28.03.2024
Четвер,17:01
Вітаю Вас Гість

Кавоварка - незамінний атрибут сучасного побуту

КавоваркаАроматний і підбадьорливий кави рано вранці надає бадьорість на весь день, але тільки він повинен бути натуральним, зерновим і обов'язково приготованим за всіма правилами. Таке завдання в домашніх умовах, може бути вирішена виключно за допомогою кавоварки. Кавоварка для дому відрізняється від професійних кави-машин, що володіють різноманітністю функцій і дозволяють готувати всілякі напої, правильний вибір цього пристрою забезпечить вас якісним і смачним кава зранку. Є кілька типів кавоварок, мають свої переваги і недоліки.

Гейзерні кавоварки

Гейзерна кавоварка, інакше звана мокко, може бути електричної або з нагріванням від плити. Електрична кавоварка працює виключно при повному завантаженні, тому при виборі кавоварки такого типу визначитеся, яку кількість напою ви хотіли б приготувати при одноразовому включенні.

Обсяг безпосередньо пов'язаний з потужністю, цей показник тут коливається в межах 400-1000 Вт, при цьому можливе одночасне приготування від одного до вісімнадцяти порцій. Гейзерна електрична кавоварка володіє безліччю додаткових функцій, що значно полегшують управління і приготування кави. Тут передбачено:

  • автоматичне відключення;
  • програмований цифровий таймер;
  • підігрів чашки;
  • регулятор фортеці.

Кожна з функцій по своєму унікальна, тому відключення в автоматичному режимі відбувається по мірі приготування напою, з допомогою таймера задається потрібний інтервал часу між початком і закінченням процесу, а підігрів буде підтримувати необхідну температуру напою. Те, що кавоварка володіє такою функцією як регулятор фортеці, дозволяє досягти оптимального смаку, підказуючи співвідношення порошку і води.

Гейзерна кавоварка

Кавоварка крапельного типу

Кавоварка крапельного типу характеризується кількома параметрами: потужність, конструкція фільтра, тип колби і функціональність противокрапельной системи. Основним параметром вважається потужність, тут принцип такий: чим міцніше напій передбачається приготувати, тим меншої потужності повинна бути кавоварка. У цьому випадку нагрівання води, буде не таким швидким, кави вийде більш насиченим ароматичними речовинами, що додасть напою фортеця і смак.

Оптимальна потужність краплинної кавоварки - 800 Вт, при таких параметрах вона зможе приготувати до шести чашок напою одночасно. Якщо ж міцність і аромат не так актуальні, а потрібно приготування великих обсягів, то варто приділити увагу моделей з потужністю 1200 Вт, цього вистачить для приготування п'ятнадцяти чашок, при цьому кожна буде готуватися близько хвилини.

Наступний параметр - ємність колби, вона визначається рівнем потреб, середній же розмір дорівнює 1 літру, що вміщує до восьми чашок. В якості матеріалу для колби використовують або скло, або високоміцний пластик. Противокапельный механізм дозволяє в автоматичному режимі припинити подачу кави, якщо виникла необхідність витягнути колбу. Завдяки цьому, можна не чекати заповнення колби, щоб налити собі чашечку кави.

Типи фільтрів і індикатор

При виборі кавоварки зверніть також увагу на фільтр, якість приготування кави залежить саме від нього. Найбільш відомі три типи фільтрів:

  • паперовий фільтр;
  • нейлоновий фільтр;
  • «золотий» фільтр.

У випадку з паперовим фільтром, мова йде про одноразовому використанні, фільтр викидається разом з кавою. Нейлоновий фільтр здатний витримати близько 80-ти заварювань, що стосується «золотого» фільтра, який отримав свою назву завдяки наявності нітриду титану в своєму складі, він є надзвичайно довговічним, але і коштувати на порядок дорожче.

І нарешті, зовнішній індикатор, який необхідний для демонстрації кількості рідини в колбі і кількості кави, який належить приготувати. Існують моделі з індикатором, де спеціальна шкала вказує, в якому співвідношенні знаходиться вода і меленої кави, що дозволить розрахувати кількість порошку для однієї чашки.

Ріжкова кавоварка

Кавоварка ріжкова - це варіант для тих, хто любить капучіно з пінкою і не уявляє свого життя без експрессо. При виборі кавоварки цього типу необхідно звернути увагу на тиск пари, наявність капучинатора, можливість приготування кави розфасованого в чалди. Ця кавоварка найбільш популярна, що обумовлено можливістю приготування в найкоротші терміни величезного розмаїття напоїв.

Вона працює за принципом тиску гарячого пара, чим воно вище, тим, отже, більш потужною є машина.

У найпростіших моделей тиск 5 бар, вони готують міцну каву за пару хвилин. Кавоварка, володіє тиск 15 бар, здатна протягом тридцяти секунд приготувати чудовий напій.

Тип, потужність, спосіб управління орієнтуючись в цих тонкощах ви можете вибрати найкращий кофеварочный агрегат для свого будинку, і аромат кави буде дарувати вам вранці бадьорість і задоволення.

Всього коментарів: 0
avatar