16.04.2024
Вівторок,11:16
Вітаю Вас Гість

Касторове масло для вій і шкіри

Касторове масло для вій та інших ділянок обличчяКорисні властивості касторової олії викликають безліч суперечок: від відвертого перебільшення їх значущості до повного заперечення. Насправді деякі переваги зовнішнього використання касторової олії очевидні, і вони знайшли підтвердження на практиці. При цьому відбувається масло від отруйної рослини, вживати його всередину слід тільки за призначенням лікаря. Застосування касторової олії в зовнішніх цілях абсолютно безпечно, воно володіє поживними і зволожуючими властивостями. За допомогою касторової олії можна вирішити ряд косметичних проблем, наприклад, зміцнити вії і поліпшити стан сухої і в'ялої шкіри, надати їй пружність і гладкість.

З чого складається касторове масло

Касторова олія отримують з отруйних насіння рицини звичайної. Незважаючи на це вже в стародавній медицині масло використовувалося для вживання всередину в якості проносного засобу. Народна медицина наділяє рицинову олію очищають, відбілюючими і поновлюючими властивостями, з його допомогою рекомендується видаляти пігментні плями, бородавки, папіломи, лікувати ряд серйозних захворювань.

Зовні це злегка жовтувата рідина, досить в'язка порівняно з іншими маслами. В складі масла містяться різні жирові кислоти, які і надають йому корисні властивості.

Максимальну користь можна отримати тільки з касторової олії, отриманого холодним віджиманням, саме в такій формі воно рекомендовано для косметичного використання. Касторове масло, отримане іншими способами, що не володіє цінними поживними і зволожуючими властивостями. Крім того, перед використанням за призначенням, необхідно провести тест на індивідуальну переносимість на чутливому ділянці шкіри, наприклад, на згині ліктя. Свербіж і почервоніння говорять про підвищену чутливість шкіри до цього косметичного засобу, і від його використання в такому випадку слід відмовитися.

Способи застосування касторки для росту вій і брів, чи це корисно

Застосування касторової олії для зміцнення вій

Деякі джерела подають інформацію про те, як корисно касторове масло для росту вій. Однак це твердження не підтверджено клінічними дослідженнями. До теперішнього часу в складі масла не виявлено ніяких особливих компонентів, які могли б цьому сприяти. Однак зміцнення вій касторовою олією - завдання цілком вирішуване. Застосування касторової олії допоможе відновити ослаблені вії, якщо від природи вони були довгими і густими, але з яких-небудь причин зменшилися і порідшали. Зволожуючі і живильні речовини додадуть віям об'єм і силу. Однак виростити довгі вії без природних даних не вийде. Зміцнення вій касторовою олією виробляють наступним чином:

  • Для зміцнення вій використовуйте рицинова олія, отримана методом холодного віджиму;
  • Промийте стару пензлик для туші дитячим шампунем і добре просушіть. Використовувати для миття мило або інші агресивні миючі засоби не рекомендується, оскільки вони можуть пошкодити щетину, а при нанесенні масла потрапити в очі.
  • Очистіть обличчя від макіяжу, а з вій змийте туш спеціальним засобом;
  • Опустіть чистий пензлик в касторове масло, надлишки масла відіжміть про краю флакона;
  • Нанесіть масло на вії так само, як ви накладаєте туш: від основи до кінчиків і від внутрішнього куточка до зовнішнього. Деякі наносять масло подушечкою пальця, ватним диском або ватною паличкою. Це не має істотного значення, головне, щоб масло не потрапило в очі, видалити його, враховуючи підвищену в'язкість;
  • Видаліть надлишки масла ватним диском;
  • Залиште масло на віях до ранку, прокинувшись, змийте його з вій пінкою для вмивання. Переконайтеся, що все масло змито, інакше його залишки разом зі свіжим макіяжем можуть потрапити в очі;
  • Нанесіть макіяж, як ви це зазвичай робите.

Після двох місяців регулярного використання масла необхідно зробити перерву на місяць або два, потім лікування вій касторовою олією можна відновити і так далі. Зверніть увагу на той факт, що в медицині рицинова олія традиційно використовується як проносного. Тому ретельно вимийте руки після його застосування, щоб масло не потрапило всередину. При нанесенні на вії або шкіру проносний ефект від касторової олії виключений.

Як вже зазначалося раніше, застосування касторової олії для росту вій нічим не обґрунтоване, але воно допомагає зміцнити і зволожити вії, зробити їх здоровими і сильними. Безсумнівний плюс олії полягає ще і в тому, що воно дешево, нешкідливо для організму і не має побічних дій, в той час, як деякі хімічні засоби для зміцнення і зростання вій, мають значні ціни і можуть призвести до гіперпігментації, аж до зміни кольору очей.

Як використовувати рицинова олія для шкіри обличчя і очей

Рицинова олія для шкіри, зволоження та живлення

Здатність касторової олії глибоко проникати в шкіру використовується в косметології для омолодження шкіри і додання їй свіжості. В'язкість масла робить його незручним для використання в чистому вигляді як крем для обличчя. Найчастіше рицинова олія для шкіри використовується в складі масок, їм також збагачують косметичні засоби.

Для збагачення косметичних засобів досить додати 2-3 краплі масла в порцію крему або очищаючого гелю, яку ви збираєтеся нанести на шкіру. Касторове масло додасть вашій косметиці поживний і пом'якшувальний ефект. Ще раз зверніть увагу, що перед використанням оливи необхідно зробити тест на індивідуальну сприйнятливість його шкірою. Свербіж і подразнення свідчать про те, що цей косметичний засіб вам не підходить.

При використанні в чистому вигляді масло слід злегка підігріти, щоб зменшилася в'язкість, а потім нанести на шкіру. Якщо ви відчуваєте дискомфорт, ніби обличчя вкрите липкою плівкою, через 2-3 години змийте його з особи. Ті ж, хто почуває себе затишно, можуть залишити масло на обличчі і не більш тривалий період. Добрий результат можна отримати, використовуючи рицинова олія для шкіри навколо очей. Просто нанесіть невелику кількість масла на шкіру цій галузі перед сном, а вранці змийте.

Ще одна цікава властивість касторового масла пов'язана з наявністю в ньому рицинолевої кислоти, яка знищує багато віруси і бактерії. Завдяки цьому рицинова олія для шкіри обличчя використовують проти вугрової висипки. Особа розпарюють гарячим компресом, щоб відкрити пори, потім легкими масажними рухами втирають масло. Після двотижневого регулярного використання вже буде видно результат. Можна повторювати процедуру вранці і ввечері.

Рицинова олія допоможе підтримувати стан вій і особи в цілому на високому рівні

Маски для шкіри обличчя з касторовою олією

Маски з касторовою олією набагато легше наносити на шкіру обличчя, хоча і в цьому випадку склад потрібно злегка підігріти. Залежно від стану і типу шкіри потрібен певний склад косметичного засобу. Регулярно використовуючи рицинова олія для шкіри можна очистити і вирівняти колір обличчя, надати шкірі пружність і гладкість. Найбільш ефективно касторове масло для сухої в'янучої шкіри, шкіри схильної до лущення і при намітилися зморшки.

  • 1. Для сухої в'янучої шкіри. Зварити молочну вівсяну кашу середньої густоти (2 ст л пластівців і 3 ст л молока). Додати в неї 1 год л меду і 2 год л олії і все перемішати. Нанести олійно-вівсяну кашку на обличчя на 20-25 хв, потім змити. Повторювати процедуру через день.
  • 2. Для нормальної зморшкуватою шкіри. Касторове масло в даному випадку надає омолоджуючу дію на шкіру обличчя. 1 ст л касторової олії злегка підігріти і збити з 1 жовтком яйця. Рівномірно нанести на шкіру обличчя і через 20 хвилин змити.
  • 3. При перших ознаках зморшок. Будь-яке масло-основу - мигдальна, персикова, маслинова - змішати з касторовою олією в рівних частках. Наносити на шкіру кілька разів на день як звичайний крем для обличчя. Цю суміш можна також наносити на ніжну шкіру навколо очей.
  • 4. Для чутливої шкіри, схильної до сухості. Приготувати картопляне пюре з однієї картоплини середньої величини, молока і яйця. Тепле пюре з'єднати з 2 ч. л. касторової олії. Нанести на шкіру, через 20 хвилин змити. Таку маску достатньо використовувати 1 раз на тиждень.
  • 5. Видалення бородавок і пігментних плям. У народній медицині рицинова олія використовується для вирівнювання кольору обличчя і видалення новоутворень. Для цього масло наноситься ватною паличкою на пляму або бородавку 3 рази на день до тих пір, поки проблема не зникне.

Рицинова олія зміцнює вії, пом'якшує, омолоджує і вирівнює колір шкіри. При зовнішньому застосуванні воно нешкідливо для організму і дуже дешево коштує, порівняно з купівельною косметикою. Однак не варто забувати, що офіційна медицина використовує масло тільки в якості проносного або блювотного засобу.

Решта ж його властивості клінічно не підтверджені. Хоча всім відомо, що народні засоби часом виробляють приголомшливий ефект і здатні приємно здивувати!

Всього коментарів: 0
avatar