24.04.2024
Середа,10:25
Вітаю Вас Гість

Гусячі лапки навколо очей - розлучаємося без жалю

Гусячі лапки Догляд за шкірою навколо очей турбував красунь всіх часів і народів, а цілителів надихали на пошуки нових секретів жіночої краси. Промінчики дрібних зморшок, блукаючі в куточках очей, отримали в народі назву «гусячих лапок». «Гусячі лапки» навколо очей з'являються в основному з-за недостатньої зволоженості і мімічної навантаження на ці ділянки шкіри. В області навколо очей практично немає захисного жирового шару, тому шкіра тут потребує регулярного додаткового зволоження. Спеціальні зволожуючі гелі, креми і сироватки допомагають жінкам підтримувати красу і здоров'я шкіри. У більшості представниць прекрасної половини «гусячі лапки» навколо очей починають з'являтися в 25+, але є винятки в більш ранньому, а також зрілому віці.

Ще до появи перших ознак зморшок, з 19-20 років, слід приділяти увагу делікатну шкіру навколо очей. У ранньому віці не варто користуватися інтенсивним доглядом зі спеціальними добавками, цілком можна обійтися «бабусиними секретами», які, до речі, використовує й сучасна косметологія.

Добре зволожує шкіру і розгладжує «гусячі лапки» улюблений здавна «домашній доктор» - алое. Відріжте шматочок аркуша і видавіть кілька крапель соку на безіменний палець. Легкими поплескуваннями нанесіть сік алое на кісточку навколо ока (ви відчуєте її під пальцем, злегка натиснувши на шкіру). Рухайтеся з точки над верхнім століттям, розташованої біля перенісся, за годинниковою стрілкою до куточка ока під нижнім століттям.

Ефективно зменшують «гусячі лапки» навколо очей олійно-крижані протирання. Приготуйте кубики льоду з огіркового соку або відвару петрушки. Трохи підігріте оливкова олія нанесіть на шкіру повік на 3 хвилини, потім швидко протріть кубиком льоду і через пару хвилин осушіть серветкою. Крижану ванну необхідно робити швидко, оскільки тривалий вплив низької температури може стати причиною запалення очей.

Добре розгладжує «гусячі лапки» домашній крем з оливкової олії і соку петрушки (волошки) в рівних пропорціях. Крем можна приготувати також із сухого подрібненого сировини. Для цього 1 частину трав'яного порошку заливають 5 частинами оливкової олії і залишають у темному місці на 10 днів. Після цього проціджують і використовують кожен день на ніч. Через 7 хв. після нанесення крему, необхідно осушити шкіру серветкою.

Вечірній догляд за шкірою повік необхідно закінчити за 2 години до сну, щоб уникнути набряків і «мішків» під очима вранці. Якщо все робити правильно і відмовитися від шкідливих звичок, «гусячі лапки» навколо очей стануть ледь помітні або зникнуть зовсім.

Всього коментарів: 0
avatar