20.04.2024
Субота,04:31
Вітаю Вас Гість

Гени і імунна система страждають від злиднів і стресу

Стрес і гени Дитинство, проведене в бідності, дорослі стреси, демографія, етнічна приналежність, вік і стать залишають слід в генах, які впливають на імунітет людини.

Попереднє дослідження Університету Гетеборга передбачає, що гени, пов'язані з імунною системою, мають вплив на особистісні риси здорових людей, а також ймовірність розвитку психічних захворювань і ризик суїцидальної поведінки.

Нинішнє відкриття, опубліковане в Працях Національної Академії Наук, прийшло з Британського Колумбійського Університету і Центру Молекулярної Медицини і Терапії. У дослідженні вивчався вплив на життя раннього досвіду.

Вчені вивчили зміни генетичної експресії (дослідження під назвою епігенетика) шляхом спостереження за процесом метилювання ДНК. У цьому процесі хімічні молекули додаються в ДНК, яка включає або вимикає гени.

Попереднє дослідження показало, що будь-який досвід, отриманий нами протягом життя, впливає на формування моделей метилювання ДНК. На думку експертів, існує зв'язок між бідністю, випробуваної в дитячому віці, і впливом метилювання на гени, але це не пов'язано з соціально-економічним статусом.

"Ми виявили біологічний вплив бідності в ранньому віці", - пояснив Майкл Кобор, доцент кафедри генетики, який керував дослідженням. "Це засноване на явне підтвердження того, що вплив навколишнього середовища пов'язане з епігенетичними моделями".

Асоціація спостерігалася у змін у метилируванні ДНК і кількістю стресу, отриманого дорослими людьми.

Ще не ясно, чи підвищує зміна в метилируванні ДНК кількість гормонів стресу, пояснив Кобор, або підвищений рівень стресу впливає на ДНК.

Кобор, а також організація HELP і їх команда показали, що майбутнє стан імунітету може бути зумовлено метилированием, що означає, що все, що відбувається з нами в ранньому віці, може вплинути на наші реакції на хворобу і стан імунітету, коли ми стаємо дорослими.

Всього коментарів: 0
avatar