20.04.2024
Субота,17:25
Вітаю Вас Гість

Догляд за сухою шкірою обличчя

У більшості жінок після 30-35 років шкіра стає помітно сухіше, і цьому є свої причини: скорочується вироблення шкірного сала, і клітини епідермісу втрачають вологу. У молодості суха шкіра радує око ніжністю, гладкістю і матовим кольором, але на ній значно раніше, ніж на жирній проявляються ознаки в'янення. Однак правильний догляд за сухою шкірою обличчя може відсунути початок процесу старіння.

Догляд за сухою шкірою обличчя

Правила догляду за сухою шкірою обличчя майже незмінні в будь-якому віці. І чим раніше ви почнете за нею доглядати, тим краще.

Головний принцип, якого повинна дотримуватися кожна жінка - це регулярність догляду.

Змінюються тільки використовувані вами засоби, те, що добре для юної дівчини, буде малоефективним для дорослої жінки.

Перше з чого потрібно почати, це звернути увагу на свій спосіб життя

Відмовтеся від куріння. Ця шкідлива звичка сприяє видаленню вологи з клітин шкіри і провокує утворення зморшок.

Захищайте обличчя від впливу ультрафіолетового випромінювання. Захисні креми з УФ фільтрами повинні стати вашими постійними супутниками. Не менш шкідливі для сухої шкіри мороз і сильний вітер, які її ще більше висушують. Захищайте від них шкіру за допомогою зволожуючих засобів.

У будинках з центральним опаленням повітря взимку дуже сухе. Регулярно провітрюйте приміщення, де ви працюєте і живете. Не буде зайвим придбати спеціальний зволожувач повітря. Оптимальне середовище для сухої шкіри - це максимально зволожене повітря.

Захист шкіри

Шкідлива для шкіри містить хлор вода басейнів. Захищайте свою ніжну суху шкіру жирним кремом перед кожним відвідуванням басейну.

Комплекс правил по догляду за сухою шкірою обличчя включає коригування в харчуванні. Необхідно виключити зі свого раціону, або звести до мінімуму споживання продуктів, що володіють сечогінними властивостями. Це кава, різні газовані напої, а також алкоголь. Не корисні для сухої шкіри гострі та солоні страви. Якщо ви п'єте мало води, то ваша шкіра стає сухішою. Два літри води на добу - ось ваш щоденний мінімум.

Суха шкіра, також як шкіра інших типів потребує очищення і живлення.

Очищення сухої шкіри

Очищення, це насамперед, умивання. Суха шкіра погано переносить гарячу воду, використовуйте для вмивання воду кімнатної температури.

Водопровідна вода перед використанням повинна відстоятися приблизно добу, можна використовувати охолоджену до кімнатної температури кип'ячену воду.

Сухій шкірі протипоказане мило, навіть саме щадне. У вас повинні бути відповідні для вашого типу шкіри пінки або гелі.

Для очищення сухої шкіри обличчя добре підходять спеціальне молочко, масла і тоніки. При цьому звертайте увагу, щоб на очищающем молочку був напис «для сухої шкіри», а тонік не містив спирту.

Пілінг при догляді за сухою шкірою обличчя краще взагалі не застосовувати. Якщо все ж виникає необхідність в очищенні забруднених пір, використовуйте гоммажні засоби, як покупні, так і приготовані своїми руками. Гоммаж надає більш щадний і м'який очищаючий вплив на суху чутливу шкіру, звичайний пілінг для неї занадто грубий.

Харчування сухої шкіри

Використовуйте для сухої шкіри живильні засоби, багаті вітаміном А. Вибираючи живильні креми і маски, читайте в анотації, для якого віку і якого типу шкіри вони призначені. Для юних дівчат протипоказані креми, до складу яких входять омолоджуючі компоненти. Їх краще залишити для дам у віці за 40.

Домашня косметіка

Домашняя косметика теж володіє широким набором рецептів приготування масок для догляду за сухою шкірою обличчя. До їх складу звичайно входять різні рослинні масла, часто збагачені вітаміном А, фруктові, ягідні соки або пюре, мед і яєчні жовтки. Можливе використання й інших компонентів.

Декоративні косметичні засоби

Сучасна декоративна косметика виготовляється для різних типів шкіри. Тим, у кого шкіра суха, потрібно шукати в її складі зволожуючі компоненти. Для зняття декоративної косметики також слід використовувати зволожуючі засоби, призначені для догляду за сухою шкірою.

 

Всього коментарів: 0
avatar