25.04.2024
Четвер,10:41
Вітаю Вас Гість

Догляд за п'ятами: очищення та зволоження

Догляд за п'ятамиУ більшості жінок в літній період виникають проблеми з п'ятами, оскільки шкіра на п'ятах стає сухою, з'являються тріщини. Це виглядає зовсім не естетично, однак, грубі п'яти для вас не повинні перетворюватися в сувору неминучість. Тим більше, що сухість п'ят може проявитися в будь-який час року. Оскільки далеко не кожна жінка може дозволити собі рибку-доктора для педикюру на японський манер, спробуйте догляд за п'ятами традиційним способом: ванночка, масаж, пемза, зволоження. І зверніть увагу, позитивний результат гарантує тільки регулярне виконання згаданих процедур.

Як вилікувати сухі п'яти

  • 1. Зробіть теплу ванночку для ніг протягом 10 хв. Для її приготування змішайте теплу воду з підігрітим молоком у співвідношенні 5:1 (наприклад, на 1 л. води буде потрібно 1 ст. молока). Занурте ноги в теплу суміш до щиколотки, після закінчення часу добре обітріть.
  • 2. Старанно помасажуйте ступні ніг і п'яти скрабом для ніг круговими рухами. Можна приготувати скраб з рослинної олії з сіллю або цукром. Краще догляд за п'ятами проводити з використанням кокосового масла, але можна мигдальне, оливкова або навіть нерафінована соняшникова. На одну частину солі (цукру) потрібно 2 частини масла.
  • 3. Не змиваючи масло, ретельно обробіть поверхню ступень і п'яти пемзою або спеціальною теркою, більше уваги приділіть області п'ят. Після цього добре промийте і насухо витріть.
  • 4. Якщо на п'ятах ще раніше утворилися хворобливі, можливо і кровоточивые тріщини, їх необхідно продезінфікувати або заповнити медичним клеєм для кращого загоєння.
  • 5. Рясно змастіть ступні вазеліном, рослинним маслом або жирним кремом. Після очищення поверхні шкіри догляд за п'ятами стає більш ефективним, оскільки поживні речовини можуть вільно проникнути в клітини і зробити свою цілющу дію. Змащувати живильним кремом неочищену шкіру не має сенсу, з тієї причини, що крем буде контактувати тільки з товстим шаром ороговілих клітин на поверхні шкіри.
  • 6. Надягніть шкарпетки і залишайтеся у них до ранку. Зрозуміло, що з незвички вам це може здатися незручним, але витримайте в шкарпетках хоча б 4 години - половину ночі.

Отже, пропонований вам догляд за п'ятами складається з двох основних блоків: очищення і зволоження (харчування) шкіри, розбитих на 6 послідовних операцій. Ви можете виконувати їх в будь-який зручний для себе час. Якщо ви будете робити це протягом тижня кожен день на ніч, а вранці змащувати ступні живильним кремом, ви практично позбудетеся від сухості п'ят, і надалі зможете перейти до підтримуючих процедур 1 раз на тиждень.

Всього коментарів: 0
avatar