20.04.2024
Субота,02:03
Вітаю Вас Гість

Чи потрібна пудра для дуже жирної шкіри

Пудра для дуже жирної шкіриПудра, нанесена на шкіру, робить її більш рівною, надає приємний відтінок, матовість або перловий блиск. У будь-якому випадку, без пудри макіяж відрізняється якоїсь незавершеності, і використовувати її необхідно, не залежно від пори року. Особливо актуальна пудра для дуже жирної шкіри. Вона не тільки створює рівну основу для макіяжу, але і допомагає знімати жирний блиск протягом дня. Необхідно врахувати, що навіть найкращу пудру на дуже жирну шкіру наносити слід більше 3 разів на день, інакше жир все одно буде дуже не естетично проступати крізь шар пасти частинок.

Який пудрі віддати перевагу: розсипчастою або компактною

Відповідь на це запитання не може бути однозначною, оскільки багато що залежить від обставин. Почнемо з того, що візажисти воліють розсипчасту пудру, що наноситься широким м'яким пензлем або тампоном. Вона лягає товстим шаром, добре приховує дефекти, легко вирівнюється на будь-якій основі, практично не стає причиною алергічних реакцій і не закупорює пори. До того ж, пензлик не травмує шкіру. Таким чином, розсипчаста пудра для дуже жирної шкіри - найкращий варіант, особливо якщо на шкірі є прищі. Однак ви не можете відмовитися від компактної пудри, оскільки користуватися розсипчастою протягом дня і носити в сумочці дуже незручно. Щоб трохи пом'якшити ситуацію, можна спробувати наносити компактну пудру пензликом. У деяких це дуже добре виходить. А збираючись на роботу або роблячи вечірній макіяж краще все ж використовувати розсипчасту.

Особливості мінеральної пудри

Все більшу популярність у жінок набувають мінеральні пудри. Вони включають тільки натуральні елементи, ефективно приховують нерівності і зморшки. Мінеральні частинки добре вбирають шкірний жир (що актуально для дуже жирної шкіри), захищають від сонця і притягають вологу. Тим самим, вони ще й борються з передчасним в'яненням шкіри. Легка текстура пудри дозволяє шкірі дихати. Вони матують шкіру, іноді залишаючи легкий блиск мінеральних частинок.

Як користуватися розсипчастою пудрою

При нанесенні пудри дуже важливо, щоб шар був рівномірним і не виділявся на шкірі. Насипте трохи пудри на долоню, рівномірно умочіть пензлик, після цього нанесіть на обличчя. Зверніть увагу на ряд суттєвих зауважень.

  • Поставтеся серйозно до вибору тону, скористайтесь пробниками і візуально оцініть, попросіть поради подруг або зверніться до косметолога. Взимку і влітку відтінок шкіри різний, тому й тони пудри вам будуть потрібні різні.
  • Наносите пудру при денному світлі, щоб зробити це рівніше.
  • Темні акценти пудрою або рум'янами робляться після нанесення більш світлих відтінків.
  • Перед припудриванием обличчя необхідно очистити, хоча б матуючої серветкою.
  • Краще всього наносити пудру на тональну основу. Перед нанесенням пудри дайте тональному крему вбратися.
  • Пудра для дуже жирної шкіри накладається досить часто, приблизно 1 раз в годину-півтора. Навряд чи нанесений шар встоїть довше.
  • Дуже важливо промивати пензлик після кожного припудрювання, особливо для жирної шкіри, оскільки на ній залишаються частинки жиру і можуть розвиватися бактерії. При користуванні такою пензликом можна викликати додаткові запалення на обличчі.
  • Обов'язково очищайте обличчя перед сном.

Іноді жінки не дуже охоче користуються пудрою, особливо спекотним літом, хоча пудра для дуже жирної шкіри - справжній порятунок. Вона покращує зовнішній вигляд, видаляє жирний блиск, захищає від сонця і дуже ефективно ховає нерівності шкіри. На припудренном обличчі макіяж виглядає набагато привабливіше. Не забувайте пудрити носик!

Всього коментарів: 0
avatar