26.04.2024
П`ятниця,01:15
Вітаю Вас Гість

Геркулесова дієта: для тих, хто піклується про своє здоров'я

Геркулесова дієтаГеркулесова каша, або простіше кажучи, вівсянка, мабуть, самий ідеальний продукт для монодієти. Адже худнути потрібно правильно, не завдаючи при цьому шкоди здоров'ю, а в даному випадку можна його ще й зміцнити. Напевно, кожен з нас пам'ятає, як в дитинстві батьки весь час намагалися нагодувати нас цієї тоді ще гаряче нелюбимої кашею. А ось англійці - народ освічений, вони цінують і люблять вівсянку практично з пелюшок. Незворушно шанобливе, англійське: «Вівсянка, сер!», - давно перетворилося у всесвітньо відомий афоризм. Така увага до геркулесову кашу цілком заслужено.

Про користь дієти на геркулесову кашу

Для тих, хто досі не цікавився вівсянкою, слід уточнити, що «геркулес» - це пластівці, отримані спеціальним чином при обробці зерен вівса. Вівсяні пластівці є самим низькокалорійним дієтичним продуктом. А все тому, що вівсянка відрізняється високим вмістом клітковини, майже всіх необхідних організму вітамінів і мінералів. Вівсяна каша чудово втамовує голод, знижує рівень холестерину, очищає організм.

Вже цього достатньо для того, щоб не сумніватися в ефективності геркулесову дієти. У перервах між дієтами можна влаштовувати розвантажувальні дні, вживаючи в їжу тільки вівсянку. Це теж сприяє кращому самопочуття і втрати зайвої ваги. Відмінна риса геркулесову дієти - універсальність. На ній можна сидіти не тільки здоровим людям, але і хворим на діабет, і тим, хто страждає захворюваннями шлунка або серцево-судинної системи. В усіх випадках дієта буде виключно корисна.

Ефективність геркулесову дієти

На сьогоднішній день дієти на вівсяній каші досить поширені. За ступенем строгості виділяють 2 види дієт: жорстка і щадна. На жорсткій дієті за тиждень можна втратити до 7 кг І це зовсім не дивно. Адже у вівсяній каші, звареної просто на воді, без цукру, солі і масла, що міститься всього 84 кілокалорії на 100 грам! При продовженні терміну дієти ще на 3 дні можна скинути до 10 кілограм.

Застосування дієти на геркулесову кашу

Основна геркулесова дієта

Раціон самого суворого виду дієти на вівсяній каші жорстко обмежений і простий, але до всього цього і найбільш ефективний.

протягом дня потрібно їсти тільки вівсянку, запиваючи трав'яними настоями (бажано з шипшини, так як він містить велику кількість вітаміну С) і зеленим чаєм. Важливим моментом є правильне приготування каші. Жодного молока, готувати кашу слід обов'язково на воді. Причому краще вівсяні пластівці не варити, а запарювати гарячою водою протягом 10-20 хв, закривши щільно прилягає кришкою. Таким чином ви зможете максимально зберегти всі корисні властивості вівсянки. Цукор, сіль, олію та інші добавки використовувати також не можна. Починаючи з 4 дня дієти в добовий раціон можна додати 1 зелене яблуко. Протягом всієї дієти намагайтеся не їсти пізніше, ніж за 3 години до сну. Таке правило буде дуже корисним, якщо увійде у вас в звичку навіть після закінчення дієти.

Щадна дієта на геркулесову кашу

Щадна дієта більш різноманітна і призначена для тих, кому складно харчуватися однією кашею протягом стількох днів.

  • 1. Сніданок - каша, приготована за рецептом суворої дієти, в яку можна додати 1 подрібнене яблуко. Яблуко також можна замінити невеликою кількістю родзинок. П'ємо знову-таки чай або трав'яні настої.
  • 2. Обід - тепер у кашу можна додати ложечку меду і склянку йогурту або кефіру з мінімальною жирністю. Не забувайте пити настої і чай.
  • 3. Вечерю - кашу слід зварити не на воді, а на знежиреному молоці або кефірі з додаванням ложечки меду. Додатково з'їжте 1 зелене яблуко і випийте чай.

Якщо дуже складно дотримуватися дієти, можна час від часу перекушувати яблуком або сирої морквою. Щадну дієту можна продовжувати до 2 тижнів, але потім обов'язково робити перерву на кілька місяців. Пам'ятайте, що на час будь-якої із запропонованих дієт слід повністю відмовитися від солі і цукру!

Геркулесова дієта: ефективність і помітний результат

Вихід з геркулесову дієти

Як будь-яке обмежене харчування, геркулесова дієта вимагає спеціального виходу з неї, інакше скинуту вагу швидко відновиться. Щоб зусилля не пропали даром, рекомендується обмежити вживання жирної і солодкої їжі, алкогольних і газованих напоїв, мучного і смаженого. Додайте в свій раціон нові продукти поступово. Краще всього почати з овочів і фруктів, нежирного пісного м'яса і риби. Як правило, вихід з дієти повинен тривати близько тижня. Якщо вага не повертається, сміливо можете оновлювати раціон і повертатися до звичного способу життя.

Геркулесова дієта: чим вона так гарна

Сучасна людина, як правило, піклується про свій зовнішній вигляд, здоров'я та самопочуття. На допомогу йому дієтологи розробили безліч раціонів з обмеженою калорійністю, але геркулесова дієта по-особливому хороша:

  • на геркулесову дієті худнути приємно, легко і швидко;
  • геркулесова дієта позбавляє таких шкірних проблем, як різного роду висипання та запалення;
  • речовини, що містяться в вівсянці, тонізують зовнішній шар шкіри - епідерміс, що позбавляє від передчасного старіння;
  • на геркулесову дієті ви набагато менше будете відчувати почуття голоду. Це пояснюється вмістом в геркулесі складних вуглеводів, які досить довго розщеплюються;
  • геркулесова дієта покращує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту;
  • в залежності від рівня витривалості і особливостей організму ви можете вибрати щадний або строгий варіант дієти, що допоможе досягти максимально ефективних результатів.

Будь-яка жінка бажає мати ідеальну фігуру, витративши при цьому якнайменше зусиль і часу. У пошуках вирішення саме цієї проблеми рекомендується звернути увагу на геркулесову дієту.

Вівсяну дієту можна використовувати також для очищення організму навесні, щоб підготувати його до літнього накопичення корисних речовин і вітамінів, що містяться в свіжих фруктах і овочах. Крім підготовки організму і поліпшення контурів тіла до літнього сезону, ви зможете позбутися від проблем зі шкірою, волоссям, нігтями та подаруйте собі гарний настрій.

Всього коментарів: 0
avatar