалізувати обмін речовин.

Свіжа кропива допоможе вивести з крові алергени і нормалізувати роботу кишечника. Візьміть свіжу кропиву, добре вимийте і перекладіть в чисту банку, потім залийте кип'яченою водою (холодною) і залиште суміш настоятися на шість-вісім годин. По закінченню цього часу ліки можна приймати для чищення організму.

Очищення організму в домашніх умовах травами

Очищення від шлаків

  • 1. Для приготування очищає всі компоненти суміші треба брати в однакових пропорціях: цибуля (натертий на дрібній тертці), столітник (дрібно нарізаний). Ці компоненти треба перемішати і додати невелику кількість меду. Вранці на порожній шлунок треба з'їсти три-чотири ложки цієї цибулевої кашки. Під час проведення чистки не варто кудись ходити, оскільки незабаром з'явиться очікуваний ефект. Чищення слід продовжувати протягом 4-х днів, після такої процедури повністю очищається кишечник.
  • 2. Візьміть 2 ст. л кип'яченої води (охолодженої) і додати 4 ст л свіжого соку лимона (якщо немає лимонного соку, тоді можете використовувати лимонну кислоту на кінчику ножа). Протягом першого тижня чищення треба робити клізми на порожній шлунок кожен день о 6 ранку, а під час чищення на другому тижні робіть клізму через два дні, на четвертий тиждень чищення - тільки один раз в тиждень. Під час чищення від шлаків необхідно пити тільки свіжоприготовані соки.

Очищення організму травами

Для чищення травами необхідно взяти в рівних частинах календулу лікарську, чистотіл великий, шавлія лікарська, деревій звичайний, листя евкаліпта, ромашку аптечну, насіння подорожника великого, листя берези, насіння кропу запашного. Всі компоненти треба ретельно подрібнити і добре перемішати. Візьміть 2 ст. л лікарської сировини і залийте окропом, потім залиште на півгодини, щоб засіб могло настоятися.

Завдяки трав'яним клізм з кишечника виводяться гази. Такі клізми необхідно робити з певною періодичністю - на протязі першого тижня клізми робляться кожен день, на другий тиждень - через день, на третьому тижні очищення - через два дні, на четвертому тижні - через кожні три дні, на п'ятому тижні чищення клізми робляться один раз в тиждень. Якщо ви вирішили провести повне очищення організму в домашніх умовах за допомогою трав'яних клізм, тоді протягом року потрібно 4 такі чистки.

Якщо в силу певних обставин ви не можете проводити чистку кишечника за допомогою клізм, тоді можете використовувати яблука. Протягом одного місяця треба щодня з'їдати по два-три натертих на дрібній тертці яблука (на порожній шлунок). Протягом другого місяця яблука треба їсти через день. Через три години після прийому яблук дозволяється поснідати. Завдяки яблучної дієті відбувається інтенсивне виведення з організму калових каменів.

Важливо пам'ятати, що перед будь-яким домашніми процедурами, в першу чергу слід порадитися з лікарем. Народні методи лікування, як і всі інші, мають протипоказання, які необхідно враховувати, особливо якщо є хронічні захворювання.

Всього коментарів: 0
avatar