19.04.2024
П`ятниця,22:04
Вітаю Вас Гість

Комбінований тип волосся. Особливості догляду

Комбінований тип волоссяІснують різні типи волосся: товсті і витончення, прямі і спадають хвилями. Для деяких волосся характерно накопичення надлишків шкірного жиру, а інші мають природного сухістю. Існують різні способи догляду за волоссям, в залежності від їх типу. А як бути, якщо у вас комбінований тип волосся? Наприклад, волосся при дуже жирній шкірі голови схильні до сухості, вони тонкі і ламкі. На щастя, ефективний догляд за комбінованими волоссям можливий. При правильному використанні спеціальних засобів ви можете захистити волосся, зберегти їх здоровими і навіть зробити більш красивими.

Як правильно мити волосся комбінованого типу

  • Найкраще використовувати для цих цілей спеціальний шампунь для комбінованого волосся, в крайньому разі, для нормального волосся. Шампунь для жирного волосся може пошкодити сухі кінчики.
  • Не використовуйте для миття гарячу воду. Пасма волосся чутливі до підвищеної температури, і гаряча вода може їм нашкодити. Вода для миття повинна бути просто теплою.
  • Не використовуйте занадто багато шампуню, столової ложки буде цілком достатньо.
  • Наносите шампунь прямо на шкіру голови, збивши піну, розподіліть її по волоссю. Просто зачерпывайте піну біля верхівки долонькою і переносите її на волосся. Ніколи не наносите шампунь на волосся, він змиває жир, а вашим волоссю захисної мастила якраз і не вистачає.
  • Змити шампунь дуже старанно, поки волосся перестануть «мылиться».
  • Після миття на комбінований тип волосся наноситься кондиціонер. Точно так само як не можна наносити шампунь на кінчики волосся, кондиціонер не повинен наноситися на шкіру голови. Зволожуючі компоненти кондиціонера можуть спровокувати надмірне утворення жиру. Нанесіть кондиціонер на кінчики, потім добре промийте прохолодною водою, щоб волосся були зволоженими, і не виділялося занадто багато жиру.

Підвищити ефективність догляду може спеціальна маска для комбінованого волосся, яку роблять кожну тиждень. За 1,5 години до миття голови нанесіть на кінчики зволожуючий кондиціонер для сухого волосся і укутайте рушником. Кондиціонер можна замінити оливковою олією. Крім цього, заведіть звичку обрізати сухі кінчики 1 раз у два місяці.

Як бачите, догляд за комбінованими волоссям не складніше, ніж за волоссям іншого типу. Просто кожен з них має свої правила, які необхідно суворо дотримуватися. При цьому умови ваше волосся завжди будуть живими і блискучими, без слідів пошкодження і лупи.

Всього коментарів: 0
avatar