29.03.2024
П`ятниця,00:13
Вітаю Вас Гість

Як відучити дитину гризти нігті - це просто

Як відучити дитину гризти нігтіЯка зворушлива турбота проявляється в ту мить, коли мама підстригає тоненькі нігтики з пухких пальчиків. Але одного разу настає момент, коли зрізати стає нічого: нігті обкусаны під корінь. Не хвилюйтеся, звичка гризти нігті з'являється у кожного малюка, і тільки 2% всіх людей на Землі, згідно зі статистикою, виростаючи, її зберігають.

Інші малюки благополучно позбуваються звички гризти нігті, зрозуміло, не без допомоги батьків. Дорослі повинні вчасно помітити і пояснити, що брати пальці в рот неправильно, негарно і дуже негігієнічно, а потім ще й проконтролювати, щоб звичка не взяла верх, і малюк не потрапив у ті самі 2%.

Чому дитина гризе нігті

Перш ніж думати, як відучити дитину гризти нігті, кожен відповідальний батько зобов'язаний розібратися в причині появи цієї дитячої звички. Найчастіше діти не помічають, що вони гризуть нігті. Вже потім, коли дорослі звертають на це увагу, відкушування нігтів стає осмисленим, і тоді позбутися від першопричини стає важче. Крім того, звичка гризти нігті є наслідком збудження людини, і якщо не виявити причину цього напруги, то воно може вжити більш серйозні форми, ніж відкушування нігтів.

Тому поспостерігайте за дитиною, коли він гризе нігті: під час перегляду телевізора, після або при спілкуванні з іншими дітьми, коли робить уроки чи займається чимось, або ж коли йому просто нудно. Помітивши причину появи поганої звички, попрацюйте в цьому напрямку: захистите малюка від тривалого перебування біля телевізора, не дозволяйте йому спілкуватися з агресивно налаштованими дітьми, допомагайте справлятися із завданнями і завжди займайте свою дитину розвиваючими діями.

Створити гармонію навколо малюка

Підносити руки до обличчя і гризти нігті може бути проявом захисної реакції малюка - він як би інтуїтивно прикривається. Так він лежав в животі у мами, так йому спокійніше. Спробуйте самі взяти в рот свій ніготь: відчуваєте, як змінилося ваше енергетичне поле. Воно зациклилося, замкнулося, що дуже добре допомагає впоратися зі стресом і зовнішніми подразниками. Діти цього не розуміють, але чудово відчувають, і таким чином захищають себе.

зовнішні Подразники найчастіше не видимі на око - вони якраз і є тими енергетичними імпульсами, що розвивають в дітях страхи і слабкості. Найсильнішим негативним впливом можна назвати сварки батьків: неблагожелательная обстановка в сім'ї, негативні вібрації, злі і втомлені думки - маленький чистий чоловічок вбирає в себе все, як губка.

Тому, якщо ви помітили, що дитина почала гризти нігті, зверніть увагу на атмосферу в своєму будинку, і налагодьте її. Більше уваги і турботи потрібно приділяти малюку, але любов повинна панувати і навколо нього, між членами сім'ї, тому, що тільки в зеленому доглянутому саду маленький ніжний квітка може вирости і розпуститися.

Що робити, якщо дитина гризе нігті

Я буду гризти нігті

Всупереч усім зауважень дорослих, діти роблять по-своєму. Так вони демонструють, що вже великі і здатні самостійно вирішувати, гризти їм свої нігті чи ні. Або ж, діти молодшого дошкільного віку люблять привертати увагу дорослих таким чином - неделанием того, про що їх просять. Тому, починаючи комплекс заходів, спрямованих на те, як відучити дитину гризти нігті, ні в якому разі не змушуйте дитину не гризти їх. Ваш указ буде працювати рівно півхвилини - стільки часу потрібно буде малюкові, щоб переконати вас, що він нігті вже не гризе.

При ослабленні батьківського або воспитательского уваги малюк з особливою ретельністю повернеться до перерваного заняття. Тому, ні в якому разі не ставте перед дитиною сувора заборона «не гризти нігті», а краще розумно і доступно поясніть йому, чому цього робити не слід. Поговоріть з дитиною, як з дорослим - йому буде приємно таке ваше ставлення, і можливо він задумається про свою поведінку. Але готуйтеся до того, що провести таку розмову вам буде потрібно не один, і навіть не десять разів.

Регулярно, день у день, ви повинні будете доводити і переконувати малюка в тому, що дорослі люди не гризуть нігті. І можливо ваші старання будуть винагороджені. Крім того, приводьте наочні приклади, розповідаючи, що тато, дідусь або улюблений мультиплікаційний персонаж вашого малюка не гризе нігті. І саме тому він такий успішний, гарний, веселий і улюблений. Акцентуйте увагу дитини на доглянутих нігтях його кумира, можливо, наслідуючи йому, він буде відучуватися від своєї поганої звички.

Коли турботи і уваги не вистачає

Якщо ви вже не знаєте, як відучити дитину гризти нігті, і втрачаєте спокій, дивлячись на постійні пальці в роті, можете спробувати технічні препарати, своїм гірким смаком відучують дитину від цієї поганої звички. Тільки обов'язково проконсультуйтеся з педіатром, перед тим, як купити і намазати препарат на пальці.

Існує велика кількість спеціальних гірких лаків для нігтів, і багатьом такий спосіб дійсно допомагає. Не дарма бабусі радять намазати руки гірчицею або перцем - такий засіб також можливо має силу, і раз укусивши ніготь, малюк назавжди перехочет це робити.

Є ще такий спосіб: змастити пальчики малюка соком, видавленим з аркуша алое. Тільки це не одноразова процедура, а регулярна. Приблизний час дії - місяць. Причому місяць ретельного спостереження за дитиною, щоб ручка не потрапила в очі, і замість однієї проблеми, не вийшло б кілька.

У боротьбі з поганою звичкою найшвидше, дієвої і дешевий засіб - шлепок по попі, якщо, звичайно, ви прихильник використання силових заходів у вихованні дітей. Ніхто від хорошого ляпанцю ще не вмирав і безмежної образи на своїх батьків не таїв, але мода в сучасному вихованні дітей диктує принципи, з яким навряд чи погодилися б наші батьки.

Здуваючи порошинки з «внутрішнього світу» дитини, ми руйнуємо його ще не сформований імунітет до життя, заважаємо формуватися стресостійкості і силі характеру. Рішення за вами, якими методами виховувати свою дитину. Але пам'ятайте, що правило «золотої середини» ідеально працює в будь-якій справі.

Як відучити дитину гризти нігті

Не гризи нігті, і тоді...

Піклуючись про те, як відучити дитину гризти нігті, спробуйте спосіб мотивації: пообіцяйте подарувати дівчинці красиве колечко на пальчики, а хлопчикові яку-небудь іграшку, про яку він давно мріяв. Можливо, такий спосіб позбавлення від поганої звички виявиться у випадку з вашим малюком найдієвішим. І проводите з дитиною спеціальні уроки, навчаючи його правилами гігієни і догляду за собою. Присвячуйте його в таємниці манікюру, показуйте як це приємно і красиво.

Підстригайте разом нігті і робіть один одному масаж рук, покажіть, як їх потрібно любити. Дозволяйте дівчаткам фарбувати нігті, їм цього дуже хочеться, тим більше у продажу існує спеціальний нешкідливий лак для маленьких принцес. Займайте руки дітей розвиваючими іграми: паззлами, конструкторами, развивалками, і тоді вони знайдуть своїх рук краще застосування.

І саме головне, щоб відучити дитину гризти нігті, не оставливайтесь на півдорозі, користуйтеся різними порадами і досвідом, але, ні в якому разі не пускайте існуючу проблему на самоплив. У дитячому віці ця звичка легко піддається корекції, але з плином часу вона міцно укорінюється в свідомості, і в дорослому житті може виявитися істотним мінусом в житті вашої дитини.

Всього коментарів: 0
avatar