29.03.2024
П`ятниця,13:04
Вітаю Вас Гість

Квашена капуста для схуднення

Квашена капуста для схудненняЗ давніх часів жінки знали, що квашена капуста для схуднення та оздоровлення організму є прекрасним засобом приведення фігури в норму. Лікарями-дієтологами вже доведена користь квашеної капусти, яка у багато разів більше, ніж свіжої білокачанної. У квашеній капусті містяться благотворні для мікрофлори кишечника мікроорганізми, які виділяють при бродінні молочну кислоту. Ці корисні бактерії зберігають максимум вітамінів і корисних властивостей чудового овочу, що позитивно впливає на оздоровлення та очищення організму.

Властивості квашеної капусти

Для нормального згортання крові необхідний вітамін К, а для підвищення імунітету необхідний вітамін С. Ці і багато інші необхідні людині вітаміни можна знайти у великій кількості саме у квашеній капусті. В одній ложці капусти міститься добова норма вітаміну До, З, Ст. Також варто окремо згадати, що квашена капуста багата на йод, який необхідний для поліпшення обмінних процесів в організмі, а завдяки вітаміну В - нормалізується сон і зміцнюється нервова система.

Відомо, що квашена капуста - незамінний продукт для схуднення. Її використовують навіть більшою мірою, ніж свіжу або приготовану будь-яким іншим способом. У салаті з квашеної капусти міститься всього 19 кілокалорій на 100 грам продукту, що говорить про її низькій калорійності. Капуста чудово насичує організм, завдяки вмісту в ній клітковини. Це допоможе вам надовго відчувати ситість, при мінімальному споживанні їжі. Тому багато дієтологи радять вживати квашену капусту для схуднення і поліпшення фігури.

У боротьбі з целюлітом також допоможе квашена капуста, вживається щодня. Так як вона не містить жирів, то обмежень за кількістю з'їденої капусти немає. Вона сприяє виведенню токсинів і шлаків з організму, що благотворно позначиться на контурах фігури і вашому самопочутті. Завдяки вмісту в квашеній капусті вітаміну С і В, зміцнюються стінки судин, розчиняються холестеринові бляшки і поліпшується прохідність крові по судинах.

Як схуднути за допомогою квашеної капусти

Квашена капуста для схуднення

Квашена капуста легше засвоюється організмом, вона значно корисніше, ніж свіжа. Тому в дієті на основі капусти використовують саме квашену, а не свіжу капусту. Хоча капуста і володіє позитивними властивостями, але все ж лікарі радять вживати її з обережністю людям з проблемами шлунково-кишкового тракту. Це пов'язано із-за природних процесів бродіння, що відбуваються в капусті в момент квашення, що викликає здуття живота. При проблемах з кишечником з-за сильної зашлакованості навіть невелике здуття може бути досить болючим.

Слід пам'ятати також, що квашена капуста для схуднення як самостійний засіб не застосовується. В повноцінному збалансованому раціоні вона повинна вживатися з білковою їжею, такий, як відварене куряче м'ясо, яйця або відварна або запечена риба. Можна поєднувати прийом квашеної капусти з вуглеводами, наприклад, відварений рис, бажано темних сортів або гречана крупа.

Важливим моментом при дотриманні дієти на квашеній капусті є обмеження у вживанні таких продуктів як:

  • білий хліб, борошняні продукти;
  • кондитерські вироби;
  • картоплю і все, що з нього приготовано;
  • жирна їжа;
  • спиртні напої.

Крім дотримання цих пересторог, вам необхідно внести різноманітність у своє життя у вигляді активного спорту. Це може бути біг, плавання, їзда на велосипеді, або, в крайньому випадку, швидка ходьба. Доброго кровопостачання клітин і тканин організму сприяє також щотижневе відвідування лазні або сауни.

Застосування квашеної капусти

Квашена капуста - неймовірно корисний продукт. Вона має знеболюючу, протизапальну, антиканцерогенну, жарознижувальну та бактерицидну властивості. Здавна використовувалася квашена капуста для схуднення. Вона відновлює обмінні функції організму, нормалізує кількість цукру і холестерину. Всі корисні вітаміни і мінерали капусти зберігаються і при квашенні. Також квашена капуста збагачується корисними бактеріями, які благотворно впливають на всі процеси, що протікають в нашому організмі.

Меню капустяної дієти

Ефективна дієта на квашеній капусті

Відома своїм приголомшливим ефектом дієта на квашеній капусті, розрахована на 4 дні:

  • 1. День 1.
  • Сніданок. Сир - 150 гр. (2% жирності) злегка підсолити, додати рубану зелень і все ретельно розтерти. Такий сирною масою можна намазати невеликий шматочок хліба.
  • Обід. Суп з капусти. Приготування супу полягає в тому, що ріпчасту цибулю дрібно режим і підсмажити на повільному вогні, на вершковому маслі. Додаємо промиту і віджату квашену капусту і трохи води, злегка присолити і додати зелень або болгарський перець.
  • Вечерю. Квашена капуста, трохи заправлений соняшниковою або оливковою олією. Відварна куряча грудка, приблизно 150 гр. І перед самим сном дозволяється випити склянку знежиреного кефіру з медом (до 3 ст. ложок).
  • 2. День 2.
  • Сніданок. Салат з одного банана, нежирного йогурту і різані кубиками яблук. Все узяти приблизно по 150 гр. Можна додати приблизно столову ложку мюслі або вівсянки.
  • Обід. Як в перший день, капустяний суп.
  • Вечерю. Приготована на пару риба (150гр.) і салат з квашеної капусти (200гр.) Допускається додавання невеликої кількості рослинного масла.
  • 3. День 3.
  • Сніданок. Беремо 150 гр. нежирного сиру, додаємо нарізані фрукти, теж 150 гр. Все заправляємо йогуртом.
  • Обід. Суп, як зазвичай і 200 гр. приготованої на пару риби або відварне куряче філе приблизно 150-200 грам.
  • Вечерю. Приготовані на пару дві курячі котлети і 200 гр. капустяного салату.
  • 4. День 4.
  • Сніданок. Сир знежирений змішати з йогуртом, додати трохи фруктів, або горішків.
  • Обід. Суп з капусти і пареная риба (200гр.).
  • Вечерю. Салат з квашеної капусти, і запечені в духовці овочі.

овочі Можна замінити омлетом з 1-го яйця.

протягом всього дня потроху, але постійно, необхідно пити воду. Випивати більше двох літрів. Кава і чай не забороняється, але тільки без цукру і підсолоджувачів. Якщо дуже хочеться солодкого - ложка меду не завадить.

Наскільки квашена капуста корисна для фігури

Квашена капуста для схуднення, мабуть, є одним з доступних і популярних недорогих методів. Це найбільш низькокалорійний овоч, адже в ній міститься лише 20 ккал. на 100 г продукту. Всі дієти, засновані на вживанні квашеної капусти однотипні.

Можна поступити простіше, замінити, висококалорійні страви порцією хрусткої капусти. Притому, що ви з'їсте меншу кількість калорій, почуття насичення настане швидше, так як в капусті міститься досить велика кількість грубих волокон, мінерали і вітаміни.

Крім зменшення обсягів тіла, організм досить легко зможе очистити всі системи і органи від шлаків. У Вас покращиться колір шкіри, з'являється здоровий рум'янець. Ви відчуєте себе набагато краще. Також ви зможете значно зменшити прояви целюліту, який виникає з-за застійних процесів в організмі й уповільненого кровопостачання проблемних місць.

Всього коментарів: 0
avatar