20.04.2024
Субота,04:08
Вітаю Вас Гість

Як і чим мити жирне волосся

Чим мити жирне волоссяМиття волосся, безумовно, основний елемент догляду. Мити волосся будь-якого типу звичніше шампунем, купленим в магазині або спеціалізованому салоні. Шампунь обов'язково повинен відповідати типу волосся. Серед широкого різноманіття засобів, спробуємо виділити, ніж мити жирне волосся. Шампуні для жирного волосся містять протеїни і кераміди, вітаміни А, B, Е, цинк, кремній та ін Вони дозволяють позбавитися від зайвої жирності і зміцнити волосся. Шампунь проти лупи, до того ж, знищує грибок. Якщо волосся жирне тільки біля коріння, після миття нанесіть на кінчики живильний бальзам. Коріння ж періодично обережно протирайте лимонним соком. Робіть це в ті дні, коли ви не миєте голову.

Деякі жінки вважають за краще доглядати за волоссям за допомогою натуральних продуктів. Чим мити жирне волосся тому, хто більше довіряє природі? Природна середовище пропонує цілий арсенал ефективних домашніх рецептів, екологічно чистих, безпечних і корисних.

  • Ефективно очищає волосся кефір або кисле молоко. Наноситься такий склад під утеплюючий ковпак на 40 хв., після цього добре промийте волосся трав'яним відваром з лимонним соком.
  • Дві повних чайних ложки гірчичного порошку розмішати з невеликою кількістю теплої води, а потім розбавте до півтора літрів кип'яченою водою (не вище 40?З). Добре промийте волосся, потім обполосніть підкисленім відваром трав. Мити жирне волосся гірчицею слід не частіше 1 рази на тиждень.
  • Чверть житнього батона розмочіть в дуже гарячій воді. Остудіть природним способом до кімнатної температури, нанесіть на волосся під утеплюючий ковпак на 20 хв. Обполосніть відваром трав. При регулярному використанні волосся стане густішим і об'ємніше. Житній шампунь живить волосся і сприяє їх зростанню.
  • Добре змочіть волосся і втирайте в них яєчний жовток на 3-4 хвилини. Обполосніть підкисленім трав'яним відваром. Склад багатий протеїнами і добре живить волосся.
  • Приготуйте крутий відвар пижма: 1 столова ложка на склянку води. Добре промийте волосся. Можна додати сік лимона. Допомагає і від лупи.
  • З 5 столових ложок подрібненого сухого листя кропиви і 1 літра води приготувати густий відвар на водяній бані протягом 20 хв. Розбавити кип'яченою водою до 3-4 літрів, вичавити сік лимона. Добре промити волосся відваром. Висушити без фена.

Зазвичай фахівці не рекомендують мити волосся милом. Коли ж мова йде про те, чим мити жирне волосся, всупереч традиціям, пропонують дігтярне мило. До його складу входить березовий дьоготь, який володіє цілющою дією, добре очищає і живить жирне волосся. Обполіскувати волосся після миття милом рекомендується відваром трав.

Всього коментарів: 0
avatar