19.04.2024
П`ятниця,16:58
Вітаю Вас Гість

Біогель для нігтів: декоративне покриття, нарощування і зміцнення

Біогель для нігтівБіогель як технологія зміцнення і нарощування нігтів був винайдений в кінці 80-х років минулого століття. До того часу такі види штучних покриттів, як звичайний гель і акрил, встигли знайти безліч шанувальників у всьому світі. Однак біогель для нігтів здійснив справжній прорив, миттєво завоювавши симпатії прихильниць доглянутих і гарних нігтиків. А все це завдяки тому, що він вважається найбільш безпечним матеріалом для догляду за нігтями з нині існуючих. У найближчі роки саме біогель буде найбільш бажаною технологією у клієнток салонів краси, оскільки він здатний не тільки нарощувати штучні нігті, але також зміцнювати, оздоровлювати натуральні і навіть стимулювати їх зростання.

З допомогою біогелю можливий такий догляд за нігтиками, коли власні нігті виглядають як нарощені, і все це досягається без застосування яких-небудь агресивних технологій при моделюванні нігтів.

Що таке біогель для нігтів

Біогель - це м'який, пластичний матеріал, призначений для зміцнення або штучного нарощування нігтів. Основними компонентами в його складі виступають смола тисового південноафриканського дерева, протеїни, кальцій, а також вітаміни Е і А.

Біогель для нігтів істотно відрізняється від інших застосовуваних сьогодні технологій для манікюру насамперед тим, що він містить значну кількість протеїну (близько 60%), завдяки якому активно харчується нігтьова пластина. Ну і, звичайно ж, вмістом смоли в якості головного компонента. Адже саме вона формує еластичне і прозоре, але при цьому дуже міцне покриття, на якому не виникають тріщини. Тому любителькам супердлинных нігтів не потрібно більше думати про те, що нігті можуть зламатися.

Біогель може використовуватися не тільки для декоративного нарощування. Покриття біогелем цілком підійде і для простого манікюру в якості відмінного загальнозміцнюючого засібу. А про догляд за нігтиками можна буде не згадувати тижні три. При цьому біогель для нігтів не містить токсичних речовин, а під його впливом білянігтева ділянка дихає, чого не відбувається при інших видах нарощування.

Покриття нігтів біогелем

Покриття біогелем проводиться наступним чином: знежирений і відшліфований ніготь покривають праймером. Безкислотний праймер для біогелю не травмує ніготь. В якості базового покриття можна також використовувати основу для звичайного гелю. Потім пензлем наносять однорідну масу (біогель), яка самостійно рівномірно розподіляється по всьому нігтю. При правильному нанесенні біогель має здатність вирівнювати нігтьову пластину, роблячи її бездоганно гладкою.

Після того як зроблено покриття нігтів біогелем, слідує процес зчіплення (адгезії). Ніготь при цьому не відчуває травмуючих впливів. Досягається це завдяки тому, що нанесений матеріал «утримується» на нігтьовій пластині хімічно, а не фізично. Навпаки, звичайний гель і акрил проникають у всі шорсткості і мікротріщини, намертво зчіплюючись з натуральним нігтем, згодом травмуючи його, якщо буде потрібно зняття нарощеного (що позначається на подальшому вигляді нігтя і на його здоров'я). Біогель утримується на нігті за допомогою протеїну, що утворює особливу тонку плівку при взаємодії з натуральними протеїнами. Процес цей відбувається в той час, коли ніготь з біогелем «запікаються» під променями ультрафіолетової лампи. Тривалість цієї процедури складає всього 2-4 хв.

Після «запікання» послідовно 2-3 шарів біогелю при бажанні наносяться прикраси, а зверху фініш-гель. Потім з поверхні нігтя за допомогою спеціального розчину видаляється липкий шар.

Іноді покриття нігтів біогелем виконують за скороченою технології, не використовуючи основу і фініш-гель, але при цьому довговічність манікюру не гарантована. Однак вибір технології, в кінцевому підсумку, залишається за вами. В цілому, зміцнення нігтів біогелем займає близько півгодини, нарощування - близько 1,5 годин на обидві руки. Саме ж покриття біогелем нагадує звичайне покриття нігтів лаком, але трохи ускладнене.

Нарощування нігтів біогелем

Якщо ви мрієте мати довгі нігті, докладаєте до цього великих зусиль, але всі спроби безуспішні через ламкість нігтьової пластини, не слід засмучуватися, адже нарощування нігтів біогелем допоможе виглядати справжньою леді!

Біогель сам по собі не має кольору. Але при бажанні процедуру нарощування можна закінчити френч-манікюром або художнім розписом з оригінальними візерунками та малюнками. За допомогою такої процедури кожна жінка стане власницею нагідок модної довжини з приголомшливим дизайном.

І ще один плюс: якщо ви в салоні зробили поверх біогелю художній розпис, це зовсім не означає, що ви приречені терпіти одноманітність всі три або чотири тижні. Можна буде змінити декоративне покриття, але за однієї умови: використовувати лак і засіб для зняття лаку, що не містить ацетон. В цьому випадку колір біогелю не постраждає.

Ще один плюс полягає в тому, що при нарощуванні якимись іншими способами нігтикам потрібно давати час від часу відпочивати, а нарощування нігтів біогелем цього зовсім не вимагає, оскільки, як було зазначено вище, цей матеріал нешкідливий і не травмує ніготь.

Зміцнення нігтів біогелем

Біогель - екологічно чистий матеріал, оскільки не містить бензолу, ацетону, пластицидов, акрилової кислоти і т. д.. Завдяки цьому він може використовуватися навіть схильними до алергій людьми. Зміцнення нігтів біогелем не є протипоказаним і при вагітності.

Основна властивість цього матеріалу - харчування та зміцнення нігтьової пластини, тому при необхідності відновлення або підлічування нігтів після нарощування іншими методами, сміливо скористайтеся біогелем. Також він допоможе при ламкості нігтів. А якщо нігті у Вас здорові, їх можна зробити ще міцніше, невразливише і міцніше за допомогою зміцнення біогелем.

Крім цього, біогель не тільки не перешкоджає, але навіть сприяє зростанню міцних натуральних нігтів, забезпечуючи їм дихання.

Біогель для нігтів в домашніх умовах

Якщо запастися набором биогелей і ультрафіолетовою лампою, можна нарощувати і коригувати нігтів біогелем в домашніх умовах. У цьому немає нічого складного. Для процедури потрібно:

  • м'який баф;
  • 1 або 2 праймера (в залежності від рекомендацій виробника);
  • біогель;
  • фініш-гель;
  • пензлик;
  • рідина для видалення липкого шару;
  • ультрафіолетова лампа;
  • прикраси (за бажанням).

Все це можна придбати в школах по нарощуванню, в деяких манікюрних салонах або в Інтернет-магазинах. Нанесення біогелю в домашніх умовах проводиться наступним чином:

  • 1. Протерти руки антисептиком, потім обробити кутикулу апельсиновою (або просто дерев'яною) паличкою і поправити їх форму.
  • 2. Відполірувати нігтьову пластину.
  • 3. Нанести 1 або послідовно 2 праймера. Деякі виробники рекомендують 1-й праймер для знежирення плюс 2-й праймер для поліпшення адгезії. Час сушіння по інструкції.
  • 4. Нанести біогель для нігтів, рухаючись від вільного краю до основи нігтя, не доходячи до кутикули 1,5-2 мм. Запечатати вільний край і нагріти ультрафіолетовою лампою для сушіння.
  • 5. Якщо буде потрібно, нанести друге і третє покриття, не видаляючи липкий шар.
  • 6. Якщо ніготь вийшов нерівним, видалити липкий шар знежирюючим засобом (або змиванням для лаку без ацетонга) і поверхню акуратно відполірувати.
  • 7. Нанести фініш-гель і знову видалити липкий шар. Обробити кутикулу маслом і манікюр готовий.

Ця нескладна техніка сучасного манікюру дозволить легко нанести біогель в домашніх умовах, прикрасити свої нігті, допомогти подрузі і навіть заробити.

Як зняти з нігтів біогель

Спилювання біогель не вимагає. Процедура його зняття дуже проста і швидка: біогель розмочується у спеціальної рідини, не травмуючи при цьому нігтьову пластину. Займає процес близько 10 хвилин, а після зняття натуральні нігті залишаються здоровими і доглянутими.

Сучасний догляд за нігтями за допомогою біогелю дозволяє мати рівні, здорові, доглянуті, красиві, а при бажанні ще й довгі нігтики з блиском. При цьому матеріал для манікюру екологічно безпечний і нешкідливий для нігтів і організму в цілому.

Всього коментарів: 0
avatar