20.04.2024
Субота,06:57
Вітаю Вас Гість

Чи може ожиріння досягти точки неповернення

Зайву вагу і межа безповоротність Вчені стверджують, що це цілком можливо. Чому вага завжди повертається в організм? Чим довше людина має надлишкову вагу, тим вище ризик, що ожиріння може перейти на стадію "необоротне" за даними дослідників Університету Мічигану і Національної ради з науки і техніки в Аргентині.

Нове дослідження, яке проводилося на мишах, яку опубліковано в журналі Clinical Investigation, показало, що, чим довше тварини мали надлишкову вагу, тим менш імовірно, що вони здатні від нього позбавитися.

Згідно з доповіддю, ожиріння у мишей зрештою замінює "нормальний" вага тіла, що робить "нормальний" вага мишей вище, ніж раніше, незалежно від їх дієти.

Малкольм Дж. Лоу, доктор медичних наук, сказав: "Наша модель показала, що ожиріння є атрибутом самовоспроизводящегося розлади, і отримані результати ще більше підкреслюють необхідність раннього втручання для спроби запобігання захворювання в дитячому віці, інакше його наслідки можуть тривати протягом усього життя".

Понад 500 мільйонів дорослих і 44 мільйони дітей у світі страждають ожирінням. Люди з цією проблемою піддаються набагато більшому ризику розвитку гіпертонії, серцево-судинних захворювань і цукрового діабету другого типу.

Під час дослідження миші, яким вдалося залишитися в нормальному вазі завдяки дієті, якої їх обмежували в молодості, змогли зберегти свою вагу і після того, як дієта припинялася. З іншого боку, миші, яких годували дуже багато, ніколи не могли повернутися до своєї нормальної ваги, навіть коли не їли.

Результати дослідження змусили задуматися про те, чи дійсно ефективні дієти і суворі вправи. Доктор Лоу зробив наступний висновок: "Десь на шляху ожиріння тіло перемикається в режим, коли повернення до нормальної ваги ускладнюється. Точні механізми, якими викликаний цей зсув, поки невідомі і потребують подальшого дослідження, яке допоможе нам з'ясувати, чому відновлення ваги після схуднення здається майже неминучим".

Всього коментарів: 0
avatar