28.03.2024
Четвер,15:25
Вітаю Вас Гість

Алкогольні клізми чреваті серйозними наслідками

Алкогольні клізми і наслідки Новини від студентів університету в штаті Теннесі, використовували «алкогольні клізми», щоб напитися, викликали безліч коментарів здивованих читачів CNN.

Але в алкогольних клізмах немає нічого смішного, кажуть експерти. Один із студентів був доставлений в лікарню з рівнем алкоголю в крові 0,40. Цей показник у п'ять разів перевищує встановлений законом, і відноситься до тієї ступені отруєння алкоголем, яку лікарі називають «зоною смерті».

Використання алкогольної клізми включає в себе приміщення невеликий трубки в пряму кишку і заливання спирту в товсту кишку. Оскільки алкоголь всмоктується безпосередньо в кров, людина напивається швидше.

Наш шлунок і печінку виробляють фермент, відомий як алкогольдегідрогеназа, розщеплює етанол, щоб зробити його менш токсичним для організму, - сказав д-р Престон Стюарт, гастроентеролог з Атланти. Нижня частина шлунково-кишкового тракту ферментів не виробляє, тому молекули спирту всмоктуються в слизову товстої кишки.

зрештою, алкоголь буде потрапляти в печінку, говорить Стюарт, але його висока концентрація може зупинити роботу органу. Це надзвичайно небезпечно.

Ніхто не знає, як алкогольні клізми вперше з'явилися на соціальній сцені і як часто вони використовуються. У 2004 році в Техасі чоловік помер після того, як його дружина зробила йому клізму з хересу, в результаті чого рівень алкоголю в його крові злетів до 0,47.

«В минулому році, чи десь близько того сталося кілька випадків з молодими людьми, що знайшли унікальний спосіб для введення алкоголю в організм», - розповідає доктор Аарон Уайт, співробітник Національного інституту по зловживанню алкоголем. На щастя, сказав він, це - поодинокі випадки.

Хоча невідомо, що спонукало молодих людей в Теннесі брати участь у цій ризикованій справі, Уайт сказав, що то може бути декілька причин. Однією з них є конкуренція серед випивають в коледжі, які завжди хочуть виграти в таких іграх, як «литробол» і «перекинь чарку». Це також могла бути банальна нудьга або цікавість.

Багато молоді люди вірять, що, вводячи алкоголь через анальний отвір, вони вбережуть себе від перспективи провести ніч, схилившись над унітазом. «Це робить даний метод ще більш небезпечним, тому що ваше тіло не може позбутися від токсинів», - говорить Уайт.

«Коли ви робите це ректально, вас все одно може знудити, однак організму це ніяк не допоможе. Це точка неповернення».

Роберт Пфайфер, засновник реабілітаційного центру для алкоголіків в коледжі, сказав, що він спостерігає зростання ризикованої поведінки у молодих людей протягом останніх років - від легких наркотиків, так званих «солей для ванн», до синтетичної марихуани і тампонів з горілкою. Так як їх організм звикає до токсичних речовин, які зловживають шукають все нові і нові методи.

«Звичайно, існують ознаки того, що ці люди перейшли через край і потребують допомоги», - сказав Пфайфер. «Така поведінка - свого роду сигнал тривоги».

Всього коментарів: 0
avatar