25.04.2024
Четвер,03:25
Вітаю Вас Гість

Як вибрати норкову шубу, здатну і зігріти і порадувати

Лікнеп по вибору норкової шубиБудучи комфортним елементом верхнього одягу, норкова шуба до недавнього часу була символом розкоші, багатства і високого соціального статусу, говорила про достаток і благополуччя. Кокетливі модниці прикрашали свої плечі норковим хутром, вихваляючись перед подругами і зачаровуючи чоловіків. З часом ставлення до розкішного товару змінилося, він став більш поширеним і доступним, але як і раніше залишається досить дорогим, і вимагає особливої уваги при виборі. Адже помилка у виборі норковій шубки може обернутися не тільки фінансовими втратами, але й обманутими очікуваннями. Тому важливо відрізняти якісну річ від дешевої підробки.

Крок перший - мета

Шуба, незважаючи на свою зовнішню привабливість, в першу чергу покликана забезпечити теплом. По-справжньому суворі зимові умови норковій шубці не по плечу: існують види хутра більш вигідні в цьому відношенні. До них відносяться, наприклад, лисячі, мутонові шуби, хутро соболя, котика, песця і так далі. У цьому списку норка стоїть на останньому місці. Але норкова шуба придбала широку популярність і визнання. Чому?

По-перше, більшість жінок, вибираючи між естетикою речі і її практичністю, частіше вибирає привабливий зовнішній вигляд. До того ж у багатьох регіонах умови клімату дозволяють задовольнятися тією захистом від холоду, яку забезпечує норковий хутро.

По-друге, незаперечною перевагою норкових шуб є їх краса: хутро дуже гладкий, блискучий, шовковистий, на нього приємно дивитися, його приємно чіпати - а значить, приємно носити.

Правильно обрана шуба красиво виглядає і приємна при шкарпетці

Проте норка набагато більш рідкісний звір, ніж, приміром, заєць, і натуральний матеріал для норкових шуб коштує досить дорого, що створює ореол ексклюзивності навколо цієї речі. Хоча останнім часом це не так актуально: існує величезний ринок, забезпечується переважно китайською продукцією, повний підробок самого різної якості. І по-справжньому натуральна річ, отличимая візуально і раніше елітарна в колі поціновувачів, в деякій мірі втратила свою ексклюзивність.

Нарешті, практична сторона вибору: норка зносостійка і добре витримує погодні примхи. Так, наприклад, натуральне і якісний виріб прослужить не менше десятиліття, зберігаючи свій привабливий вигляд.

Крок другий - місце покупки

Шуби самого різної якості - а відповідно і вартості - не рідкісний товар. Магазини, що спеціалізуються на хутрової продукції є в будь-якому місті. Проте можна вибрати шубу і на ринках - тут товар традиційно дешевше, вибір найчастіше більше, так як безліч роздрібних точок сконцентроване в одному місці.

Магазини ж не дарма продають товар дорожче, натомість вони представляють офіційні документи, сертифікати на кожну шубку, забезпечують можливість обміну та повернення товару, якщо він чимось не влаштував або не відповідає заявленій якості. На ринку ж такі гарантії готовий дати далеко не кожен, а тому підроблених шуб тут набагато більше. А значить, людина недосвідчений може потрапити в халепу, віддавши чималі гроші за товар, який того не варто.

Впевнений у собі покупець заради економії може піти на хитрість: отримати детальну консультацію про якість і фасони виробів в спеціалізованому магазині, а потім скористатися отриманою інформацією і вибрати відповідну норкову шубу на ринку.

В магазині можна отримати консультацію і гарантіюПокупка шуби на ринку пов'язана з ризиками

Крок третій - вибір моделі

Вдалий фасон підвищить цінність вашого придбання, а тому вибирати купівлю слід дуже ретельно, не нехтуючи деталями.

Подовжена шубаУкорочений варіант шуби з норки

У першу чергу визначитеся з довжиною виробу. Найбільш розкішно виглядає довга шуба, небагато - приблизно на двадцять сантиметрів - не достающая до підлоги. Така довжина виробу ідеальна, і вона, що називається, по зростанню. Але якщо шуба потрібна як данина статусу, відповідним буде і укорочений варіант.

Найпростіше вибирати шубу панночкам високого зросту зі стрункою фігурою, однак сьогодні є фасони і для пишних красунь. Потрібно лише витратити час і сили, щоб їх знайти. Вподобану модель рекомендується відкласти і поміряти ще раз на наступний день. Краще мати поруч тверезий і неупереджений погляд зі сторони в особі, наприклад, сестри або близької подруги.

Об'ємні і подовжені моделі роблять тендітну фігуру масивної і безформною. Великий обсяг по зрозумілій причині абсолютно не підходить і пишним дамам: він візуально збільшує фігуру, а якщо виріб ще й короткий, то велика ймовірність перетворитися в «колобок».

Проте ці поради не слід приймати формально, іноді ефект від виробу буває абсолютно непередбачуваний. Очевидно лише те, що шуба зазвичай купується не на один сезон, а тому у виробі повинно бути комфортно і затишно, річ не повинна бути занадто важкою або, навпаки, занадто легкою. Для полегшення моделі, матеріал розтягують, що робить його легше, але і тепла зменшиться. варто брати норкову шубу «на виріст» або на пару розмірів менше: невідомо, чи вдасться схуднути, а куплена шуба буде припадати пилом у шафі.

Крок четвертий - оцінка якості норкової шуби

Визначившись з призначенням виробу, місцем покупки і моделлю, необхідно звернути увагу на його якість.

  1. 1. Візуальний огляд допоможе виявити явний шлюб: лисини, місця з выдранным хутром, нерівності та відхилення кольору, нерівномірну довжину хутра. Все це - привід відмовитися від покупки або можливість істотно знизити її вартість.
  2. 2. Перевірка якості на дотик. Навіть механічний вплив (стиснути, погладити проти шерсті», спробувати видерти ворсинки і так далі) має залишати хутро гладким, блискучим і м'яким. На руках після такої екзекуції не повинно залишитися випали ворсинок.

Біла норкова шуба коштує дорого, переконайтеся у відсутності пошкоджень хутраЯкісна норка стійка до механічного впливу

  1. 3. Перевірка вивороту вироби. Підкладка повинна бути зшита, а не склеєна. Видерті нитки, пошкодження тканини всередині, деформація - усе це вказує на неякісну шубу, яка не прослужить довго. Знизу підкладка традиційно не пришивається.

Необхідно перевірити тканина підкладалиКращий рівна, без стирчать ниток шов

Під підкладкою ховається виворіт хутра, вона повинна бути рівною, гладкою, без грубих зшивок, що складається з приблизно рівних, не надто дрібних частин. Важливий також запах з виворітного боку, в ідеалі слабо виражений або практично відсутній. Хімічні або гнильні запахи повинні насторожити покупця: виріб явно поганої якості й може завдати шкоди здоров'ю.

  1. 4. Оцініть колір виробу. Зазвичай хутро норки не фарбують, так як існує безліч різноманітних відтінків кольору: від рудого до білого, від сірого до чорного. Але тут можливі фальсифікації. Особливо обережними слід бути тим, хто вибрав найдорожчий і розкішний колір - мерехтливий синьо-фіолетовим відливом глибокий чорний. Справа в тому, що існує ще і просто чорний колір, без всяких відливів, і коштує він набагато дешевше. Трохи підфарбувати і продати дорожче - велика спокуса. Визначити підробку можна по виворітній стороні хутра. Такий незвичайний, багатий відтінок чорного має білу виворіт, м'яку, приємну на дотик. Чорний колір з виворітного боку (у фахівців вона називається «мездра») говорить про штучної фарбуванні вироби.

При виборі норкової шуби, можна спробувати перевірити хутро на забарвленість більш простим способом, стиснувши клаптик білою тканиною або хусткою. Однак це не стане гарантією достовірності речі: тест «працює» тільки в разі неякісної забарвлення, яку часто можна побачити і візуально. Якісну фальсифікацію важко визначити вказаним способом.

Норка різного кольору і має відповідну ціну. Так, найбільш доступними для придбання норковими шубами стануть коричневі (світле або темне), або руді (теж різних відтінків), які коштують трохи дорожче. На сходинку вище за ціною стоять більш благородні кольори: бежевий, сапфіровий (блакитний), сірий або чорний. І нарешті, на вершині трійка найбільш дорогих відтінків: темно-коричневий відтінок створюється завдяки більш світлого підшерску і довгому, темно-коричневого «волосу»), білий і вже згаданий вище діамантовий чорний.

Всього коментарів: 0
avatar