24.04.2024
Середа,12:11
Вітаю Вас Гість

Мелірування темних волосся

Мелірування як спосіб прикрасити темне волоссяВід одноманітності, що постійно бачиш у дзеркалі, стає нудно. Іноді навіть виникає бажання змінити свій імідж. Але не кожен наважиться на такий крок, більшість з нас трохи консервативні. Для м'якого переходу до нової зовнішності можна спробувати мелірування волосся. Для темноволосих це дуже вигідний варіант, оскільки їх волосся з працею змінюють колір навіть під дією супер агресивних барвників. До того ж при мелірованії фарбувати волосся повністю немає необхідності, а результат виходить природний і живий. Його неможливо відтворити за допомогою інших маніпуляцій, тому мелірування вже багато років залишається на висоті, зберігає популярність і прикрашає жінок. До того ж ця процедура, крім новизни вигляду, зорово омолоджує і освіжає.

Як мелір темне волосся

Почнемо з того, що для домашніх умов ця процедура зовсім не годиться, можна все непоправно зіпсувати. Це як раз той випадок, коли необхідна рука і бачення професіонала, і спеціальний високоякісний фарбувальний матеріал. Однак попередній варіант зачіски можна вибрати заздалегідь, перед тим, як відправитися до майстра. А вибір обов'язково потрібно, оскільки видів і технік часткового фарбування розроблено безліч. Обміркуйте наступні моменти:

  • з якою зовнішністю після мелірування ви будете почувати себе комфортно;
  • яку веселку відтінків віддасте перевагу: один колір або два-три і більше;
  • на яку довжину готові пофарбувати меліроване пасма, можливо, обійдетеся кінчиками волосся.

Темноволосі жінки виглядають зовсім інакше, ніж світлі, у них інший тип шкіри, колір очей і навіть характер. По-різному для них виглядає і мелірування, наприклад, за колірним відтінкам, техніці нанесення фарби, довжині волосся можна виділити наступне:

  • американське (каліфорнійське), ідеально виглядає на довгому волоссі природного темного кольору (не забарвлених);
  • венеціанське, для нього волосся переважніше більш світлі, не пекуче чорні;
  • мелірування на коротке темне волосся, більш фантазійне, оскільки не встигає набриднути - волосся відростає і зістригати.

При виборі типу фарбування необхідно врахувати не тільки те, що подобається, а й те, що доречно для вашого способу життя, роботи, кола спілкування, типу волосся і шкіри і так далі.

Каліфорнійське мелірування на темне волосся, венеціанське та ін.

Американське (каліфорнійське) мелірування

Американське мелірування - американкам (жарт!). А правда полягає в тому, що темноволосі жінки, які проживають під жарким сонцем і годинником пекуче його променями, природним чином мають нерівний, частково высвеченный колір волосся, грає відблисками. Приблизно такий ефект дає каліфорнійське мелірування. Його роблять на довгих темних волоссях.

Перший крок цієї процедури схожий на звичайне фарбування - майстер підбирає відтінки барвників, а далі фарба наноситься на пасма. Ось з цього місця проявляються особливості мелірування: по-перше, перед нанесенням складу під пасмо по всій довжині фарбування підкладається смужка фольги; по-друге, після нанесення фарби пасма волосся обертаються цієї ж фольгою.

Чим більше відтінків зважитеся нанести на волосся, тим оригінальніше будете виглядати після мелірування. Основною перевагою американського мелірування є природність фарбованого волосся, оскільки волосся від природи грає відтінками, він вигорає і змінює колір. При однорідному фарбуванні втрачається природна жвавість зачіски. Тому не бійтеся комбінувати тони, особливо якщо вони не контрастують з натуральним кольором, в результаті ви станете виглядати самобытнее і цікавіше.

Венеціанське мелірування

Венеціанський тип мелірування передбачає нанесення складу пензлем, тому особливо потребує професійних уміннях і прийоми фарбування. Але і результат залежить від руки майстра, його творчої фантазії. В ідеальному варіанті малюнок на волоссі повинен зображувати переливи світла, надавати зачісці рельєфність і обсяг.

Барвники, що мають в основі бджолиний віск, оберігають структуру волосся і не дають випаровуватися волозі. В результаті волосся не «згоряють». При правильному фарбуванні волосся мають три-п'ять і більше висветленних відтінку. Щоб домогтися такого ефекту природним шляхом в середній смузі, довелося б все літо жити на відкритому сонці.

Як вже зазначалося раніше, венеціанське мелірування ефектно на більш світлому волоссі, каліфорнійському таке обмеження не вимагається. У цьому полягає їх головна відмінність, а техніка виконання приблизно однакова.

Сучасний погляд на мелірування волосся

Що сьогодні актуально в техніці мелірування

Крім варіантів, які стали класикою жанру, сьогодні актуальне ряд сучасних технік, які поки підвладні тільки професіоналам, аматори ж можуть потерпіти невдачу просто через брак навичок і незнання типових прийомів. Отже, зустрічайте:

  • 1. При фарбуванні темних волосся в техніці брондірованіе, їм намагаються надати різні варіації відтінків серії блонд. Після процедури волосся блікують, як на сонце, хоча це тільки видимість, оптичний ефект. Вертикальні відблиски візуально полегшують волосся і надають зачісці своєрідність та індивідуальність.
  • 2. Голлівудський балияж виконується барвниками двох тонів, їх відтінки повинні бути натуральними, м'яко, без явної кордону, що переходять один в іншій. Малюнок фарбування наноситься по горизонталі. Але якщо ви молоді і хочете зачіскою підірвати світ - забудьте про природних відтінках, використовуйте яскраві несподівані кольору. Ви будете виглядати зухвало і суперсучасно!
  • 3. При нестандартному погляду на зовнішність можна скористатися технікою «Божевільні кольору» - кожної пасма по черзі надається різний колір. Якщо виключити спеціальне припудрювання і замінити простим фарбуванням пасом, то ця оригінальна техніка перетвориться на звичайне колорування.
  • 4. Для темних кучерів теж знайдеться своя сучасна техніка - «Туман над океаном». Перш ніж пофарбувати волосся їх випрямляють, у цьому головна особливість процедури.

Мелірування коротких волосся (глазурування)

У коротковолосых дівчат теж є вибір серед різних технік мелірування:

  • ручне нанесення освітлювального складу на кінчики або глазурування. Висвітлені таким способом кінці пасом візуально роблять зачіску більш об'ємною;
  • техніка швидкого освітлення - мажиконтраст - виконується стійкими хімічними складами. Волосся після фарбування надовго зберігають придбаний вид;
  • крем-фарба з воском є основою техніки мажимеш. Щадяще діє на волосся, але на волоссі темного кольору ефект виходить слабким.

Плюси і мінуси мелірування

Переваги і недоліки мелірування

Мелировани відноситься до часткового фарбування, воно відрізняється від звичайного тим, що агресивні хімічні барвники наносяться тільки на частину волосся, і не контактують з шкірою голови. Тому даний вид фарбування має ряд істотних переваг:

  • не спалює волосся і шкіру;
  • у більшості технік барвники не мають контакту з шкірою голови;
  • зорово частково висвітлені волосся виглядають більш об'ємними;
  • після фарбування волосся виглядає природно, при цьому абсолютно зафарбовується сивина;
  • підходить при схильності до алергій;
  • можна фарбувати волосся будь-якого типу.

Поряд з достоїнствами мелірування має і недоліки, властиві звичайному фарбуванню, і обумовлені специфікою фарбування:

  • мелірування рекомендується 1 раз в 4 місяці, тому важко зберегти набутий колір волосся;
  • під дією барвників волосся випадає і обламуються, їх кінчики роздвоюються;
  • для мелірування годяться тільки природно темне волосся, якщо вони пофарбовані в темний колір ця процедура не підходить;
  • хімічна завивка з меліруванням не сумісна, необхідно почекати поки волосся відросте, а потім мелировать.

Незважаючи на деякі обмеження, мелірування залишається однією з найпопулярніших процедур протягом останніх років.

Домашнє мелірування темних волосся

Нагадаємо ще раз, що мелировать темне волосся вдома не бажано! Але якщо ви повні рішучості і впевнені, що все вийде, то вам потрібна купальна шапочка з отворами для волосся. Далі дійте за планом:

  • 1. Акуратно протягніть через отвори тоненькі пасма однакової величини. Намагайтеся витягати їх рівномірно і в такій послідовності, як шахові клітинки. Чим менше товщина пасом, тим тісніше одне до одного їх можна розташувати.
  • 2. Рівномірно фарбуйте пасма, намагаючись не брати зайвої фарби. Залиште фарбу на волоссі на 20 хв. або по інструкції на упаковці.

Можна спробувати фарбування будинку з фольгою (за типом каліфорнійського) або з допомогою неметалевої гребінця. Фарба наноситься прочісуванням волосся від чола до кінчиків, без ривків, плавними рухами. Після нанесення фарби волосся краще не смикати.

Враховуючи непрофесійність домашнього мелірування, рекомендується після нього волосся тонувати, щоб вирівняти колір. Волосся це не зашкодить, оскільки тонування не пов'язано з агресивними хімічними фарбами, діє м'яко.

Види мелірування на темне волосся

Рекомендації з вибору типу фарбування волосся

Легко підібрати тип мелірування може тільки професійний стиліст, має практичний досвід, всім іншим, особливо вперше, зробити це досить складно. Важко уявити, як це буде в підсумку виглядати, тому доведеться звернутися до абетки для новачка - типових рекомендацій:

  • класичні способи мелірування підходять для довгих і коротких волосся будь-якого типу;
  • прояснені кінчики рекомендуються для короткого волосся, сюди ж можна зарахувати балияж і глазурування;
  • для впертих неподдающихся кучериків, що вимагають попереднього випрямлення, підійде «Туман над океаном» або брондірованіе.

Якщо консультація стиліста для вас занадто велика розкіш, і зроблений вибір на користь домашнього фарбування, поставтеся уважно до його типу. Уникайте контрастного мелірування, нехай спочатку воно буде ледве помітним, потім, поступово набравшись досвіду, ви зможете прийняти і більш сміливі рішення.

Догляд за волоссям після мелірування

Лужні барвники руйнують волосся, причому це шкідливий вплив триває, поки фарбу не змиють. В результаті стан волосся змінюється, лусочки приподымаются, корінь слабшає. Волосся після фарбування, нехай навіть більш щадного, ніж звичайне, втрачають блиск, січеться і випадає. За ними потрібно дуже інтенсивний догляд.

Краще всього лікують пофарбовані волосся засоби, спеціально для цього призначені та володіють професійним дією. Але вони коштують дорого і не кожному по кишені. Тому більшості жінок доводиться звертатися до звичайних шампунів і масок для фарбованого волосся. У них теж є корисні компоненти для відновлення структури волосся і збереження кольору, ходячи дія їх не настільки ефективно.

І, звичайно ж, відвари трав: кропива, багно полин, плюс рослинні масла і вітаміни. Користуватися ними доведеться довго, практично безперервно від фарбування до фарбування, чергуючи різні засоби, щоб не викликати звикання. Тільки так ви зможете насолоджуватися не тільки незвичайним кольором, але і здоровою природною красою волосся.

Всього коментарів: 0
avatar