18.04.2024
Четвер,20:37
Вітаю Вас Гість

Очищення організму: основні зауваження, продукти і рецепти

Очищення організмуЧи знайдеться сьогодні хоча б одна людина, яка могла б зі стовідсотковою впевненістю вважати себе абсолютно здоровою? Навряд чи, і це не дивно: прискорений ритм життя, забруднене навколишнє середовище, сумнівна якість вживаних щодня продуктів - це лише мала дещиця причин, які призводять до хвороб, втоми, зниження працездатності і погіршення самопочуття сучасної людини. В цьому ж криються причини численних алергій і порушення обміну речовин. Багатьох людей це турбує, і вони намагаються допомогти своєму організму, зміцнити здоров'я. Першим кроком на шляху лікування та оздоровлення варто очищення організму від токсинів і шлаків.

Чим забруднюється організм

Однією з головних причин «засміченості» нашого організму є спосіб життя: висококалорійна їжа, приправлена харчовими добавками, консервантами, генно-модифікованими продуктами, недолік фізичних навантажень, свіжого повітря, вітамінів і корисних речовин, шкідливі звички і залежності - все це, накопичуючись, призводить до ослаблення нашого організму. Накопичуючись, шкідливі речовини - токсини - проникають в кров, а з нею - поширюються по всьому організму, вражаючи всі органи.

Ці «склади» можуть довгий час ховатися, ніяк не виявляючи себе і поступово отруюючи організм, проте рано чи пізно людина починає відчувати перші ознаки зашлакованості: шкірні захворювання, наприклад, екземи, дерматити; алергії; часті простудні захворювання; артрити; тонзиліти. Кожне з них окремо вилікувати нескладно, однак якщо раптом вони виявляються відразу все, слід задуматися про очищення організму.

Як виконати очищення організму

Очищення організму: основні зауваження

Очищення організму сьогодні досить популярна процедура, і багато як і раніше вважають за краще старі, перевірені способи. Однак варто пам'ятати про те, що дідівські методи можуть мати побічні ефекти, а тому, навіть якщо пацієнт зважився на очищення організму в домашніх умовах, необхідно попередньо проконсультуватися з лікарем, уточнивши можливі протипоказання.

Врахуйте також, що після повного очищення організму, його слід берегти від подальших забруднень. Іншими словами, потрібно повністю змінити спосіб життя для того, щоб ця проблема незабаром не повернулася.

Є прості, побутові способи, що допомагають людині вивести з організму шкідливі речовини. Серед таких способів можна назвати звичний кожному прийом ванни: якщо додати в теплу воду сіль або настої трав то звичайний розслабляючий ефект ванни посилиться, сприяючи природному очищенню кишечника, виведенню шлаків через розпарені пори шкіри разом з потом.

Продукти, що допомагають очистити організм

Вживання настоїв трав або зеленого чаю замість поширеного розчинної кави так само добре впливає як на загальний стан організму, так і на її очищення. Зокрема, використовуючи відвари таких рослин як хвощ польовий, шипшина або береза (очищаючі настої готуються з березових бруньок) можна позбавитися від надлишкового вмісту рідини в організмі, очистити кров і лімфу.

Регулярне вживання зеленого чаю і свіжого кефіру допоможе тим, у кого проблеми з кишечником. З цією ж метою можна вживати різні масла: так, наприклад, 1 ложка оливкової олії або маленький шматочок (приблизно 20-30р.) вершкового натщесерце за 20 хвилин до сніданку вирішать проблему запорів. Застосовуючи їх важливо пам'ятати, що кожне олія вживається по-різному: лляна, наприклад, краще не розбавляти водою, а капати на невеликий шматочок хліба, а лимонне - з маленьким шматочком цукру.

Благотворний вплив на очищення організму надасть яблучний оцет: розведений у воді (для початківців рекомендується розводити 2 чайні ложки оцту склянкою води), він не тільки сприяє виведенню шлаків, але і зміцнює імунітет. Склянка питної води без газу за чверть години до прийому їжі скоротить кількість з'їденого, і сприятиме кращому травленню.

Вживання в їжу великої кількості солодощів, мучного, жирного і смаженого погіршує стан організму, тому тим, хто піклується про чистоту і здоров'я свого тіла слід перейти на рослинну і дієтичну їжу: варене і парне м'ясо і рибу, свіжі овочі і фрукти, фруктово-овочеві соки.

Самостійна очищення організму

Очищення організму в домашніх умовах

При очищенню організму від шлаків і токсинів в домашніх умовах необхідно суворо дотримуватися правила:

  • 1. Очищення кишечника. Починати очищення організму необхідно з кишечника. Для цього можна скористатися як спеціальними препаратами, так і звичайної кухлем Есмарха (клізма), яка продається в будь-якій аптеці. Або скористайтеся одним з наступних рецептів:
  • Зварити кашу, змішавши порівну овес і рис (так, щоб вийшов 1 склянку крупи). Є без масла, трохи підсолюємо для смаку. Така суміш не тільки очистить кишечник від усього зайвого, але також зміцнить його стінки.
  • Влаштувати яблучний день: розподіливши на весь день, з'їсти 2 кг яблук. Пити можна тільки воду і трав'яні настої. Робити таку розвантаження можна не частіше 1 разу в місяць. Таку ж очищення проводять на овочах або соках. Є що-небудь, крім обраного продукту в такі дні заборонено.
  • протягом півтора годин необхідно випити 10 склянок води з розчиненою в ній сіллю (1 чайна ложка на склянку води).
  • 2. Очищення печінки. Очистивши кишечник, можна приступати до очищення печінки. Зробити це можна декількома способами. Однак очищення печінки вимагає попередньої підготовки. Два-три дні до очищення потрібно харчуватися тільки продуктами рослинного походження. По можливості бажано перейти на соки: яблучний або буряковий. Останній прийом їжі повинен бути за кілька годин до сну, а саму процедуру очищення краще проводити вранці.

Для цього треба випити натщесерце склянку води з додаванням 5 р. сорбіту або ж сірчанокислої магнезії. В якості заміни також підійде збір жовчогінних трав. Через чверть години знову випити склянку води, лягти на спину і, поклавши грілку на область нижче ребер з правого боку, лежати протягом двох годин.

також Можна використовувати масла: дотримуючись вже описаний режим харчування, увечері третього дня необхідно випити 3 ст л. оливкової олії і стільки ж лимонного соку. Потім покласти грілку на область печінки і через п'ятнадцять хвилин повторити. Після процедури необхідно зробити клізму (двічі) з інтервалом у 12 годин, так, щоб перша з них була зроблена на наступний ранок після очищення.

  • 3. Очищення нирок (кавуном). Серпень-вересень - оптимальний час для очищення нирок. Саме в цей час найбільше арбузов, а вживання цієї ягоди в їжу є кращим способом очищення нирок. Для досягнення позитивного ефекту необхідно їсти тільки кавуни протягом тижня.

Для тих, кому таке обмеження переносити важко, можна додати в раціон ще житній хліб. Якщо ж у людини в нирках пісок або камені, то рекомендується протягом тижня приймати теплі ванни, кожен день в проміжку між двома і трьома годинами ночі. Цей час вибрано не випадково: воно розраховане спеціально таким чином, щоб збільшити ефективність процедури.

Якщо ж сезон кавунів вже пройшов, скористайтесь сечогінну складом. Для цього його необхідно заварювати і пити протягом тижня з медом. На цей час варто забути про тваринної їжі, вживаючи тільки вегетаріанські продукти. По закінченні приймати той же розчин, однак з додаванням кількох крапель пихтового масла за 20 хвилин до їжі. Вся очищення займе місяць, і вже на другому тижні в сечі можуть з'явитися згустки з вираженим смерековим запахом - саме так виходять з нирок шлаки.

Очищення організму від алкоголю

Алкоголь і наркотики - найбільш пагубні звички, вони не тільки погіршують психічний стан людини, її здоров'я в цілому, але і сприяють зашлакованості, забруднення всіх його систем. Найгірше те, що навіть тоді, коли абстинентний синдром знятий, і наслідків вживання алкоголю або наркотичних речовин, здається, вже немає, всередині організму вони продовжують отруювати людину. Саме тому так важливо вчасно позбутися від усіх наслідків їх прийому. Для очищення від алкоголю необхідно:

Вживати якомога більше води, натуральних соків, трав'яних настоїв.

Сісти на «рисову дієту», що припускає щоденне вживання в їжу вимоченого несолоного рису. Для цього кілька столових ложок неочищеного, промитого рису вимочують у холодній воді, варять з нього рідку кашу і їдять, випивши за півгодини до прийому їжі склянку води. Така дієта триває від одного до двох місяців. Регулярне вживання рисових каш виводить токсини і шлаки, покращує роботу печінки і нирок, а також впливає на людину психологічно: дотримання суворого режиму дозволяє упорядкувати і нормалізувати спосіб життя в цілому.

також Необхідно збалансувати раціон харчування в цілому, по можливості відмовитися від солодощів, вживати більше рослинної їжі і натуральних продуктів.

Організм людини володіє природним очисним механізмом через органи видільної системи, однак при високій забруднення робота органів і систем порушується, і відновити здоров'я допоможе тільки повне очищення організму від шлаків і токсинів.

Всього коментарів: 0
avatar