19.04.2024
П`ятниця,21:55
Вітаю Вас Гість

Догляд за довгим волоссям в залежності від його типу

Догляд за волоссямДовгі прямі або хвилясті волосся виглядають привабливо, сексуально і завжди в моді. Не дивно, що багато жінок, незважаючи на масу клопоту, віддають перевагу довгим волоссям. Якщо ви носите довге волосся, поради по догляду за волоссям допоможуть вам зберегти їх здоров'я, виростити волосся довше і захистити від пошкодження. Щоб вибрати найбільш підходящий вам догляд за довгим волоссям, необхідно для початку визначити ваш тип волосся. Визначити тип волосся можна візуально, шляхом огляду. Для кожного типу волосся фахівцями розроблено перелік рекомендацій по догляду.

Слабкі та тендітні волосся

Догляд за слабкими і ламкими волоссям, що сприяє їх швидкому зростанню, полягає в захисті і зміцнення волосяних фолікулів. Щоб зберегти волосся чистими і здоровими, не використовуйте занадто багато укладальних засобів, які можуть пересушити волосся. Сухі волосся стають ще більш ламкими, це веде до їх пошкодження і навіть до випадання. Догляд за довгим волоссям такого типу має наступні особливості.

  • Не мийте голову кожен день. Дозвольте найтоншої природної жирової плівці огорнути волосся і захистити його від пошкодження. Занадто часте миття висушує волосся.
  • Щоб зберегти волосся, не варто їх занадто багато розчісувати.
  • Використовуйте для укладання засоби на водній основі, що сприяють зволоженню. Відмовтеся від складів, що містять спирт.
  • Сушка волосся феном сприяє їх пересихання.
  • Не використовуйте металеві щипці для завивки і прасування для розгладження на слабких і ламких волоссі.

Товсті грубі волосся

Догляд за волоссям, коли вони товсті і грубі, полягає в тому, щоб не дозволяти їм тертися об одяг. Від тертя волосся обламуються. Складність полягає ще й у тому, що товстий волосся важко утримати в укладанні. Тому намагайтеся робити зачіски: пучки, коси, скручування, коли це можливо, і вкривати волосся шарфами і шапками.

Не слід робити зачіски постійно, або коли волосся вологе, але якщо ви активно рухаєтеся, волосся повинні бути прибрані. І ще одна порада, який легко застосувати на практиці: розчешіть волосся, перед тим, як збираєтеся їх мити, це допоможе волоссю рівномірно вбирати вологу і тим самим полегшити процес миття.

Довгі здорові волосся вражають своєю красою, але потребують при цьому певних зусиль щодо регулярного догляду. Тому, якщо з часом ви зрозумієте, що не можете більше носити довге волосся, їх можна обрізати і залишити на пам'ять або продати, купивши щось пам'ятне натомість.

Всього коментарів: 0
avatar